null Beeld

Spel: Het perfecte koppel

‘Twee op drie Belgische huwelijken eindigen in echtscheiding’, lazen wij onlangs nog in de krant, maar bij de VRT gaan ze de komende zeven weken niet minder welgemoed op zoek naar ‘het perfecte koppel’, en wel in een gelijknamig, door Marcel Vanthilt gepresenteerd quizprogramma. Rrrrázend benieuwd naar de spelregels, Marcel!

Noud Jansen

Marcel Vanthilt «In elk van de zeven afleveringen wordt er één koppel – jong of oud, hetero of niet-hetero - opgevoerd, dat gedurende vijf spelrondes allerlei vragen over elkaar moet beantwoorden. Pas in de finale wordt de houten wand weggeschoven die de canapé waarop ze zitten in tweeën deelt: dan moeten ze elkaar een innige kus geven op de tonen van hun favoriete liefdeslied. Doen ze dat op het juiste moment – en je zult in het programma wel zien hoe dat bepaald wordt – dan verdubbelen ze hun prijzengeld van vijfduizend naar tienduizend euro.»

HUMO Ik hoor het al: dit mag ik niet missen.

Vanthilt (enigszins verontschuldigend) «Kijk ja, ’t is natuurlijk niet het meest opzienbarende tv-programma van de eeuw, maar dat hoeft ook niet. Bij de VRT wilden ze een warme en gezellige familieshow op de zondagavond, en die hebben de mensen van deMENSEN voor hen in mekaar gevezen.

»Het bijzondere is wel dat de twee helften van ieder koppel voorafgaand aan de uitzending achtenveertig uur lang van elkaar gescheiden worden – ’t is overigens Cath Luyten die de twee ‘ontvoert’. In die tijdspanne zullen ze hun kennis moeten bijspijkeren over een thema dat hun partner wél maar henzelf níét interesseert. Stel bijvoorbeeld – en dit komt uit een test die we op café gedaan hebben – dat een vrouw een hevige supporter is van voetbalclub Sint-Truiden, maar dat haar man hoegenaamd niet in voetbal geïnteresseerd is. Dan zorgen we ervoor dat die man een zodanig intensieve crash course STVV krijgt dat hij na afloop een absolute kenner is. Vervolgens sommeren we een vijftigtal goed uitziende jongemannen naar de studio, waarvan er vier bij Sint-Truiden spelen. Aan de kersverse STVV-kenner om er het viertal voetballers feilloos uit te pikken; aan zijn vrouw om aangenaam verrast te zijn.»

HUMO Ik neem aan dat we de titel ‘Het perfecte koppel’ met een korrel zout mogen nemen?

Vanthilt «Uiteraard. Meer zelfs: hoe meer imperfecties een koppel heeft, hoe leuker voor de kijker, en hoe leuker het mijns inziens ook voor henzélf is. In een gezonde relatie moet er al eens iets scheef gaan: dat houdt de spanning erin.»

HUMO Hier spreekt iemand met ervaring.

Vanthilt «Welja, mijn vrouw en ik zijn al vijftien jaar erg gelukkig met elkaar, maar af en toe loopt er ook weleens iets spaak. Geen probleem, zolang het op lange termijn maar snor zit.»

HUMO Een vraagje dat ik uit de persmap van ‘Het perfecte koppel’ heb geplukt: weet jij hoe het eerste liefje van je wederhelft heette?

Vanthilt «Euhhh... nee (lacht). Maar ik denk ook niet dat zij dat van mij weet.»

HUMO Wel als je het nu in Humo vertelt.

Vanthilt «Allez dan: mijn eerste liefje waren er eigenlijk twee (lacht). ’t Is te zeggen:ik was een jaar of acht, en ze werkten met z’n tweeën samen om mij de kunst van het kussen aan te leren.Het was B. die me mijn eerste kus gaf - laat ik me voor de veiligheid maar tot een initiaal beperken - maar N. stond erbij en heeft me direct de tweede gegeven. Ze wilde eens zien of ik wat van die eerste kus had opgestoken.»

HUMO En?

Vanthilt «Ik denk wel dat ze tevreden was, want ik mocht nog eens. En daarna nóg eens (lacht).»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234