null Beeld

Show: Dansdate

Ober, er zit wat reality in mijn dansspel! Geen reden om daarover te klagen, evenwel: VTM garandeert ons dat ‘Dansdate’, het presentatiedebuut van Niels Destadsbader bij de grote jongens – en waarin zes bekende koppels samen enkele choreografieën onder de niet altijd even ritmische knie moeten zien te krijgen – ‘glitter, glamour en liefde samenbrengt op de dansvloer’.

vvp

Kijk, ons hadden ze daarmee al te pakken, maar dan blijkt daar nog ene ‘Diamond’ Dan Karaty in de jury te zetelen, de Amerikaanse topchoreograaf die klaarblijkelijk niet van onze Tripels Karmeliet kan blijven.

Dan Karaty (lacht) «Ik ben vooral blij dat ik hier eindelijk wat langer kan blijven. Bij ‘So You Think You Can Dance’ kom ik tijdens de audities drie dagen af en dan ben ik alweer weg.

»Toen ze me deze show voorstelden, hapte ik meteen toe: het is helemaal verschillend van wat ik tot nu toe al heb gedaan. De dansers bij ‘The Ultimate Dance Battle’ en ‘So You Think’ kúnnen dansen, hier begint iedereen vanaf nul. Real-life koppels geven ook een totáál andere dynamiek aan een dansprogramma. Wij hebben hen niet bij elkaar gezet omdat we denken dat het een mooie combinatie kan opleveren, hè? Het zal werken of het zal niet werken, en zij zullen op een goeie manier met alle tegenslagen en kritiek moeten omgaan, aangezien ze hun issues moeilijk in de studio kunnen achterlaten (lachje).»

HUMO Heb je de koppels aan het werk gezien?

Karaty «Ik heb net de eerste clips van enkele audities gezien: laten we zeggen dat het bij het ene koppel al beter gaat dan bij het andere (lacht). Het levert hoe dan ook topentertainment op: iemand die nog nooit gedanst heeft een chachacha zien doen, is áltijd grappig. Het gaat mij er niet om dat ze vlekkeloos dansen. Ik hoop dat ze de essentie van een dans weten te vatten, dat ze week in, week uit beter worden, en dat ze hard werken. Ook niet te onderschatten: de entertainmentwaarde. Als die waardeloze chachacha heel leuk is, dan zal ik veel kunnen vergeven.»

HUMO De bekendste deelnemers zijn Laurens Nuyens en Roos, Sean Dhondt en Allison, en Kevin Janssens en Josje Huisman. Maar ik neem aan dat die namen geen belletje doen rinkelen?

Karaty «Nee, alleen Sean ken ik van ‘The Ultimate Dance Battle’, en nog een paar mensen van gezicht. Maar dat vind ik best: zo kan ik zonder enige vooroordelen aan het jureren beginnen. In theorie moet ik een neutraler perspectief hebben dan mijn collega’s Francesca (Vanthielen, red.) en Min Hee (Bervoets, red.).»

HUMO Wat is het leukst, werken met amateurs of met wereldsterren als Britney Spears?

Karaty «Oh, boy. Het is iets totaal anders. Maar op dit moment in mijn carrière geniet ik er enorm van om met onbekende liefhebbers te werken. Achteruitleunen, geëntertaind worden en rauw talent zien ontploffen: er zijn ergere manieren om je boterham te verdienen (glimlacht).»

HUMO Je beschreef het programma als ‘koppelstherapie op de dansvloer’. Heb je van het bekvechten ook al clips gezien?

Karaty «Helaas! Maar ik kijk er enorm naar uit. Toen ze me vertelden dat ze Vlaamse beroemdheden hadden gestrikt, dacht ik eerlijk gezegd: ‘Really?’ Ik zou zoiets nóóit doen met mijn vrouw.»

HUMO Om af te sluiten: ken je na al die tijd hier al een beetje Nederlands?

Karaty «Een beetje. Ik ben onlangs een week lang de taal gaan leren in Nederland. Binnenkort ga ik er nog een tweede week studeren en hopelijk kan ik daarna iedereen verrassen met mijn kennis (lacht).»

HUMO Een sneakpreview misschien?

Karaty «No, no, I’m gonna surprise you, man! Maar ik heb hier al mensen gechoqueerd door zonder vertaler vragen te beantwoorden. Mijn eigen Nederlands hou ik opgeborgen tot ik er op tv zwaar mee kan uitpakken.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234