So You Think You Can Dance: An Lemmens

Tijdens de opnames van het vierde seizoen van 'So You Think You Can Dance'

Had de ravissante presentatrice zich aan een spagaat gewaagd? Was ze op spitzen gaan staan? Neen: ze was herhaaldelijk gestoken door niet nader geïdentificeerde insecten, en daar reageerde ze allergisch op.

Maar dat stukje drama - Lemmens werd telkens naar de spoed gereden - is voor later, tijdens het zogeheten bootcamp. Eerst zijn er de audities: daarin ontdekken we toekomstige finalisten, en ook kandidaten van wie de benen zelfs zonder insectenbeet allergisch reageren. Maar niet álles komt op tv.

An Lemmens «We zien tijdens die audities optredens waarvan je wéét dat heel Vlaanderen plat zou liggen, maar we zenden die niet uit. Ik háát uitlachtelevisie. Mensen laten opdraven om ze belachelijk te maken: daar zal ik nooit aan meedoen. Het gebeurt ook niet in 'So You Think You Can Dance'. Wie echt rotslecht is, nemen we tegen zichzelf in bescherming.»


HUMO Verbaast het je dat zoveel kandidaten zichzelf overschatten?

Lemmens «Doen we dat niet allemaal een beetje? Soms vóélt iets gewoon goed aan, ook al is het dat misschien niet. Ik heb tijdens 'Sterren op de dansvloer' vorig jaar ook een paar keer gedacht: 'Nu ben ik echt goed bezig.' Maar toen ik de beelden terugzag, wist ik wel beter. Da's efkes een klap in je gezicht, en je bent daar een dag niet goed van, maar je leert daaruit.

»De meeste kandidaten overschatten zichzelf helemaal niet. Zij doen aan die audities mee om eindelijk te weten wat ze waard zijn. Ze willen van een professionele jury horen hoever ze staan. Ze zijn vaak al sinds hun achtste jaar bezig en hebben maar één doel: van hun hobby hun beroep maken. Die passie vind ik heel mooi. 'Het ergste wat me zou kunnen overkomen,' zeggen velen, 'is een been verliezen.'»


HUMO Wat is het ergste dat jou kan overkomen?

Lemmens «Doof of blind worden. Geen muziek meer kunnen beluisteren, of niet meer van mooie dingen kunnen genieten: dat kan ik me echt niet voorstellen. Mijn stem verliezen zou ik minder erg vinden.»


HUMO Muziek is één van jouw passies. Je hebt net een paar dagen Pukkelpop-reportages voor JIM achter de rug. Doe je dat nóg liever dan 'So You Think You Can Dance'?

Lemmens «Als ik heel eerlijk ben: ja. Ik heb het er vorige week nog met de crew van 'So You Think You Can Dance' over gehad: muziek blijft mijn baby'tje. Dankzij de muziek is het voor mij begonnen op tv, als veejay bij TMF: ik zou het heel erg vinden als ze me dat zouden afpakken.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234