null Beeld

Superstaar: Gunter Lamoot geeft zich bloot

Gunter Lamoot zit in een trip, merk ik, hoewel mijn speurhond hallucinogene paddenstoelen noch geestverruimende rookwaren in zijn buurt vindt. Het is de trip van iemand die iets goeds aan het maken is, en zich daarbij even niet bekommert om aantikkend slaapgebrek en een gezin waaruit vertwijfelde aandachtskreten weerklinken.

Jeroen Maris

Een creatieve trip, kortom: Lamoot (41) is het televisieprogramma aan het maken dat hij jaren als een embryo in zijn achterhoofd heeft gedoogd.

Voor 'Superstaar' - elke maandag op 2BE - sweept hij zich door de vtm-archieven, om uit de buit een vrolijk knip- en plakprogramma te boetseren dat grossiert in allround gekkigheid. De sterkte van 'Superstaar': de gedubde dialogen, die doen geloven dat Piet Huysentruyt een notoir smeerlapje is, Adolf Hitler behoorlijk pissig kan worden als de openbare verkoop van z'n Regi-cd's niet naar believen verloopt, en Eddy Wally een uit kwantummechanische wijsheid opgetrokken intellectueel is.

Hij heeft er uren en uren televisie voor gekeken, Lamoot, en ik vraag hem of dat niet contrasteert met de luiheid die hij zichzelf altijd weer toedicht.

Gunter Lamoot «Ik bén ook nog altijd die luiaard, maar als de deadline nadert, gebéúrt er iets in mij. 't Is allicht een puur chemisch fenomeen, maar dan kan ik véél werk verzetten, en zie ik de dingen in een helder licht. Alles wordt plots simpel, en de puzzel valt als vanzelf in elkaar.»

HUMO Het is nu je job, maar kijk je fundamenteel graag televisie?

Lamoot «Ja, al sinds mijn prille jeugd. En dan vooral naar de Engelse zenders: 's Middags ging ik thuis eten, en kroop ik met m'n boterhammen voor BBC2, waar dan altijd educatieve kinderprogramma's liepen. Op die manier heb ik méér Engels geleerd dan op school.

»Ik ben altijd heel Angelsaksisch gericht geweest. Van 'De Collega's' bijvoorbeeld heb ik ternauwernood enkele fragmenten gezien. Ik weet niet hoe dat komt. Misschien omdat ik in Oostende ben opgegroeid, waar je Engeland haast kan ruiken?»

undefined

Bekijk fragmenten uit de 1e aflevering van Superstaar:

Hitler verkoopt zijn cd's

http://www.humo.be/filmpjes/94599/hitler-verkoopt-zijn-cds

undefined

Eddy Wally

undefined

Wat hebben we vandaag geleerd?

Superstaar: nog meer filmpjes

dEUS covert Toast

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234