null Beeld

Show: Het gala van de Gouden K's

Volgende week is er weer de Nacht van de Vlaamse Televisie Sterren, een evenement zo prestigieus dat men een spectaculair overbodige spatie inlaste om een extra hoofdletter in de titel te kunnen poten. Liefhebbers van awardshows hoeven zo lang niet te wachten: zij kunnen vanavond al terecht op Ketnet voor het spiksplinternieuwe Gala van de Gouden K’s. Insteek: kinderen baas!

vvp

Sien Wynants (Ketnet-wrapper en presentator) «Het is een echte, groots opgezette awardshow met alles erop en eraan, maar dan geheel en al op kindermaat. Alle input die we kregen – van prijscategorieën tot genomineerden – kwam van de kinderen zelf. Er zijn vijftien categorieën, zo’n beetje de dingen die je wel kent van awardshows: beste artiest, programma en acteur, maar ook de babe en hunk van het jaar.»

HUMO Je presenteert de show samen met je vier collega-wrappers.

Wynants «Ja, we wisselen af: nu eens gaat er iemand bij de vips zitten, dan gaat er ­iemand praten met de kinderen in het publiek... Iedereen doet evenveel en heeft ook zijn eigen ding – een gimmick die past bij ieders persoonlijkheid als wrapper. Zo ga ik een stukje muziek spelen – op mijn ­viool, nota bene.

»En op het eind van de show wordt natuurlijk ook onze nieuwe wrapper bekendgemaakt, hè: nu al één van dé momenten van de show!»

HUMO Er worden ons ook allerlei actes de présence van BV’s beloofd: wie komt er?

Wynants «Wie de awards wínt, mag ik natuurlijk nog niet verklappen, maar ik kan wel al zeggen wie ze uitreikt: onder andere Joy Anna Thielemans en Mathias Vergels van ‘Thuis’, alsook K3, Sean Dhondt, Natalia, Milk Inc. en Peter Van de Veire. En dan vergeet ik er nog een pak.»

HUMO Klinkt spectaculair.

Wynants «Dat is althans de bedoeling. Wat ons betreft mag het gala even groot worden als de MIA’s: graag zelfs. Maar het is tegelijk ook een beetje spannend, want niemand van ons heeft al zo’n grote show georganiseerd.»

HUMO Even polsen: bij de categorie Hunk van het Jaar zijn de genomineerden Sean Dhondt, Romelu Lukaku, Bartel Van Riet en jouw collega Niels Destadsbader. Wie draagt jouw voorkeur weg?

Wynants «Als goeie collega zou ik natuurlijk moeten zeggen: Niels...»

HUMO Maar...

Wynants (giechelt) «Ik denk dat ik toch voor Sean Dhondt zou kiezen: die is toch net ietsje stoerder dan Niels. Ai, die zal het hier graag lezen... (lacht)»

HUMO Over naar Babe van het Jaar dan: daar is je collega Charlotte wél genomineerd, maar jij niet. Jaloers?

Wynants «Euhm... Nee, ik begrijp het wel.»

HUMO Ik meende daar toch een betekenisvolle pauze te horen.

Wynants (lacht) «Nee, nee, ik heb gewoon echt niks dat ‘babe’ uitstraalt of zo. Dat ik niet bij de genomineerden zat, had ik wel verwacht, en ik vind het ook niet erg: ik wíl helemaal geen babe zijn!

»Nu, als ik wél genomineerd was, was ik uiteraard heel blij geweest.»

HUMO Waarom eigenlijk geen award voor wrapper van het jaar?

Wynants «Dat zou een beetje raar zijn, denk ik: we hameren er altijd op dat iedereen heel verschillend maar even belangrijk is. Dan kunnen we niet zomaar even een prijs aan ‘de belangrijkste’ gaan geven. We kunnen allemaal ons eigen ding, en er is nog veel meer dat we níét kunnen – klunzen die we zijn. En dat is best zo!»

HUMO Ter afsluiting: ik merkte dat je Twitter-naam sienaasappels is. Hoelang heb je daarop gebroed?

Wynants «Drie seconden. Eerst wilde ik ‘appelsien’ kiezen, maar die was al bezet. Dus heb ik het maar gewoon omgedraaid!»

HUMO Een straffe anekdote om mee af te sluiten!

Herhaling straks om 18.00 u.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234