null Beeld

Sofie en Siska, de vrouwen van 'Music For Life'

Tot witheet tandengeknars van Louis Tobback en tevreden handengewrijf van Daniël Termont heeft 'Music For Life' zijn tenten dit jaar niet meer aan het station van Leuven, maar op de Zuid in Gent opgeslagen. Dj's Tomas De Soete (derde deelname), Siska Schoeters (tweede deelname) en Sofie Lemaire (groen) zullen hier van vandaag tot en met de 24ste december op een dieet van louter groentesapjes al dan niet vorstelijk betaalde verzoekplaatjes draaien met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis.

Noud Jansen

Precies twee weken voordat burgemeester Termont het eerste verzoeknummertje aan zal vragen, gingen wij de gemoederen al eens peilen bij Siska en Sofie.

''Radiomaken, slapen en honger hebben''

Siska Schoeters «Ik heb er weer geweldig veel zin in. 'Music For Life' is toch de natte droom van iedere radiomaker, hé?»


Sofie Lemaire «Voor mij is het de eerste keer; ik heb er zin in, maar ben tegelijk ook wel een beetje bang.»


HUMO Het slaaptekort schijnt het ergste te zijn.

Sofie «Daar ben ik dan nog niet zó bang voor. Ik heb ervaring met slaaptekort: toen ik nog 'De ochtendshow' deed en altijd ultravroeg moest opstaan, heb ik vaak nachtenlang wakker gelegen omdat m'n bioritme in de war was. Maar zes dagen niet eten: ik vrees dat dat een stuk moeilijker gaat zijn.»


HUMO Hoe goed kennen jullie elkaar eigenlijk?

Siska «We gaan weleens samen pintjes drinken in Antwerpen, en we hebben ook al allerlei geheimen gedeeld.»


HUMO Zeker dat jullie mekaar na een dag of drie niet in de haren zullen vliegen?

Siska «Heel zeker. Je bent veel te druk bezig met radiomaken, slapen en honger hebben om elkaar naar het leven te staan. Dat weet ik van vorig jaar: die zes dagen leef je echt als een gezinnetje. Iedereen is constant superlief voor mekaar.»


HUMO Wat vond jij het leukste moment van de vorige editie, Siska?

Siska «Oef, dat weet ik echt niet. Het was eigenlijk één grote aaneenschakeling van leuke momenten: Peter (Van de Veire) die zich verkleedde, Christophe (Lambrecht) die goeiendag kwam zeggen, de gasten van Triggerfinger die in ons kot op de geldbakskes stonden te trommelen... Álles was gewoon leuk.

»Alleen de tweede dag heb ik het even heel moeilijk gehad. Ik voelde me opeens heel onzeker: ik zat daar tussen twee van mijn helden, en ik vroeg me af of ik wel goed genoeg was. 't Was zelfs zo ernstig dat ik een hele nacht niet geslapen heb: enkele mensen van StuBru zijn toen op me komen inpraten, onder wie de baas. Dat heeft geholpen.»


HUMO Sofie, vorig jaar heb jij samen met Stijn Van de Voorde een Elfstedentocht op skeelers afgelegd. Maar wat herinner je je nog van de eerste editie van 'Music For Life'?

Sofie «Ik werkte toen achter de schermen mee, en ik kan me herinneren dat het een totale overrompeling was. Aanvankelijk beschouwden we 'Music For Life' als een klein projectje - 'we zien wel wat het wordt' - maar binnen de kortste keren was dat megagroot. We zaten tot ver na middernacht op onze knieën de koperen muntjes te tellen; váten vol hadden we staan.

»Het was ook heel moeilijk om het concept uitgelegd te krijgen aan BV's die we wilden boeken: 'In een glazen huis, zei je? En voor welke zender was dat? En waarom was dat nu ook weer te doen?' (lacht). Dat ging vorig jaar al een stuk gemakkelijker.»


Siska « Dit keer hebben twee BV's zelfs zelf hun diensten aangeboden: Freek Braeckman en Isolde Lasoen hebben me gemaild dat ze altijd beschikbaar zijn. Keisympathiek.»


HUMO Zijn er al meer BV's geboekt?

Siska «Weet ik niet; dat wordt geheim gehouden voor ons.»


Sofie «Zo blijft de spanning erin. Ik ben eigenlijk best bang dat er ineens een keibelangrijke mens voor me staat, en dat ik niet weet wie het is. Daniël Termont bijvoorbeeld: geen idee hoe die er uitziet.»


Siska «Ik heb dat vorig jaar voorgehad met Dirk Wauters. Die stond al binnen toen iemand me influisterde: 'Siska, je staat tegenover de grote baas van de VRT.' - 'Aha. Aangenaam' (lacht). Of Joël Smets: heel fijn dat die mens met motor en al binnenkwam, anders had ik niet geweten wat hij voor de kost deed.»


HUMO Wie mag van jullie zeker eens langskomen?

Sofie «Als het ook buitenlanders mogen zijn: Jamie Lidell. Ik heb hem al vaak in talkshows gezien, en ik vind dat hij nooit het interview krijgt dat hij verdient. Ik zou hem bijvoorbeeld wel eens een vraag willen stellen die níét over zijn outfits gaat.»


Siska «Van mij mag Dave Grohl langskomen: daar ben ik een beetje verliefd op. 't Zal wel geen gemakkelijk gesprek worden, vrees ik, want ik voel me altijd nogal ongemakkelijk bij mensen naar wie ik opkijk. Ik had dat in mijn eerste jaren bij Studio Brussel ook altijd bij Peter Van de Veire: ik begon altijd te stotteren als hij de studio binnenkwam (lacht)


HUMO Siska, even tussendoor: gaan jij en Tomas en hetzelfde bed slapen?

Siska «Neen. (grijnst) En dat is het enige wat ik daarover ga zeggen.»


HUMO Gesnopen. Dit dan nog: vorig jaar moest jij zo ongeveer de hele tijd het gegeil van dronken studenten trotseren. Ben je wat dat betreft blij dat je dit keer niet de enige vrouw bent?

Siska «Mmmja, misschien wel. Al zal er dit jaar gewoon dubbel zo veel geroepen worden om blote tieten.»


Sofie «Ik kan nu al beloven: ik ga de mijne niet laten zien.»


Siska «En ik ook niet.»


HUMO Bedankt voor de scoop.

Siska «Tenzij iemand er twee miljoen euro voor veil heeft. Voor dat bedrag toon ik de mijne meteen.»


Sofie «Maak daar drie miljoen van, en ik doe mee.»


HUMO De spanning!

Bied op Kabouter Wesley!

Ook Humo steunt Music For Life en de Rode Kruis-projecten ten voordele van moeders die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Talloze Humo-superhelden wilden zich laten veilen voor het goede doel, maar na een vrolijk potje strippoker haalde uiteindelijk onze jongste aanwinst het: Kabouter Wesley. U kunt de allereerste Kabouter Wesley-tekening in huis halen, begin 2004 gemaakt door Jonas Geirnaert. Om te bieden kunt u vanaf dinsdag 16 december surfen naar stubru.be, waar alle details over de veiling te vinden zijn. Kabouterbiedingen niet gewenst.

null Beeld

Music for Life
Studio Brussel, van 19 tot 24 december

StuBru: Music for LifeHet logboek van Ayco DuysterHet rijdende zwembad van 2007

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234