null Beeld

Spinal Tap over Belgium [2]

Sommige sterke Spinal Tap-verhalen konden niet meer geverifieerd worden, en vallen wellicht onder de noemer 'Never let the truth get in the way of a good story'. Speelde een groepslid van The Scabs indertijd, om op tournee de tijd te verdrijven, écht badminton met levende hamsters? Klaagde het promotiemeisje van een Belgische platenfirma bij het uitkomen van de verzamel-cd van Joy Division echt bij het moederhuis in Londen dat de zanger (Ian Curtis, die toen al tien jaar dood was) 'weer te lui was om interviews te geven'?

ss

Humo 3462, 9 januari 2007
An Pierlé: kotsen noch moeite

AN PIERLÉ « Voor het toneelstuk 'Bernadetje' moest ik een kitschnummer van Pia Zadora en Germaine Jackson playbacken. Mijn tegenspeler pakte mij dan vast en tolde me rond. Maar op een dag - ik was wat ziekjes - was ik na twee minuten tollen zotgedraaid en liep ik ijlings de coulissen in, waar ik in een lege zak chips heb gekotst. Het publiek dacht dat dat erbij hoorde. Ik had ook een dialoog met een jongetje dat mij moest binnendoen. Midden in een zin kwam er weer een lading boven, en ik sproeide een halve emmer kots in zijn gezicht. Mensen zeiden later dat het een scène uit 'The Exorcist' leek. En mijn rok is ook al eens afgezakt op het podium. Ik bied mensen waar voor hun geld (lacht)

'Jupiter' van An Pierlé & White Velvet

MAURO (foto Gie Knaeps) « We speelden in een discotheek in Nederland. De uitbater wilde het podium wat flashy maken, en had er niets beters op gevonden dan het podium zwart te verven. Op de backdrop en het plafond had hij met lichtgevende verf sterren aangebracht, zodat je een soort heelal-effect kreeg. En in de lichtbrug had hij in astronautenpakken gehulde etalagepoppen gehangen. Onze toenmalige drummer was niet zo ritmevast, en mocht niet afgeleid worden, anders verloor hij de beat. Alles verliep perfect, tot ik op een bepaald moment een nogal chaotische drumfill hoorde, en dan niets meer. Ik keek om, en wat bleek: één van de astronautenpoppen was recht op de kop van de drummer gevallen. Het beeld van die emotieloos kijkende pop, en daaronder de drummer met scheefgezakte bril, groggy, dat was behoorlijk Spinal Tap.»

null Beeld

Mauro met dEUS tijdens Humo's Pop Poll de Luxe:

undefined

Spinal Tap over Belgium: The Van Jets
The Van Jets: boxershort met zwanworst

THE VAN JETS « Ons eerste optreden was meteen raak. We hadden alles superprofessioneel voorbereid: statieven vastgeplakt, drumkit perfect afgesteld, geluid driedubbel gecheckt... zelfs onze dasjes waren perfect gestrikt. Ondanks die totale inzet, merkten we halverwege de set dat onze drummer flauwgevallen was. Meer nog: zijn drumstel was letterlijk aan het smelten. Wat bleek: het was winter, en wat tijdens de soundcheck nog een vormeloos zwart gevaarte had geleken, bleek een gigantische antieke spekkachel te zijn, die nu op volle kracht brandde en op vijf centimeter van de drums stond.

null Beeld

» Ooit hebben we een thuismatch in Oostende gespeeld. Johannes, onze zanger, kreeg het lumineuze idee om bij wijze van bindtekst 'de broek van de drummer' per opbod te veilen. Ze ging voor vijf euro. Mich, de drummer, had die stunt niet zien aankomen, blijkens het veel te kleine, tot op de draad versleten boxershortje met blauwe beertjes dat hij onder die broek droeg. De rest van het optreden konden de eerste rijen genieten van zijn zwanworst en ballen die eruit hingen.

» Johannes is ook eens iets te zelfverzekerd van een hoog podium in het publiek gesprongen. Hij raakte er niet meer terug op, en moest via de backstage omlopen, terwijl wij zonder zanger een acceptabel einde aan de song probeerden te breien.»

The Van Jets met 'Our Love = Strong'

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234