null Beeld

Show: Beste kijkers

‘Beste kijkers’, beste lezers, is krap anderhalve maand na de laatste aflevering van reeks drie alweer aan zijn vierde seizoen toe. Reden genoeg om met één of ander halfbakken smoesje uw reeds gemaakte afspraken af te zeggen (‘Sorry, maar volgens mijn horoscoop mag ik de komende weken in geen geval de deur uit’) en nu al languit voor uw ledscherm te gaan liggen? Wel degelijk, meent vast panellid Tine Embrechts.

'Ik ben heel benieuwd wat dit seizoen de running gag zal worden.'

Tine Embrechts «Ik denk dat het weer een heel tof seizoen zal worden, om te beginnen al omdat de formule gewoon leuk blijft, en omdat we een uitstekende redactie hebben die altijd goeie filmpjes verzamelt.»

HUMO De redactie van ‘De wereld draait door’, las ik ergens.

Embrechts «Niet meer. ‘Beste kijkers’ is bedacht door de man die ooit ‘De wereld draait door’ heeft verzonnen (Ewart van der Horst, red.), en mede daardoor hadden we een redactie die voor de ene helft in Nederland zat, en voor de andere helft hier in Vlaanderen. Maar inmiddels hebben we alleen nog een Vlaamse redactie.»

HUMO Oké, ga door.

Embrechts «Wat ik grappig vind aan ‘Beste kijkers’, is dat er tot nu toe in ieder seizoen een running gag is ontstaan. In het eerste seizoen was dat het feit dat Sven (De Ridder, vast panellid, red.) een überfan van Ben Crabbé bleek te zijn; in het tweede seizoen was het mijn zwangerschap, en in het derde seizoen ging het enerzijds over Svens ‘Star Wars’-fascinatie, en anderzijds over mijn oververmoeidheid omdat ik iedere nacht wakker werd gehouden door een huilende baby. Ik ben dus heel benieuwd wat dit seizoen de running gag zal worden. ’t Zal alleszins niet mijn oververmoeidheid zijn, want inmiddels slaapt Gaston ’s nachts al wat beter. Blij toe, want als je je niet uitgeslapen voelt, is het echt niet makkelijk om ad rem te zijn. Er wordt praktisch niks voorbereid in ‘Beste kijkers’ hè, dus je moet als panellid ter plekke alles uit je mouw schudden.»

HUMO Jij hebt nu al enige tijd vast werk in goed bekeken programma’s als ‘Beste kijkers’ en ‘Tegen de sterren op’: fijn voor jou, maar ik mis eerlijk gezegd toch de Tine Embrechts van ‘Het Peulengaleis’.

Embrechts «Dat snap ik. ‘Het Peulengaleis’ was ook 100 procent mijn humor, terwijl ik nu in programma’s zit waarvan ik sommige gedeeltes fantastisch vind, en andere minder. Pas op, ik wil er zeker niet negatief over doen, want ik amuseer me kostelijk. Maar ’t is toch raar gelopen: ik ben begonnen in het alternatievere circuit, op Canvas, en nu zit ik ineens bijna voltijds in panelshows en imitatieprogramma’s op VTM. Had je me dat vijf of zes jaar geleden gezegd, ik zou eens goed gelachen hebben: ‘Ja, dat zal wel.’ Maar de dingen komen zoals ze komen, hè? Ik zou niets liever doen dan nog eens vijf televisiereeksen met Bart Peeters en Hugo Matthysen maken, maar om één of andere rare reden gebeurt dat niet.»

HUMO ‘Eén of andere rare reden’?

Embrechts «Welja, ik weet dat Hugo verscheidene pogingen heeft ondernomen om nog eens iets voor Canvas te doen, maar dat is tot op heden niet gelukt. En waar dat dan aan ligt? Geld, zeker? Directies die veranderen? Ik weet het niet.»

HUMO Is er indertijd nooit sprake geweest van een tweede seizoen van ‘Anneliezen’?

Embrechts «Nee. Achteraf bekeken waren we zelf ook niet helemaal tevreden over dat programma, maar over een eventueel tweede seizoen is door niemand van de VRT ooit gerept – er is simpelweg nooit een nagesprek geweest. Maar weet je, ik denk dat het een andere tijd is dan vijftien jaar geleden. Ik klink nu misschien als een oude zaag, maar in de vijf jaar dat wij ‘Het Peulengaleis’ hebben gedaan, heb ik het woord ‘kijkcijfers’ niet één keer horen uitspreken. Tegenwoordig zou dat onmogelijk zijn: nu moet alles renderen. Wat ik ook wel ergens begrijp, hoor. Maar ik vind nog altijd dat Hugo Matthysen gewoon nog eens een fictiereeks moet krijgen op Canvas, want die man is geniaal.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234