null Beeld

Steppe - Steppe

We vermoeden dat de gemiddelde TTT-lezer voor zijn radioplezier eerder op StuBru dan op Klara afstemt, en dus zal de naam Lies Steppe wellicht niet overal op een grom van herkenning onthaald worden. Steppe presenteert op de klassieke zender elke vrijdagavond tussen 19 en 21 uur samen met Jef Neve een naar die laatste genoemd programma ('Neve'), dat we gemakshalve 'licht jazzy van ondertoon' zullen noemen.

Charlie Poel

Als radiomaakster (ze presenteert op Klara ook nog 'Laika') beschikt ze natuurlijk over een aardig gevuld adresboekje: mooi meegenomen als je zélf de ambitie koestert om het als uitvoerend artiest te maken. En dus doet op het titelloze debuut van Steppe - ofwel Lies en haar muzikale kompaan Patrick Steenaerts (multi-instrumentalist, co-songschrijver, arrangeur en producer) - goed, proper en fideel volk mee, zoals drummer Mario Goossens, radio-collega Jef Neve, Mauro Pawlowski, bassist Werner Lauscher, tot en met fotograaf Stephan Vanfleteren voor de hoesfoto's.

Op hun bijdragen valt niks aan te merken, en hoe Mauro samen met mooie blonde Lies het duet 'My Dark Companion' hoog boven de rest van het aanbod op 'Steppe' uittilt, dat verdient zelfs jubelende accolades. Een prachtsong.

Dat de cd - die we gemakshalve maar 'licht funky van ondertoon' zullen noemen - desondanks op tweeënhalve ster blijft steken, komt door de onderlinge inwisselbaarheid van de andere twaalf nummers. Het veert nooit eens echt op, men wordt nooit eens verrast. Ja, hier wordt een nummer mooi gearrangeerd (met tuba, mandoline of blazers als extraatje), ginder wordt de ingehouden teneur onderbroken door iets meer durf. Maar beklijven? Neen.

'Steppe' steekt er in het korenveld van verzorgde Belgische radioluisterliedjes misschien bovenuit, maar verzinkt naast gelijkgestemde MOR uit de VS. In de marge van de Rock Rally valt in het jurylokaal weleens een oneliner te noteren: 'Te goed om slecht te zijn, maar niet goed genoeg,' hoorden we tot onze stomme verbazing in Eeklo uit onze eigen mond rollen. Het betrof een beginnend groepje, maar het had ook over 'Steppe' kunnen gaan.

Een verdienstelijk debuut, en we gunnen Steppe (de vrouw, de groep) het succes. Maar ons zult u niet horen meeneuriën.

Steppe speelt op vrijdag 19 februari in De Roma in Borgerhout.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234