null Beeld

Slongs Dievanongs is jurylid in 'The Band': 'Natúúrlijk was ik verliefd op George Michael'

Voor de slechte verstaander: ‘The Band’, dat deze week van start gaat op VTM, heeft weinig tot niets te maken met de klassieke rockgroep rond Robbie Robertson, maar is wél een nagelnieuwe talentenjacht met als doel: een vierkoppig Nederlandstalig mannengroepje uit de grond stampen. Laura Tesoro, Niels Destadsbader en ene Jim Bakkum nemen de presentatie op zich, terwijl de taak van het jureren op de schouders van Kris Wauters, Min Hee Bervoets, Nielson én de als steeds erg swagge Slongs Dievanongs rust.

vvp

'Slongs Dievanongs: 'Natúúrlijk was ik verliefd op George Michael''

HUMO Ik had je niet meteen met boybands geassocieerd. Of had je vroeger toch stiekem een poster van Wham! op je kamer hangen?

Slongs Dievanongs «Sowieso was ik verliefd op George Michael, no doubt about it. Máár het is een misvatting dat we op zoek zijn naar een boyband: we hoeven geen posterboys die mooie choreografieën kunnen uitvoeren. We willen net authentieke jongens met persoonlijkheid die op een geloofwaardige manier Nederlandstalige popmuziek kunnen brengen. Gel in het haar is zeker geen vereiste.»

HUMO Jongens met talent en authenticiteit, hoe haal je die eruit?

Slongs «Dat is niet evident. We beoordelen of ze vlot zijn, kijken naar de manier waarop ze op het publiek inspelen. Kunnen ze met ons overweg? Kunnen ze hun mannetje staan? Je weet nooit helemaal wat voor vlees je in de kuip hebt, dus vooral buikgevoel is cruciaal.

»Later in het programma moeten de jongens zélf aangeven met wie het al dan niet klikt, want dat is nodig: als er geen oprechte persoonlijke band is, straal je dat uit op het podium.»

HUMO Wat is het doelpubliek van de uiteindelijke band?

Slongs «Er ligt wel een traject klaar, en wat songs, maar veel zal afhangen van wie uiteindelijk gekozen wordt en met welke producer we in zee gaan. Ze moeten volwassenen aanspreken, maar ook jonge meisjes én gasten. Het publiek in de studio kiest méé – pas als zij hun goedkeuring geven, komen de kandidaten voor de vakjury te staan. We hebben er dus voor gezorgd dat het publiek heel divers is. We mikken zeker niet alleen op gillende grieten. Bazart of Clouseau spreken toch ook veel doelgroepen aan? In de eerste plaats moet het góéd zijn.»

HUMO Over Bazart gesproken: dankzij hen is het opeens weer hip om in het Nederlands te zingen.

Slongs «De Ertebrekers idem dito. En ken je B-Brave? Da’s een Nederlandse groep die zelfs r&b brengt. Het is de bedoeling om ons met ‘The Band’ in díé lichting te nestelen.»

HUMO Het mag niet het eerste criterium zijn, maar looks zijn bij een jongensgroep toch ook niet onbelangrijk: heb jij je ogen al goed de kost gegeven, Slongs?

Slongs (lacht) «Ik ontken niks. Looks en schoonheid zijn relatief, en mensen worden vaak veel mooier door hun persoonlijkheid, maar dat gezegd zijnde: het is niet onaangenaam om knap mansvolk voor je neus te hebben. Ik heb mij dus al geamuseerd!»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234