Show: The Voice Kids

Niet schrikken als u vanavond al zappend terechtkomt bij het nieuwe seizoen van ‘The Voice’: met de resolutie van uw beeldscherm is alles in orde, het zijn de kandidaten die een stukje gekrompen zijn.

Na een brainstormsessie, waarbij uiteindelijk nog ‘Temptation Island Kids’ en ‘The Voice Kids’ op tafel bleven liggen, besloot VTM wijselijk voor het tweede programma te gaan. Aan het concept is niet veel gesleuteld: het wedstrijdparcours werd wat ingekort (en is al helemaal opgenomen), en presentatrice (An Lemmens) en coaches (Natalia en – hij weer! – Regi) bleven dezelfde. Toch zijn er ook twee nieuwkomers: Kürt Rogiers, die achter de schermen een praatje maakt met de kandidaten, en Sean Dhondt – die Kürts taak vorige keer op zich nam – die deze keer in de coachstoel mag plaatsnemen.

'Ik heb tranen in mijn ogen gehad'

Sean Dhondt «De opnames zijn al een tijdje achter de rug. Het was namelijk praktischer om ‘The Voice Kids’ in één keer mee op te nemen met de reguliere ‘The Voice’, aangezien het decor toen toch al opgesteld stond. Ondertussen ben ik wel heel benieuwd naar het resultaat, dus ik ga vanavond zeker kijken.»

HUMO Jij weet al wie de winnaar is, want ook de finale is al ingeblikt.

Dhondt «Ja, maar dat was dus puur een praktische beslissing. Voor de rest hebben we hier en daar ook nog wel iets aangepast ten opzichte van de volwassen ‘The Voice’. Zo hebben we de kinderen niet één tegen één laten battlen, maar deden ze dat steeds in groepjes van drie. Zo ging er altijd eentje door en vielen er twee af. Dat komt wat minder hard aan bij de afvallers.

»En de coaches hebben meer op hun woorden gelet. Bij volwassenen kun je direct zeggen wat je wilt, maar bij kinderen moet je er toch op letten dat de kritiek altijd opbouwend is. Ik heb wel even getwijfeld toen ze me vroegen als coach, hoor. Zo’n wedstrijd met kinderen... Dat ligt gevoelig. Het laatste wat ik wilde was dat de deelnemertjes door ‘The Voice Kids’ hun plezier in de muziek zouden verliezen. Maar de makers hebben me op het hart gedrukt dat het niet de bedoeling was om kindsterretjes van hen te maken. De winnaar krijgt dan wel een studiebeurs waarmee hij of zij later de kunsthumaniora of het conservatorium kan volgen, maar het is de bedoeling dat ze zelf aan hun muzikale weg gaan timmeren, net zoals andere muzikanten.»

HUMO Al die schattige kinderstemmetjes, dat moet wel op het gemoed werken in de huiskamer.

Dhondt «O ja, daar ben ik wel zeker van. Ik ben zelf ook een enorme softie op dat vlak. Als muziek mij raakt, dan laat ik me gaan. Daarvoor ben ik er in de eerste plaats ook zelf mee begonnen. Ik heb echt verschillende keren tranen in mijn ogen gehad tijdens de opnames. Je hebt dan al zoveel Rihanna- of Bruno Mars-klonen zien voorbijkomen – en uiteraard zitten daar ook goeie dingen tussen – dat als er plots zo’n kindje verschijnt dat iets totaal anders doet... Man! Dan voel je de haren op je armen rechtkomen.»

HUMO Je noemde jezelf al de Karen Damen van ‘The Voice Kids’.

Dhondt (lacht) «Ja, ik ben daar zelf alvast mee begonnen, want ik zag de krantenkoppen na de eerste aflevering al voor me. Mensen van de productie zijn me na een aantal audities ook vriendelijk komen vragen of ik alsjeblieft kon ophouden met die tranen, omdat ze zelf ook geëmotioneerd raakten. Maar ik kan dat gewoon niet tegenhouden! Net zoals er ook een smile tot achter mijn oren verschijnt als een kindje een vrolijk nummer komt brengen. Dat is toch ook het schone van muziek, dat een mens daardoor geraakt wordt?»

HUMO (geëmotioneerd) Dat is nu eens zo wáár.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234