null Beeld

Show: The Voice Kids

U hebt er misschien iets over horen zeggen, maar onlangs viel het doek over het sobere, nogal geruisloos gepasseerde ‘K3 zoekt K3’. Omdat een vrijdagavond zonder talentenjacht op VTM ook maar gewoon een vrijdagavond is, wordt er vanaf deze week voor vervanging gezorgd, alweer in de kindvriendelijke sfeer: dan begint ‘The Voice Kids’ namelijk aan zijn tweede seizoen. Over een toppresentator van het kaliber van Gerard ‘Ja, nou nou nou, heej hééj’ Joling kunnen ze daar jammer genoeg niet beschikken, maar ons inziens doen Kürt Rogiers en vooral ook de als vanouds ravissante An Lemmens dat ook niet kwaad.

'An Lemmens over nieuw jurylid Slongs Dievanongs: 'Ze bleek heel open en spontaan – een no-nonsense­flapuit, net als Natalia.'

HUMO Je hebt net de eerste aflevering gezien: wat vond je?

An Lemmens «Euh, ik heb de hele tijd met tranen in de ogen gekeken. ’t Is emotioneel om terug te zien. Nu ja, ’t was tijdens de opnames zelf óók altijd emotioneel, om die kinderen daar te zien staan, en hun ouders te zien meeleven… Het is een emoshow, hè? Máár: een oprechte en goeie emoshow.

»À propos: ik heb de aflevering toevallig teruggezien met de coaches naast mij, en dat was extra fijn. Ik hoorde dat ze elkaar voortdurend aan het aanporren waren: ‘Allee jong, waarom heb ik dát nu niet gedaan? En waarom doe jij dát?’ (lacht)»

HUMO Over de coaches gesproken: Slongs Dievanongs neemt de plek van Regi in naast Natalia en Sean Dhondt.

Lemmens «Ik kende haar niet. Afijn, ik kende haar naam, hè, maar verder wist ik niet hoe ze was of welke muziek ze bracht: ’t is een niche waar ik niet mee bezig ben. Ik had dus ook totaal geen vooroordelen. Ze bleek heel open en spontaan – een no-nonsenseflapuit, net als Natalia. En dat apprecieer ik héél hard in mensen.»

HUMO Wat ik mij afvraag: kom je als contactpersoon van de ouders veel mensen tegen die van hun kind koste wat kost een kindsterretje willen maken?

Lemmens «Gelukkig niet, want daar zou ik niet mee om kunnen. Die mensen worden op voorhand gescreend: het kind moet het zélf echt willen, en er moet een gezonde omgeving zijn die voor de juiste emotionele opvang zorgt. Ouders die hun eigen droom willen waarmaken of in hun kind een goudmijntje zien, moeten bij ons niet afkomen.»

HUMO Het gaat er in elk geval veel gemoedelijker aan toe dan in de gewone ‘The Voice’.

Lemmens «Dat ligt aan de kinderen: zij staan daar met een andere houding. Bij de volwassenen hangt er iets aan vast: een laatste kans of een grote droom. Bij kinderen is er geen agenda: die willen gewoon eens op een podium staan.»

HUMO Nog een fijn verschil: geen televoting, en dus ook geen eindeloze aanmaningen om te stemmen.

Lemmens (denkt na) «Mja, dat zijn dingen waar ik mij moeilijk over kan uitspreken. Dat is het format, hè…»

HUMO Ten slotte: jij bent het gezicht van ‘The Voice’ in al zijn vormen. Hoe belangrijk ben jij voor het programma?

Lemmens «Laten we zeggen dat ik mij ten dienste van het programma stel. Ik ben zowat de gids. Kan iemand anders dat ook doen? Uiteraard. Wil ik dat? Néén! Laat mij nog maar een paar seizoenen blijven: ‘The Voice’ ligt mij veel te na aan het hart.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234