null Beeld

't Is gebeurd, tussen lach- en sluitspier: het leukste van VIER

Door de huidige wildgroei aan archiefprogramma’s zou men bijna ‘’t Is gebeurd’ op VIER over het hoofd zien, wat toch onmogelijk de bedoeling kan zijn. Graag uw warme aandacht dus voor jaargang drie van dit door de jonge Thomas Huyghe (voormalig stergitarist bij Ping Pong Tactics) en de net iets minder jonge Marc Cambré (voormalige roadie voor tal van Belgische rockbands) van presentatie voorziene Woestijnvis-programma, dat vanaf dit seizoen op de welwillende assistentie van telkens een andere Bekende Vlaming mag rekenen.

Noud Jansen

'Thomas Huyghe (rechts): 'Speciaal voor Gert Verhulst hebben we een aantal hond-gerelateerde fragmenten uitgekozen.'

Thomas Huyghe «In de vorige twee reeksen kwam er ook weleens een BV langs. Omdat dat zo goed beviel, doen we ’t nu gewoon iedere week. Zo komen later dit seizoen de voltallige Neveneffecten langs, iets waar ik heel erg naar uitkijk, en is het in aflevering één Gert Verhulst die mag aanschuiven – speciaal voor hem hebben we een aantal hond-gerelateerde fragmenten uitgekozen, wegens Samson. En verder zal het weer een goeie mix worden van aan de ene kant klassiekers à la ‘In de gloria’ en ‘Willy’s en Marjetten’, en aan de andere kant minder bekende of al bijna helemaal vergeten programma’s uit de VT4-tijd. ‘Roxy’ met Walter Grootaers bijvoorbeeld, een live opgenomen rockprogramma waar ook Jan Decleir een wekelijkse rol in had. En ‘Het breekijzer’, onderzoeksjournalistiek met Paul Keysers: heel interessant om dat nu nog eens terug te zien. En o ja: de mensen die klagen dat het nieuwe programma van Chris Van den Durpel toch niet hetzelfde niveau haalt als zijn werk uit de jaren 90, kunnen bij ons zien of het vroeger inderdaad beter was.»

HUMO Op jullie website hebben jullie zopas een oproep gelanceerd: de kijkers mogen hun stem uitbrengen op wat volgens hen het grappigste fragment uit de VT4- en VIER-geschiedenis is. Wat zou jij kiezen?

Huyghe «Ofwel het ‘Ideale wereld’-stukje over de ‘Move Like Michael Jackson’-deelname van Jejoen Bontinck – logisch, want ik werk voor ‘De ideale wereld’ – ofwel het ‘talk to the hand’-fragment uit ‘Temptation Island’, een regelrechte klassieker uit de Vlaamse tv-geschiedenis. Maar het aller-, állergrappigste wat ik ooit op VIER of VT4 gezien heb, staat niet in de lijst omdat het om oneigenlijke redenen grappig was: ‘Vennebos’.»

HUMO Zegt me niets.

Huyghe «‘Vennebos’ was een soap à la ‘Familie’ of ‘Thuis’, maar dan op VT4-niveau: op alle fronten, van de acteerprestaties over de regie tot de werkelijk nérgens op slaande plot, was het knudde (lacht). In de tijd dat het werd uitgezonden (van januari ’97 tot februari ’98, red.), heb ik er geen enkele aflevering van gezien omdat ik nog wat te jong was, maar ik heb het leren kennen toen we er een scène uit gebruikten in ‘’t Is gebeurd’; die waarin de hele klas aan het zingen is. Je moet het nog maar eens bekijken op onze site: hi-la-risch.»

HUMO De betrokkenen zullen in hun nopjes zijn.

Huyghe (lacht) « Nu ja. ’t Is voor iedereen lang geleden, hè?»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234