null Beeld

Siska Schoeters treedt in de voetsporen van Nonkel Pop

O la la la! Het is de oerkreet van de belpop, zoals die in 1981 uit de bast van Arno Hintjens klom. Het is ook het verrukte klankenballet dat omstaanders uitstoten als Siska Schoeters sensueel voorbijmarcheert – ongegeneerd. En het is de naam van de nieuwe popquiz op Canvas, gepresenteerd door de ochtendlijkste Siska van het land.

Jeroen Maris

HUMO Vind je jezelf een mooi mens?

Schoeters «Mooi is zo’n absolute term – ik aarzel om ’m te gebruiken. Ik ben alleszins wel attent. Zorgzaam. Dat móét je zijn voor de mensen die je graag ziet. Als mijn nichtje voor de eerste keer naar de crèche gaat, stuur ik mijn broer ’s avonds een berichtje: ‘Hoe is het geweest?’ Want het is zo fijn om te weten dat er aan je gedacht wordt, zo geruststellend om te beseffen dat er mensen zijn die het belangrijk vinden dat je oké bent. Ik ben gehecht aan die kleine warmte, en ik probeer ze zelf dus ook uit te stralen.»

HUMO Heeft het moederschap je mooier gemaakt?

Schoeters «Dat weet ik niet. Ik heb er mezelf wel beter door leren kennen. Drie jaar geleden kon ik geen drie karaktereigenschappen van mezelf opsommen. Ik vond mezelf hevig, maar tegelijk ook laks. Gevoelig, maar ook bot. En sommige mensen vertelden me dat ze veel aan me hadden, terwijl anderen me verweten dat ik altijd zo hard overkwam. Het was warrig, en ik slaagde er maar niet in om een duidelijk beeld van mezelf naar boven te spitten.»

HUMO En nu kun je wel drie cruciale karaktertrekken opsommen?

Schoeters «Ja. Ik ben gevoelig, zorgzaam en zenuwachtig. Dat zijn eigenschappen waarvan ik nu weet dat ik ze bezit, en die veel van mijn gedrag verklaren.

»Ik weet wel ongeveer wie ik ben, maar dat neemt niet weg dat ik soms nog schrik van mezelf. Stevig uit mijn krammen schieten tegen mijn zoontje, en nadien denken: waar kwam die oerkracht nu weer vandaan? Voor alle duidelijkheid: ik sla ’m nooit, hè. Maar soms roep ik wel iets waarvan ik achteraf denk dat het, euh, psychologisch niet helemaal verantwoord was. ‘Gij zijt een strontjoenk, en ge hebt het allemaal van uw vader’ – ik moet toegeven dat ik dat zinnetje hier niet ter plekke verzin (lacht)

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234