null Beeld

Talkshow: Bart & Siska

Zijn vanaf 12 januari de bezorgers van de dagelijkse klap in uw woonkamer (of waar u tegenwoordig ook het kleine scherm hanteert): Bart Peeters en Siska Schoeters. Op voorwaarde tenminste dat die laatste spoedig herstelt.

HUMO Siska! Wat is er gebeurd?

Schoeters «Uitgegleden op een gladde buitentrap en daarna zo’n typische tekenfilmval gemaakt: voor ik het wist, lag ik op mijn gat. Mijn stuitbeen is gebroken en daar is niets aan te doen. Ik zal moeten wachten tot het vanzelf geneest. Maar daarvoor belde je toch niet?»

HUMO Neenee. Ik las dat jullie voor ‘Bart & Siska’ op zoek zijn gegaan naar geniale huis-, tuin- en keukenideeën. Zat er wat bruikbaars tussen?

Schoeters «Ha, dat weet ik niet: de redactie zwijgt in alle talen. Die ideeën, dat is telkens het laatste item in de show. Buiten ons medeweten nodigt de redactie mensen uit die een toffe uitvinding hebben gedaan, en met de tafelgasten van die dag moeten we beslissen: is de uitvinding sympathiek of is ze briljant?

»Voor de rest komen er natuurlijk ook bekende koppen langs, maar ik kijk vooral uit naar de onbekende gasten. In één van de testprogramma’s hadden we Wiske Vandercammen te gast. Zij is de auteur van de kookboeken van Colruyt – waarvan er zo’n 3,6 miljoen zijn verkocht – en gaat nu met pensioen. Een eind weg kletsen met de Wiskes van deze wereld: dat is mij op het lijf geschreven.»

HUMO Als ik ‘Bart Peeters’ en ‘huis-, tuin- en keukenideeën’ hoor, moet ik aan ‘De show van Bosmans Jos’ denken.

Schoeters «Die is natuurlijk nooit veraf. Weet je, eigenlijk zou de hele wereld eens een vergadering moeten bijwonen met Bart: hij haalt voortdurend typetjes boven. Of hij vraagt plots aan mensen of hij even hun bril mag lenen. Voor je ’t weet heeft hij zich verkleed en gaat het alle kanten uit. Zalig!»

HUMO Hij is één van je jeugdhelden.

Schoeters «Het zal wel zijn! Ik ben opgegroeid met Bart Peeters – als ik kind keek ik naar ‘De droomfabriek’, ik heb ooit zelfs een brief naar dat programma geschreven. Ik was vroeger ook een ontzettend grote fan van The Radios

HUMO Dat kan gebeuren.

Schoeters «Nee, echt waar: ik moest als kind vaak naar de tandarts. Als ik flink was geweest, kreeg ik een cassette van The Radios. Ik heb een hele verzameling – ‘The Radios Live in Leuven’ kan ik woord voor woord meezingen.»

HUMO Een ander keertje misschien. In Humo liet je eens optekenen dat je het beu bent dat mensen je altijd associëren met vrolijkheid en naïviteit. Gaan we in ‘Bart & Siska’ de ernstige Siska te zien krijgen?

Schoeters «Ik ga niet krampachtig proberen te faken wat ik óók kan zijn – de tijd dat ik mij moest bewijzen, ligt achter mij. Trouwens: het ergste dat je kan zeggen, is dat je nu eindelijk ook eens serieus wilt worden genomen.»

HUMO In dat geval: op de site van StuBru staat een filmpje dat niet werkte toen ik het aanklikte. Het begint met de vraag wat het verschil is tussen een vrouw en een nijlpaard.

Schoeters «Wil je dat echt weten? ’t Is een voze mop, hoor.»

HUMO Laat maar komen.

Schoeters «Oké dan. Het ene heeft een dikke kont en een grote mond. En het andere... leeft in tropische gebieden.»

HUMO Stijlvol.

Schoeters «That’s me!»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234