null Beeld

Spel: Familieraad

Adnan Januzaj zien voetballen in het shirt van de nationale ploeg, of Nicolas Cage die opdraaft in een goeie film: ’t is ontegensprekelijk vreemd, maar wát een mooi zicht. In dezelfde categorie: Chris Van den Durpel die zich in versgewassen kostuum heist en puur als zichzelf een quiz presenteert, op VTM nog wel. Niet zomaar een quiz overigens, maar de terugkeer na acht jaar afwezigheid van ‘Familieraad’: in het teken van 25 jaar VTM kan u daar elke weekdag van juli en augustus naar kijken.

vvp

Als we Chris te spreken krijgen, heeft hij net een helse persdag achter de rug.

HUMO Gaat het nog een beetje, Chris?

Chris Van den Durpel «Het gaat, het gaat! Ik heb net een stuk of dertien interviews gegeven, maar er kan er nog wel eentje bij (lacht).»

HUMO Om het een beetje spannend te houden, zullen we binnenkomen met een kritische vraag: is het niet een beetje raar dat de VTM het 25-jarige bestaan viert met iemand die vierentwintig jaar lang niks met VTM te maken had?

Van den Durpel «Oh, maar ik vond dat net super: de coryfeeën die vijfentwintig jaar lang het mooie weer hebben gemaakt op VTM mogen opdraven in een programma dat gepresenteerd wordt door iemand die helemaal nieuw is. Alleen al daarom heb ik meteen ja gezegd.»

HUMO Hoezo, VTM-coryfeeën die komen opdraven?

Van den Durpel «Eén van de dingen die veranderd zijn ten opzichte van vroeger: toen waren de kandidaten nog gewone mensen, maar nu zijn het allemaal VTM-oudgedienden en huidige televisiegezichten. De andere grote verandering is dat de vragen afgewisseld worden met komische filmpjes en sketches – met allemaal verschillende typetjes die ik in mijn vorige tv-leven nog heb gespeeld. Ons testpubliek vond die mix alvast héél erg leuk, ik hoop dat de mensen thuis dat ook zullen vinden.

»Verder blijft het natuurlijk een zeer sterke formule. Voor wie het niet meer weet – ’t is ook alweer bijna tien jaar geleden: wij zijn aan honderd mensen een hoop vragen gaan stellen en we hebben alle antwoorden genoteerd. Die vragen stellen we dan aan twee teams, die in vier rondes moeten proberen te raden wat onze proefpersonen hebben gezegd. In de finale kan het winnende team 1.000 euro verdienen, een bedrag dat integraal naar Meneer Konijn gaat, de actie van Q-Music ten voordele van kansarme kinderen. Ja, de Bekende Vlamingen mogen die 1.000 euro niet zomaar zelf op zak steken, hè: die zijn al rijk genoeg (lacht).»

HUMO Even over de sketches die je gaat spelen: zijn dat het soort sketches dat je destijds bij VT4 bracht?

Van den Durpel «Ze zullen natuurlijk korter zijn. Het zijn vooral vraagstellingen: we hebben aan de honderd Vlamingen gevraagd om wat vragen in te spreken voor de camera, en enkele van die Vlamingen zijn dan geheel toevallig Jimmy B, of ­Kamiel Spiessens, of Filip Mars, of Sylvain Van ­Genechten, of Ronny King, of Berten ­Maillot, of… Afijn, het zijn er veel, hè (lacht). En er zijn er zelfs nieuwe bij, maar wie of wat verklap ik niet: daarvoor zal iedereen moeten kijken.»

HUMO Met welk oud typetje was het weerzien het hartelijkst?

Van den Durpel «Ooh, moeiljk… Kamiel Spiessens blijf ik zeer leuk vinden om te spelen, maar ook de bokser, ­Firmin: het was zeer, zéér lang geleden dat ik hem nog gespeeld had. Maar binnen de kortste keren was ik er weer mee weg: ’t zit in mijn genen.»

HUMO Nog even: in je laatste Humo-interview vertelde je dat je carrière niet geslaagd was zolang je niet voor Vitaya en VIJF had gewerkt, zowat de enige grotere zenders waaraan jouw naam nog niet verbonden was…

Van den Durpel «Dat was als grapje bedoeld, uiteraard (lacht). Ik denk niet dat dat er ooit van zal komen: bij Vitaya kan ik moeilijk met mijn humor terecht en VIJF richt zich toch voornamelijk op vrouwen…»

HUMO Jammer! Ik zat namelijk al te denken aan een duoprogramma met Jani Kazaltzis en Jimmy B.

Van den Durpel (lacht luid) «Breng mij niet op ideeën! (Als Jimmy B) ‘Wat heb jij weer áán?’ Ja, misschien komt het er nog wel van!»


Bekijk het tv-debuut van Jimmy B:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234