Show: Sing That Song

'De notenclub' - het meezingprogramma uit de jaren 90 dat achtereenvolgens door Kurt Van Eeghem en Anja Daems werd gespresenteerd - is terug. Op Eén, met Peter Van de Veire als presentator. De formule is hetzelfde gebleven: twee teams van telkens twee zangers (m/v) proberen liedjes en teksten te herkennen en gaan die vervolgens ook live zingen. De naam van het spelletje is wél veranderd: 'De notenclub' heet vanaf nu 'Sing That Song.'

HUMO Why o why moest dat in het Engels?

Peter Van de Veire «Ik heb de titel niet zelf gekozen, maar ik kan er wel mee leven. 't Klinkt niet krampachtig, vind ik, en je kan hem in het programma als aansporing gebruiken: 'Sing that song!'»

HUMO Is het toeval dat 'Sing That Song' verwijst naar 'Sing Your Song', een programma op MNM?

Van de Veire «Ik vond het wat verwarrend, en dat heb ik ook gezegd. 'Een beetje reclame kan geen kwaad,' was het antwoord.»

HUMO Heeft MNM wel reclame nodig? Tien procent marktaandeel is toch méér dan voldoende?

Van de Veire «Wij zijn alleszins tevreden. We bestaan binnenkort vijf jaar: het is een jaar of drie zoeken geweest, maar nu hebben we toch de juiste richting gevonden, vind ik. En elke dag een paar honderdduizend luisteraars bereiken, dat doet deugd.»

HUMO 't Is misschien niet opgevallen, maar de eerste vraag was van N-VA-signatuur, en de laatste had uit VLD-hoek kunnen komen.

Van de Veire «Ik ben al bang voor de tsjevenvraag! (lacht) Zodra je iets voor de openbare omroep doet, zelfs al is het puur entertainment, kun je je aan dat soort opmerkingen uit politieke hoek verwachten. Toen de recentste luistercijfers werden bekendgemaakt, vond Bart Tommelein dat de VRT te groot was. Toen heb ik toch efkeseen kleinigheid op Twitter gegooid ('En als het marktaandeel onder de twintig procent duikt, morsen we met belastinggeld, vermoed ik...', red.). Maar eigenlijk moei ik me daar allemaal liever niet mee. Ik ben een máker.»

HUMO Dat zeg je heel terecht: alle tv-programma's die je tot nog toe hebt gepresenteerd, waren eigen verzinsels. Dit is de eerste keer dat je iets recycleert.

Van de Veire «Dat klinkt wel héél eng. Hoewel: tegenwoordig is recycleren hip, zeker?»

HUMO Groen! moest ook aan bod komen.

Van de Veire «Wel, in dat geval ben ik trots te kunnen melden dat we Anja Daems en Kurt Van Eeghem met goed resultaat hebben kunnen omsmelten tot een prachtige blauwe dansvloer!»

HUMO Van Anja Daems gesproken: heb je ter voorbereiding van het programma de vogeltjesdans ingestudeerd?

Van de Veire «Ik flapper niet met mijn armen zoals Anja, neen (lacht). Erg hè, dat je net die dingen onthoudt?»

HUMO Even terug naar dat recycleren: zijn je ideeën op, vond de VRT het welletjes of ben je gewoon tot het besef gekomen dat je het warm water niet kan blijven heruitvinden?

Van de Veire «Ideetjes heb ik nog altijd, maar dat laatste klopt zeker ook. Ik had nog nooit een spelprogramma gedaan en dat leek me wel leerrijk. Zo'n strak format, waarin je volledig ten dienste van het programma, de kijker en de gasten staat: dat had ik nog niet in de vingers. Ik heb altijd de neiging om een mopje of een flauwigheid te laten vallen, maar als je spelregels uitlegt, doe je dat beter niet. Dan moet je gewoon saai - of sober - zijn. Ik ervaar dat als een verrijking.»

HUMO Als dát geen tsjevenantwoord is! In 'Sing That Song' moeten kandidaten aan de hand van een flard songtekst raden om welk liedje het gaat. Probeer eens: 'Ik lijk veel dikker op tv.'

Van de Veire «Dat moet de fantastische hitsingle 'Neem me mee' zijn, van Peter Van de Veire. En ja, 't is een autobiografische zin. Maar iederéén lijkt tien kilo dikker op het scherm. Jezelf op tv zien is: in de spiegel kijken de ochtend nadat je tien Duvels hebt gedronken. Een verschrikking!»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234