null Beeld

Show: De nacht van de Vlaamse televisiesterren

‘De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren’, het jaarlijkse galagebeuren waarin het Vlaamse televisiewezen zichzelf van harte feliciteert met zijn uitmuntende voortreffelijkheid, is dit jaar voor het eerst op VIER te zien, en wordt daarom niet enkel door VTM-gezicht Francesca Vanthielen en VRT-tronie Kobe Ilsen, maar ook door VIER-lijf Evy Gruyaert gepresenteerd.

Noud Jansen

Die laatste vindt het een grove oneer dat men haar voor deze rotklus heeft durven te vragen, maar aangezien de schoorsteen ook ten huize Gruyaert moet blijven roken, is ze na lang aandringen toch maar op het aanbod ingegaan, mét de nodige tegenzin. Toch, Evy?

Evy Gruyaert «Ja, haha, nee. Uiteraard vind ik het héél fijn om ‘De Nacht van de Vlaamse Televisiesterren’ mee te mogen presenteren: het is het enige Vlaamse event van die grootteorde waar alle zenders happy together zijn. Om daar een onderdeeltje van te mogen zijn, dat is toch een hele eer.»

HUMO Hoe ziet de taakverdeling tussen jou en je copresentatoren eruit?

Gruyaert «’t Is eigenlijk hetzelfde principe als de voorgaande jaren, zij het dat we nu met drie in plaats van met twee zijn. Je zal ons nu eens in trio zien presenteren, en dan weer afwisselende duo’s met elkaar zien vormen.»

HUMO Klinkt kinky.

Gruyaert «Ja, een trio is altijd spannender dan een duo, natuurlijk (lacht).»

HUMO Valt jou iets op aan de lijst met genomineerde tv-figuren en programma’s?

Gruyaert «Ah, ik weet wat je me hier wilt vragen: of het toeval is dat er dit keer behoorlijk wat VIER-programma’s zijn genomineerd – die vraag werd me deze voormiddag door enkele van jouw collega’s ook al gesteld.»

HUMO En?

Gruyaert «Welja, dat is toeval (lachje). Je kunt toch moeilijk zeggen dat het onlogisch is dat programma’s als ‘Scheire en de schepping’ en ‘De slimste mens’ in het lijstje met genomineerden staan? Voor ‘De slimste mens’ zou het al de zevende keer zijn dat ze een ster mee naar huis nemen – ­hopelijk is de schouw van Erik Van Looy breed genoeg. En ook bij ‘Scheire en de schepping’ is de nominatie heel terecht: Lieven doet dat uitstekend.»

HUMO Jijzelf en je programma ‘De val van 1 miljoen’ zijn niet genomineerd. Toch een kleine teleurstelling?

Gruyaert «Goh, nee, ik ben nog maar sinds afgelopen najaar bij VIER aan de slag: ’t zou wel erg opmerkelijk geweest zijn, mocht ik nu al genomineerd zijn voor een ster. Dat was ook totaal niet mijn ambitie: ik wou gewoon toffe programma’s maken die me liggen. So far so good, zou ik zeggen, en er liggen nog heel wat jaren voor de boeg. Voordat het tweede seizoen van ‘De val van 1 miljoen’ wordt uitgezonden, presenteer ik nog een andere quiz, ‘Weet ik veel’: alle twaalf de afleveringen zijn al opgenomen, begin september starten we met de uitzending.»

HUMO Wat vond jij zelf het beste tv-programma van 2013?

Gruyaert «Ik ben iemand die van verschillende soorten programma’s kan genieten: ik heb dus ook meerdere favorieten. Maar als West-Vlaamse vond ik ‘Eigen kweek’ toch wel érg herkenbaar en hilarisch. Hagelslag is sinds ‘Eigen kweek’ geen hagelslag meer voor mij: voortaan zal het altijd wel shit of mouse blijven.»

HUMO De traditionele slotvraag: welke jurk ga je aantrekken?

Gruyaert «Sorry, maar dat ga ik nog niet onthullen.»

HUMO Komaan, Evy.

Gruyaert «Nee, serieus, ’t is nu eenmaal part of the game om zoiets niet op voorhand te verklappen.»

HUMO Ik herhaal: komaan, Evy.

Gruyaert «Nee, ’t is beter om de mensen nieuwsgierig te houden.»

HUMO Als jij het zegt.

Gruyaert «Ik zeg het (lacht). Dá-ag!»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234