null Beeld

Special: Music for Life: De warmste week

‘Music for Life’ slaat zijn tenten (enfin, zijn van alle gemakken voorziene reuzeniglo) andermaal op in De Schorre in Boom, alwaar StuBru-dj’s Linde Merckpoel, Siska Schoeters en Eva De Roo in het kader van ‘De warmste week’ een weeklang verzoekplaatjes zullen draaien ten faveure van meer dan duizend goede doelen. Voor oudgedienden Linde en Siska is het respectievelijk de vierde dan wel de zevende deelname; voor Eva is het de eerste keer. In amper vijftien minuten turfden we drie keer het woord ‘supercontent’ en twee keer het woord ‘superhard’ (als in: ‘ik zie het superhard zitten’): onnodig te vragen of ze er een beetje zin in heeft.

Noud Jansen

'Linde is blijkbaar super­ordelijk: ze heeft aan Siska en mij gevraagd of we het vervelend zouden vinden als zij onze rommel opruimt.' Eva De Roo (links)


Studio Brussel, vanaf vrijdag 18 december, 8.00

Eva De Roo «’t Is raar: vroeger luisterde ik in de blokperiodes altijd naar ‘Music for Life’ tijdens mijn pauzes, omdat ik dat supermooie radio vond. En nu presenteer ik het zelf!»

HUMO Vorig jaar deze tijd had ik eerlijk gezegd nog nooit van jou gehoord; nu ben je één van de drie ‘Music for Life’-presentatoren. Je bent wel snel in de vaart der volkeren aan het opstoten, hè?

De Roo «Dat lijkt alleen maar zo, denk ik. Pas op, ik snap wel wat je zegt. Ik ben tot nu toe nogal low profile gebleven en heb bijvoorbeeld nog nooit in de krant gestaan, of zo. Maar zelf heb ik alleszins niet het idee dat ik hier plots in iets ben gesmeten waar ik nog niet klaar voor ben. Ik zit ondertussen toch alweer drie jaar bij Studio Brussel, en heb in die tijd heel veel verschillende dingen gedaan – ik werk ook al drie jaar mee aan ‘Music for Life’.»

HUMO Wat was het mooiste moment dat je in die drie jaar ‘Music for Life’ hebt meegemaakt?

De Roo «Vorig jaar, een paar maanden vóór ‘Music for Life’, had een 14-jarig meisje bij ons op Studio Brussel een door George Ezra gesigneerde gitaar gewonnen in een wedstrijd waarbij de deelnemers tegelijkertijd moesten zingen en gitaar spelen. Toen ik haar ‘Budapest’ hoorde brengen in de studio, het bekendste liedje van George Ezra, dacht ik meteen: ‘Wow, welke internationale ster hebben we hier vandaag over de vloer?’ Liv, heette ze, en een paar maanden later is ze met haar gitaar naar Boom gekomen om dat nummer nog eens te brengen, bij Sam (De Bruyn) was dat. Ze droeg het op aan haar grootvader, die terminaal ziek was, en die eigenlijk enkel nog naar de radio kon luisteren en tv kon kijken – hij volgde ‘Music for Life’ op de voet. De oma belde toen zelfs nog even naar de uitzending, om haar te zeggen: ‘Opa luistert nu.’ Megaontroerend, vond ik; die kwetsbare meisjesstem die zo krachtig dat nummer zong voor haar zieke opa.»

HUMO Stel dat je niet voor Studio Brussel zou werken, en een nummer zou willen aanvragen: welk nummer zou dat dan zijn, en voor welk goed doel?

De Roo «Misschien iets uit ‘Rumours’ van Fleetwood Mac: ik ben een megagrote fan. ‘Never Going Back Again’, bijvoorbeeld, mijn lievelingsliedje. Voor Vluchtelingenwerk, ofwel voor Unicef: die organisatie steun ik al jaren.

»Maar weet je, als ik niet zelf voor Studio Brussel zou werken, dan zou ik zeker iets doen met Akabe, een scoutsgroep voor gehandicapten waar mijn broertje altijd in heeft gezeten, en waar ikzelf vanaf mijn 19de vier jaar lang leiding heb gegeven. Ik ben er zeker van dat ik dan met de bende van Akabe naar Boom zou afzakken, en een liedje zou aanvragen dat ik zou laten kiezen door één van de leden.»

HUMO Klopt het dat jouw totem Stralende Spreeuw was, zoals ik las op je Twitteraccount?

De Roo «Jaja, dat klopt. Ze hebben me die naam ooit gegeven omdat de spreeuw een vrolijk beest is, een groepsdier, makkelijk in de omgang, kalm in elke situatie. Allemaal kwaliteiten die nu wel van pas zullen komen in ‘De warmste week’. Al moet ik toegeven dat ik niet altijd even kalm blijf in stresssituaties.»

HUMO Zijn er nog onhebbelijkheden waarvoor Linde en Siska moeten uitkijken?

De Roo «Bwa, dat zal wel meevallen. Ik ken Linde en Siska eigenlijk nog niet zo goed, en wanneer ik bij mensen ben die ik nog niet zo goed ken, laat ik altijd mijn beste kant zien. Zes dagen en nachten is natuurlijk niet min, maar ik denk dat ik het wel zal kunnen volhouden. ’t Is wel zo dat ik nogal slordig en chaotisch ben, net als Siska. Maar dat zal geen probleem zijn: Linde is blijkbaar superordelijk, en ze heeft aan Siska en mij gevraagd of we het vervelend zouden vinden als zij onze rommel opruimt. Daar hebben Siska en ik nu ook weer niet ál te lang over moeten nadenken.»

HUMO Succes ermee.

De Roo «Bedankt. Ik zie het superhard zitten!»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234