null Beeld

Spel: Eeuwige roem

Na een hiaat van twee jaar start vanavond het derde seizoen van ‘Eeuwige roem’, het door Bruno Wyndaele aan mekaar gegrinnikte en van een gewéldig dramatische soundtrack voorziene programmaatje waarin een dozijn voormalige topsporters elkaar in den verren vreemde bekampen in allerhande dwaze proeven.

Noud Jansen

Plaats van handeling is dit keer Gran Canaria, en de bekendste deelnemers zijn gewezen motorcrosser en huidig ambassadeur van Mediclowns Stefan Everts, en voormalig mountainbiker en huidig coach van de nationale mountainbikejuniorenFilip Meirhaeghe. Die laatste – understatement van de week! – blijkt niet bepaald een kampioen van het understatement.

Filip Meirhaeghe «Het was een megamooie, ongelofelijk unieke ervaring. Sú-per-goed hebben we ons daar geamuseerd, echt waar. Iedereen was uiteraard doodmoe wanneer we ’s avonds aan onze hacienda kwamen – het waren dagen van gemiddeld twaalf uur, en we werkten twee zware proeven per dag af – maar toch werd er altijd weer enorm veel plezier gemaakt. Eén toffe bende, zo kan ik het wel omschrijven.»

HUMO Eerlijk zeggen: kende jij vooraf al je medekandidaten? Zelf moest ik toch even googelen om te weten te komen dat Kathleen Smet een voormalig triatleet is, en Paul Vermeiren een Olympisch boogschutter.

Meirhaeghe «Kathleen en Paul kende ik wel, ja: Kathleen heeft net als ik aan de Olympische Spelen van Sydney meegedaan, en met Paul ben ik nog ooit op stage geweest. De enige van wie ik tot vóór de opnames nog nooit gehoord had, was Elise Matthysen. Ik heb het zwemmen de laatste jaren niet zo gevolgd, en Elise is natuurlijk ook nog jong om al een ex-topsporter te zijn (twintig, red.).

»Nu, over zwemmen gesproken: ik stond ervan versteld hoe slécht ik zelf zwem. Schoolslag heb ik nooit geleerd, ik kan enkel crawl, maar tijdens de zwemproeven bleek mijn techniek aan alle kanten te haperen. Het gevolg was dat ik veel meer energie verbruikte dan de rest, en toch een pak minder snel vooruitkwam. Afgezien dat ik heb! Nog een geluk dat er ook een aantal fietsopdrachten bij waren, want anders had het er slecht voor me uitgezien.»

HUMO Waarom heb je eigenlijk meegedaan?

Meirhaeghe «Ik had ooit een aflevering gezien waarin de deelnemers zich door een web van prikkeldraad moesten wurmen waar achtduizend volt op stond. Ik dacht meteen: ‘Wow! Zoiets zou ik ook willen doen!’ Op mijn eenenveertigste ben ik nog altijd een speels kind, en toen ze me vroegen, heb ik niet getwijfeld: ik wilde er absoluut bij zijn. Ook al omdat ik me weleens wilde meten met andere oud-topsporters – ‘ns zien of ik nog een beetje in form was.»

HUMO En?

Meirhaeghe «Mijn conditie was minder goed dan ik had gehoopt, eerlijk gezegd. Maar het viel gelukkig niet zo op, want de overige kandidaten trainden net zomin als ik nog - op Luc Van Lierde na dan, want die had nog een triatlon op het menu. Maar ik mag dan al een paar jaar niet meer aan topsport doen, mijn winnaarsmentaliteit is nog altijd intact. Ik kan écht niet tegen verliezen.»

HUMO Ga je kijken, wanneer de aflevering op tv komt?

Meirhaeghe «Zéker. Zo’n toffe groep dat we daar hadden, en zo’n beestig goeie tijd dat we hebben beleefd! Het kan niet anders dan dat ze er een ronduit prachtig televisieprogramma van hebben gemaakt.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234