Show: De grote sprong - finale

Welke Bekende Vlaming kan beter in het water vallen dan een andere Bekende Vlaming? Frankly, my dears: zolang de makers van ‘De grote sprong’ niet op het idee komen om de tienmeterplank met groene zeep in te smeren en/of een school uitgehongerde piranha’s in het bassin los te laten, I don’t give a damn.

Met niets dan respect, uiteraard, voor elk van de zes illustere individuen die vrijdag zullen aantreden in de live uitgezonden finale. Tanja Dexters bijvoorbeeld, die samen met voormalig polsstokspringer Kevin Rans en great entertainer Ian Thomastot de favorieten wordt gerekend, en er speciaal haar vakantie op Ibiza voor heeft onderbroken.

Tanja Dexters «Die vakantie had ik al geboekt vóór ‘De grote sprong’ bevestigd was, dus niks aan te doen. Maar geen probleem, hoor: na de finale vlieg ik direct weer terug voor nog eens vijf dagen.»

HUMO Bruintje zal het allicht wel kunnen trekken: Dag Allemaal berichtte onlangs dat elke ‘De grote sprong’-deelnemer vijfduizend euro startgeld heeft ontvangen.

Dexters «Ik heb dat ook gelezen ja, maar die bedragen kloppen niet.»

HUMO Jullie hebben méér gekregen?

Dexters «Ik ga daar verder niks over zeggen; ik wil alleen kwijt dat die bedragen niet kloppen.»

HUMO Vertel me dan eens: hoe moeilijk is het eigenlijk om vanaf tien meter hoog in het water te duiken?

Dexters «O, dat valt nogal mee. Dit klinkt misschien raar, maar vanaf het moment dat iets moeilijker begint te worden, vind ik het juist makkelijker worden. Want hoe groter de uitdaging, hoe meer ik gefocust ben. Oké, toen ik voor de eerste keer van tien meter hoog dook, had ik wel wat kriebels in mijn buik. Maar ik had nu ook weer niet het idee dat ik een grens aan het verleggen was, of zo. De enige druk die ik voelde, was prestatiedruk: gaat mijn sprong wel mooi genoeg zijn?»

HUMO Niet bang uitgevallen?

Dexters «Nee, echt niet. Dat heb ik altijd gehad: in mijn kindertijd had ik al de neiging om in bomen te klimmen, en met gocarts te rijden en van de grote glijbaan af te gaan. Je krijgt daar een adrenalinestoot van, hè, van hoogtes en van snelheid. En adrenaline is iets verslavends, zoals een drug. In mijn twentiesben ik die drug gaan opzoeken door met auto’s en motoren te racen, en door te skydiven, te bungeejumpen en te basejumpen (o.a. van de Eiffeltoren, red.).

»Maar nu ik een gezin heb, ben ik niet meer zo naar kicks op zoek. Kreeg ik vroeger telefoon van programma’s als ‘Sterren op het ijs’ of ‘Fear Factor’ – ‘Wil je meedoen?’ - dan sprong ik altijd een gat in de lucht: ‘Jeuj, actie!’. Maar daarjuist werd me toevallig de vraag gesteld of ik niet eens een berg wilde beklimmen voor het goede doel, en ik dacht alleen maar: ‘Mwa’.»

HUMO Tegenwoordig is het vooral seks op openbare plaatsen waar jij een kick van krijgt, las ik in P-magazine: ‘Op café, op restaurant, zelfs bij vrienden thuis’.

Dexters «Haha, ja, dat klopt!»

HUMO Als ik zo vrij mag zijn: heb je het al in de kleedhokjes van het Olympiabad gedaan?

Dexters (lacht) «Nee, dat is nog niet gebeurd. Maar stel dat ik het daar nog ooit stiekem doe, dan zal het op de tienmeterplank zijn. Als je van de grond gaat, moet je het goed doen, vind ik.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle verhalen van de Humo rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234