Show: The Voice van Vlaanderen

Omdat de basiselementen naar goede gewoonte hetzelfde zijn gebleven, vertellen we u snel wat er wél veranderd is in het vierde seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’.

Axelle Red en Regi Penxten zijn het op een ander gaan zoeken. De terugkerende Natalia (één seizoentje afwezig) en de altijd wel ergens opduikende Bart Peeters hebben hun stekjes ingepikt, naast de onkreukbare Bent Van Looy en de nog altijd naar een overwinning hengelende Koen Wauters. Verder… euh, nee. Dat was het zo wel wat: of het moet zijn dat An Lemmens dit seizoen nóg monterder op het appel verschijnt.

'Onze kandidaten worden niet in een hokje geduwd: je mag zijn wie je bent.'

HUMO Heb je er zin in, An? ‘The Voice Kids’ is maar net afgelopen.

An Lemmens «Ik ben er meer dan klaar voor: ‘The Voice’ is ook iets helemaal anders. Ik denk niet: ‘O nee, alweer een seizoen!’ Wel integendeel.»

HUMO Bart Peeters is de nieuwe schakel in het programma. Hij lijkt mij een goeie fit te zijn.

Lemmens «Ja? Wel, ik was bang. Ik heb hem dóódgraag, maar ik dacht: als hij maar niet té Bart Peeters is. Snap je wat ik bedoel?»

HUMO Je was bang dat hij over het podium zou gaan huppelen als Bosmans Jos?

Lemmens (lacht) «Bart Peeters kan soms héél Bart Peeters zijn, en dat is hij in ‘The Voice’ niet. Hij is niet Bart de showman of de presentator of de acteur, maar hij is gewoon zichzelf: de oprechte muziekliefhebber.

»A propos, Bart brengt ongelooflijk veel positiviteit met zich mee: hij is superaimabel, lief én professioneel. En ook onbevangen en emotioneel, denk ik – what you see is what you get. Dat moet echt in je stukje staan: ik ben helemaal fan.»

HUMO Staat genoteerd. Ik heb nog een quote van jou opgerakeld over een vorig seizoen.

Lemmens «Oei (lachje). Ja, zeg maar.»

HUMO ‘Ik mis de wrijving wel: een béétje ruzie, een béétje concurrentie tussen de juryleden.’

Lemmens «Ha ja, dat weet ik nog. Wel, er is niet echt wrijving, maar de concurrentie is wél een paar versnellingen hoger gegaan. ’t Is nog vriendelijk – ’t gebeurt allemaal op een leuke manier – maar je merkt dat iedereen écht wil winnen en dat ze er alles aan zullen doen om die overwinning te behalen.»

HUMO Leer jij de kandidaten eigenlijk een beetje kennen?

Lemmens «Toch wel, maar dan vooral tijdens de battles en de blind auditions. Tijdens de liveshows is er bijna geen tijd voor een babbel: dat zijn echt enorm drukke dagen, waarbij ik moet rennen van kleding naar make-up naar repetitie – naar weet ik veel wat. Als de kandidaten dan al voor iemand tijd hebben, dan wel voor hun coaches, om de laatste finetuning te doen.»

HUMO Dit is het vierde seizoen van ‘The Voice’ en dat was op zich al niet de eerste zangcompetitie in Vlaanderen. Raakt de vijver nooit leeggevist?

Lemmens (stellig) «Nee. Duidelijk niet, toch? Onze nieuwe kandidaten gaan van mensen die zaten te wachten tot ze oud genoeg waren om mee te doen, tot mannen van in de 50 van wie je denkt: ‘Wat kom jij hier opeens doen?’ Allee, zij komen natuurlijk om te zingen, maar waarom nú ineens wel en al die jaren daarvoor niet?

»Dat is zo leuk aan het programma: er is heel veel verscheidenheid. Je wordt ook niet in een hokje geduwd wanneer je meedoet: je hoeft geen idool te zijn, en geen superster, maar gewoon wie je bent. En met een beetje geluk is dat genoeg om The Voice te worden.»

HUMO Je hebt zelf ooit meegedaan aan ‘Sterren op de dansvloer’. Zou je je aan een zangwedstrijd wagen?

Lemmens «Ik zou niet weten waarom ik dat zou doen (lacht). ‘Sterren op de dansvloer’ heb ik gedaan omdat ik ‘So You Think You Can Dance’ presenteerde en echt onder de indruk was van wat ik daar zag. ‘Sterren’ was een leuk kansje: wekenlang intensief gecoacht worden – gratis! Bij ‘The Voice’ zou ik ook gecoacht kunnen worden, maar wat ben ik daar achteraf mee? Nu kan ik tenminste nog een goed danske placeren. Terwijl: spontaan in zingen uitbarsten… Nee.»

HUMO Kom An, wat als je na enkele sloten alcohol voor de karaokemachine wordt gesleurd?

Lemmens «Die kans bestaat.»

HUMO Welk nummer kies je dan?

Lemmens «Wat er ook opstaat. Want dan ben ik echt niet moeilijk meer (lacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234