null Beeld

Show: Humo's Pop Poll Soirée

Omdat goede gewoontes al net zo moeilijk af te leren zijn als slechte gewoontes (uit: ‘Het grootste citatenboek ter wereld’) trakteert Canvas ook dit jaar weer op een uitgebreid verslag van Humo’s Pop Poll, waarvan de zesenveertigste editie op woensdagavond 29 februari zal hebben plaatsgevonden in de hoofdstedelijke AB.

Noud Jansen

Wij namen al even de temperatuur op bij komieken Bart Cannaerts en Philippe Geubels: de eerste heeft beloofd om ‘iets, maar ik weet nog niet precies wat’ op het podium te komen doen (wij namen dit interview af vóór het Heuglijk Avondje); de tweede zal het voor het eerst zonder de hulp van Guy Mortier moeten zien te rooien als presentator.

'Streel mijn stembanden'

Philippe Geubels «Toch spijtig dat Guy er niet meer bij is. Ik heb het nog al eens gezegd: voor mij is Guy de vader die hij nooit voor zijn kinderen is geweest. En het ergste is nog dat het dit jaar niet meer te doen is in het Sportpaleis, maar in een stoem klein zaaltje in Brussel. Nu mág ik het al eens alleen presenteren...

»Nee, serieus: ik vind de AB eigenlijk veel gezelliger en knusser dan het Sportpaleis.»

Bart Cannaerts «Helemaal mee eens. ‘t Is wat mij betreft ook een veel geschiktere locatie om grappen te vertellen. Het Sportpaleis, da’s toch meer iets voor komieken die graag HEEL LUID ROEPEN. ‘t Galmt daar serieus na, hè.»

HUMO Jullie hebben er beiden al enkele Pop Polls opzitten, als presentator dan wel als aantredend komiek. Hebben jullie daar anekdotes aan overgehouden die dringend voor het nageslacht moeten worden opgetekend?

Geubels «Of het nageslacht dat zo boeiend zal vinden weet ik niet, maar op één van de vipfeestjes achteraf ben ik eens met de draaitafel van de deejay gaan lopen, samen met de zus van Maaike Neuville, Elke. Kijk ja, die draaitafel was toevallig onbemand, dus wat doet een mens waneer hij heel veel pintjes gedronken heeft en goesting heeft om eens goed te lachen?»

Cannaerts «Het vreemdste wat ik ooit op de Pop Poll heb meegemaakt, of eigenlijk erna, was toen we vorig jaar na afloop nog in beperkte delegatie de stad zijn ingetrokken. De details staan ik me wegens overmatig alcoholgebruik niet meer zo helder voor de geest, maar ik weet wel nog dat de nacht is geëindigd in de lobby van een Antwerps hotel. Dat herinner ik me omdat Daan er languit op de vloer bleek te liggen - de beroemde zanger, bedoel ik - en luidkeels riep: ‘Streel mijn stembanden! Streel mijn stembanden!’ (lacht) Echt gebeurd, hè. Toen heb ik beseft: ‘Bart, ‘t is tijd om naar huis te gaan’.»

HUMO Philippe, heb jij als presentator van de Pop Poll eigenlijk zelf een Pop Poll-formulier ingevuld?

Geubels (in alle ernst) «Wat is dat, een Pop Poll-formulier?»

HUMO Zo’n ding waarop de lezers invullen om wie ze het afgelopen jaar het hardst hebben moeten lachen en zo.

Geubels

«Ah ja, da’s juist. Nee, sorry, ik heb dat niet ingevuld.»

HUMO In dat geval: met wie heb jij het afgelopen jaar het hardst moeten lachen?

Geubels «Toch wel met Urbanus. Ik ben naar zijn comebackshow gegaan in het Sportpaleis, en die was keigoe. Zeker toen hij zijn gitaar omgekeerd vasthad, en van ‘Ruuzadok, ruuzadok’ begon te zingen. ‘Oei, pardon,’ zegt hij na een tijdje. ‘Ik ben omgekeerd bezig.’ Waarop hij zijn gitaar omdraait en ‘Kodazuur’ inzet. Hahaha!»

Cannaerts «Ik heb vorig jaar het hardst moeten lachen met een kandidaat in ‘De pappenheimers’. Steven Van Herreweghe vroeg hem wie hij hoopte dat er in de koker zat om hem te assisteren, en hij gaf een werkelijk hilarisch antwoord: ‘Het internet.’ Niemand in de zaal scheen dat grappig te vinden - het bleef muisstil - maar ik lag thuis in twee deuken tegelijk.»

HUMO Nog één Pop Poll-vraagje om af te sluiten: wie zouden jullie graag eens uit de kleren zien gaan?

Geubels «Wendy Van Wanten. Schoon wijveke, ook al is ze de jongste niet meer.»

Cannaerts «Doe mij dan toch maar Charlotte Vandermeersch. Onlangs stond er in Humo een interview met haar, de 7 Hoofdzonden geloof ik dat het was, en de kop luidde: 'Ik vind mezelf mooier naakt dan met kleren aan’. Die kop hebben we bij Shelter op ons prikbord gehangen, om in het achterhoofd te houden tijdens de brainstormsessies voor het tweede seizoen van ‘Wat als?’.

»Concreet: we zouden heel graag een sketch schrijven die alléén werkt als Charlotte Vandermeersch er poedelnaakt in acteert. Alle ideeën welkom.»

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234