null Beeld

Show: K3 zoekt K3: eerste liveshow

Al zeventien jaar is K3 een fenomeen in binnen- en buitenland – sommigen zouden zelfs zeggen (binnenkopper!) van Afrika tot in Amerika. Het bericht dat de rosse, de zwarte en de nieuwe blonde ermee gaan stoppen, sloeg dan ook in als een bom, zelfs bij hen die technisch gezien niet tot de doelgroep behoren.

Charlotte Vercruysse

Een goudmijn als K3 laat je niet zomaar lopen, dus werd op de persconferentie van de gelegenheid gebruikgemaakt om een wedstrijd aan te kondigen. In ‘K3 zoekt K3’ gaan Gert en co. op zoek naar, welja, een nieuwe K3. Twee weken geleden eindigde de eerste bootcamp met een cliffhanger die zelfs de scenariste van ‘Scandal’ niet had kunnen bedenken, waarna vorige week een enorme emotionele rollercoaster volgde voor Hanne, Jindra en Demi. Bleek dat ze tóch nog niet naar huis gingen, en bovendien rechtstreeks naar de liveshows mogen, waar ze vanaf vrijdag samen met zeven andere gelukkigen zullen zingen en dansen op leven en dood – of toch voor een felbegeerde plaats in het nieuwe K3.

'Hanne Verbruggen: 'Ik denk niet dat mijn vrienden al helemaal beseffen dat ik misschien – hopelijk – iemand van de nieuwe K3 kan worden.'

HUMO Ben je al wat bekomen van de shock, Hanne?

Hanne Verbruggen (21) «Ondertussen wel. Toen ze ons zeiden dat we niet geselecteerd waren voor de rest van de bootcamp, heb ik me serieus moeten inhouden om niet te wenen. Maar daarna, toen duidelijk werd dat we wél door mochten, ben ik ingestort van blijdschap. Het is gewoon geweldig leuk om te horen dat de moeite die je erin steekt, echt geapprecieerd wordt.»

HUMO Jij bent zonder enige podiumervaring aan dit avontuur begonnen. Wat bezielde je?

Verbruggen (lacht) «Het hele concept achter K3 vind ik gewoon tof: die combinatie van zingen, dansen en acteren, en natuurlijk dat je voor kinderen bezig bent. Ik heb inderdaad geen ervaring, maar dat zijn wel dingen die ik altijd al heb willen doen. In plaats van met amateurtoneel te beginnen, heb ik dan maar auditie gedaan voor K3.

»Eigenlijk ben ik al lang een fan, ik heb alle K3-shows en musicals gezien als kind, en dat gaf me meer dan genoeg motivatie om me in te schrijven. Niemand van mijn omgeving was er verbaasd over: in de scouts was ik al degene die altijd K3-liedjes zong met de kindjes. Maar dat neemt niet weg dat ze volgens mij nog niet helemaal beseffen dat ik misschien – hopelijk – iemand van de nieuwe K3 kan worden (lacht).»

HUMO Net als Karen ben je ros. Een slimme truc om je kansen te vergroten?

Verbruggen «Oorspronkelijk is mijn haar van het peper-en-zouttype. Ik heb het lang donkerbruin geverfd, maar toen ik dat beu was, heb ik tegen mijn kapper gezegd dat hij maar iets moest doen – en dat bleek dan rood te zijn. Da’s ondertussen al meer dan een jaar geleden, dus niet speciaal voor de audities, maar ’t is wel mooi meegenomen natuurlijk!»

HUMO Kun je al een tipje van de sluier oplichten over de liveshows, die vrijdag van start gaan?

Verbruggen «Niet echt, zo erg worden we nog niet bij de dingen betrokken.

»Voorlopig gaat het nog met de zenuwen, maar op het moment zélf zal het wel anders zijn. Ik ga gewoon tonen wat ik allemaal geleerd heb tijdens de bootcamp – wat overigens méér is dan getoond werd op tv. Met al het beeldmateriaal hadden ze daar gewoon een extra programma van kunnen maken (lacht). Het kan elk moment gedaan zijn, dat hebben we de afgelopen weken wel gezien, dus ik ga er gewoon keihard van genieten!»

HUMO Wij zullen totaal onbevooroordeeld duimen. Veel succes!

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234