null Beeld

SHOW: De parenclub

Snakt u op zaterdagavonden ook zo naar een luchtig tv-spelletje met BV’s? VTM verlicht de komende twaalf weken uw nood met ‘De parenclub’, een weinig tot niets om het lijf hebbend uurtje verstrooiing waarin wordt getest hoe goed de leden van bekende koppels hun partner kennen. Onder de kandidaten vooral usual suspects uit de VTM-stal (Miguel en Free, alle drie de ­Romeo’s en hun wederhelften, de onvermijdelijke Nicole & Hugo); presentatrice is de terug van even weggeweeste Rani De Coninck. Maar waarom wél ‘De parenclub’ en niet het binnenkort van start gaande ‘Mijn pop-up restaurant’, o Rani?

Noud Jansen

Rani De Coninck «Omdat ik een teamspeler ben. Wanneer mijn coach me zegt: ‘Rani, we hebben jou dáár in het veld nodig’, dan luister ik. En blijkbaar hadden ze me hier meer voor nodig dan voor ‘Mijn pop-uprestaurant’, dat sowieso tamelijk ver staat van het originele concept van ‘Mijn restaurant’. ‘De parenclub’ ligt ook in de lijn van programma’s die ik eerder al gedaan heb: lang geleden ‘De drie wijzen’, recenter ‘Zot van Vlaanderen’. Programma’s met een knipoog, waar je een presentator voor nodig hebt die ad rem is en enig gevoel voor humor heeft.»

HUMO ‘De parenclub’ lijkt wel erg op ‘Het perfecte koppel’ met Marcel Vanthilt, vind ik.

De Coninck «Ik moet toegeven dat we even gevloekt hebben toen de VRT met ‘Het perfecte­ koppel’ voor de dag kwam – we waren toen al een tijdje bezig aan dit programma. Maar ik denk toch dat er meer verschillen dan raakvlakken zijn. Om te beginnen gaat het bij ons om bekénde koppels, die zich eens van hun gewone kant laten zien.»

HUMO De opnames liggen al achter de rug; welk van de bekende koppels heeft jou het meest verrast?

De Coninck «Sergio en Sophie Vranckx. Sergio profileert zich altijd als het groot lawaai, een eersteklas tafelspringer, maar wanneer hij naast Sophie zit, verandert hij plots in een heel braaf manneke en is hij eerder stil. Zij draagt thuis duidelijk de broek, wat ik wel toch wel vertederend vond.

»Ik was ook onder de indruk van de verhalen van Koen Crucke en zijn partner Jan Gheysens. Ze hadden het over de beginjaren van hun relatie, lang geleden, toen twee samenwonende mannen nog not done was in Vlaanderen. Maar Koen en Jan zijn tóch gaan samenwonen, nadat ze eerst naar de politie waren gegaan om te vragen wat ze moesten doen wanneer ze verklikt zouden worden. Die politieman raadde hen in alle vertrouwelijkheid aan om op de bovenste verdieping van een appartementsgebouw te gaan wonen en twee aparte bedden aan te schaffen. Als er ooit in alle vroegte agenten aan de deur zouden staan om hen te betrappen, had één van hen op die manier nog ruim de tijd om in het andere bed te gaan liggen. Mét zijn nog warme hoofdkussen, want ‘daar kwamen ze altijd aan voelen’. JIM-veejay Vincent Banić en zijn vriendin Anouck zaten ook in de uitzending met Koen en Jan: die wisten niet wat ze hoorden.»

HUMO Voor een aantal vragen die jullie de deelnemende koppels voorleggen, baseren jullie je op de resultaten van een onderzoek dat is uitgevoerd bij duizend Vlaamse stellen. ‘35 procent van de bevraagde koppels’, zo lees ik in het persbericht, ‘heeft de liefde al ooit bedreven in de vrije natuur.’ Wat jij, Rani?

De Coninck «Dat ga ik niet aan jouw neus hangen (lacht). Maar als je graag sappige verhalen hoort over dat thema, raad ik je aan te kijken naar de aflevering met Sam Gooris en Kelly Pfaff

HUMO Ik wilde je ook nog vragen wat jouw persoonlijke ervaring met parenclubs is, maar...

De Coninck (stellig) «Ik heb núl ervaring met parenclubs.»

HUMO Gewéldige scoop, bedankt.

De Coninck (lacht) «Graag gedaan.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234