null Beeld

Show: Debby & Nancy's warme wintershow

Het is alweer een dikke vier jaar geleden dat Debby en Nancy, de vrouwelijke alter ego’s van Peter Van den Begin en Stany Crets uw zondagavond opleukten in ‘Debby & Nancy’s Happy Hour’, en meer dan tíén jaar – we worden oud – dat u hen voor het eerst op het scherm zag in het brutale ‘Debby & Nancy Laid Knight’.

Katrien Depecker

De baardige freules maakten hun debuut op vtm, en daar zijn ze nu - na een uitstapje op Eén - opnieuw geland met ‘Debby & Nancy’s Warme Wintershow’. Zeg niet dat u van niks wist: op het Gala van de Flandrien kuste Nancy vorige week premier Di Rupo vol op de mond. Het nieuws haalde zelfs de Peruviaanse pers, onder de treffende kop: ‘Travestiet kust Belgische premier’.

Stany Crets «Het enige wat ik daarop kan zeggen is: hij vroeg erom (lacht). Ik denk dat hij verwacht had dat we hem, net als de vorige gasten, drie kuise zoenen zouden geven. Toen die er maar niet kwamen, vroeg hij: ‘Mak iek een kuske?’ Ja, kijk, toen dacht ik: ‘Dit kan een historisch moment worden!’ (lacht). Ik weet niet in hoeverre hij op de hoogte was van ons bestaan – ik denk dat zijn entourage hem wel had ingelicht – maar het was dus niet gerepeteerd.»

HUMO Is het een voorsmaakje van wat we kunnen verwachten van ‘Debby & Nancy’s Warme Wintershow'?

Crets «’t Is alleszins een mooie binnenkomer, en de premier is meer dan welkom in ons programma. In onze vorige shows wisten we ook nooit wat er ging gebeuren – dat is zowat ons handelsmerk, dus dat zal zeker zo blijven. Hoe verrassender en hoe zotter, hoe beter.

»Verder zal de ‘Warme Wintershow’ vooral een nostalgische ondertoon hebben. Onze business heeft als voornaamste bestaansreden dat we het de mensen een beetje aangenaam willen maken; we hopen dus dat het anderhalf uur waarin we op tv komen, een moment wordt dat de hele familie samen beleeft.

»Dat klinkt heel melig – en het is ook wel een beetje tongue in cheek – maar we willen wél terug naar de tijd waarin nog niet iedereen met duizend iPads en vijfhonderd gsm’s voor z’n tv zat. Zoals de grote quizzen en shows die in de jaren zeventig op de Nederlandse televisie liepen, en waar iets inzat voor zowel mama, papa, als de kinderen.»

HUMO En hoe hopen jullie dat te bereiken?

Crets «Aangezien we gaan voor de sfeer van de oude dagen, hebben we de Antwerpse Zuiderkroon helemaal gepimpt. We hebben een bigband die bestaat uit muzikanten van het Brussels Jazz Orchestra en er zullen variété-acts zijn – dat laatste is dan voor de papa’s (lacht).

»Nu, we gaan daar wel iets mee doen, want je kunt dat niet zomaar op de kijker loslaten. Jonas Van Geel is onze master of ceremony: we zullen hem proberen te betrekken in alles wat we doen, maar ’t zal nog moeten blijken waar hij allemaal tegen kan (lacht). Hij is multi-inzetbaar: hij zal de aankondigingen voor z’n rekening nemen en regelmatig nummers meezingen met de bigband. Want je weet het misschien niet, maar Jonas kan echt formidabel goed zingen.

»Verder is ‘t eigenlijk een grote grabbelton. Net als vroeger worden er naast BV’s ook gewone mensen in de spotlight gezet. Dat blijft een gok – ’t is altijd hopen dat ze content zijn met onze verrassing – maar uit de pilootaflevering is gebleken dat het nog altijd werkt: er zaten toch al een paar mooie momenten in.»

HUMO Op jullie Facebook-pagina regent het reacties in de trant van: ‘Eindelijk terug! We hebben jullie gemist!’

Crets «Weet je, we zijn nooit echt dood geweest, maar in die vier jaar dat we niet als Debby en Nancy op het scherm kwamen, hebben we regelmatig de vraag gekregen wanneer we er weer mee zouden beginnen. De verklaring? Ik noem dat het Sinterklaas-effect: zodra we die jurken aanhebben, willen de mensen geloven dat we een soort Moeder Teresa’s zijn – net zoals kinderen willen blijven geloven in Sinterklaas.

»Maar het blijft een parodie, natuurlijk: wij zijn niet Ingeborg of Gerty Christoffels, die met tranen in de ogen mensen gaan verrassen. We blijven onze rebelse zelf, en door die vermomming kunnen we ons nog net iets meer permitteren. Het is heel plezant om op die dunne lijn tussen parodie en feelgoodshow te balanceren.»

HUMO It’s good to be back?

Crets «Ja. We willen een warm gevoel creëren: ik denk dat het opnieuw tijd is om de woorden ‘sociale cohesie’ te gebruiken. Zet daar maar tussen haakjes achter: 'lacht keihard'. We durven niet op de hype van vorige keer te rekenen, maar we hopen wel dat de mensen Debby en Nancy weer zullen omarmen, zoals ook wij de mensen zullen omarmen.

»Hoor mij: ‘k zèn precies nen pastoor!»

HUMO (lacht keihard)

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234