null Beeld

Talkshow: Café Corsari (nieuw seizoen)

‘Café Corsari’ opent maandag weer de deuren. Nog steeds mét Freek Braeckman en Tomas De Soete, maar zónder vliegende reporter Cath Luyten. Die ruilde haar plekje onder de zon in voor een bestaan achter de schermen. Als we Tomas De Soete willen vragen wie Cath Luyten dan wel gaat vervangen, krijgen we te horen dat we even moeten wachten. Tomas zit ‘in een ­coaching’.

nc

HUMO Tomas, waarin moet jij gecoacht worden?

'Als tv-presentator mogen mijn steunwieltjes er nu wel al af'

Tomas De Soete «In nog betere programma’s maken. Het kan nooit kwaad dat ­iemand eens vanop afstand naar een programma kijkt en de vorige afleveringen grondig tegen het licht houdt. Tijdens het seizoen is dat nogal moeilijk en vlak erna is niet ideaal. Nu we weer fris zijn en klaarstaan om erin te vliegen, is het goed om een keer in de spiegel te kijken.»

HUMO En wat is het oordeel?

De Soete «We hebben besloten dat het programma geweldig is en dat we niet al te veel moeten veranderen (lacht). Nee, we moeten iets vinden waardoor Freek en ik allebei optimaal renderen. Onze verschillen mogen wat meer uit de verf komen. We werken graag samen, maar daardoor worden de contrasten ook kleiner en kom je op de middenweg uit.»

HUMO Jullie vinden het programma geweldig zoals het is, maar de kritiek was soms toch niet mals.

De Soete «Waar? In Humo?»

HUMO Of in De Standaard of De Morgen...

De Soete «Ik heb goede en slechte commentaren gelezen. Ik vind het niet prettig om iets negatiefs te lezen, maar soms denk ik ook: ‘Sorry, je begrijpt het niet.’ Vaak kan ik er ook niet veel mee, en is het een soort gezaag.»

HUMO Eén commentaar kregen we toch vaker onder ogen: ook al is ‘Café Corsari’ een programma dat mensen vooral een goed gevoel moet geven, diepgang was soms ver te zoeken.

De Soete «Dat is een kritiek die ik soms wel terecht kan vinden, maar je mag niet vergeten dat we dit nog niet zo lang doen. Je moet iedereen de kans geven om in zijn metier te groeien. Ik amuseer mij enorm, maar elke dag een programma vullen dat een mooi evenwicht vindt tussen relevantie, diepgang én entertainment ís niet eenvoudig. We kunnen er enkel aan blijven werken.»

HUMO Blijft tv wennen voor jou? En het feit dat tv-gezichten meer commentaar krijgen dan radiomakers?

De Soete «Toch wel. Het blijft ook maf dat Humo mij jarenlang mooie medailles heeft gegeven – waar ik ook erg gelukkig mee was – en dat ze mij nu plots mainstream vinden, iemand zonder diepgang.

»Als radiomaker heb je bij StuBru alle touwtjes in handen: je bent presentator, technicus én regisseur. Op den duur ging ik daar mee spelen. Als tv-presentator mogen mijn steunwieltjes er nu wel al af, maar ik raak de Mont Ventoux nog lang niet op.»

HUMO Blijkbaar worden er af en toe stevige discussies gevoerd tussen de redacties van de verschillende praatprogramma’s op de VRT over wie welke gasten krijgt. Wie wil jij het komende seizoen héél graag in ‘Café Corsari’?

De Soete «Misschien kan je het al laten weten aan ‘Reyers laat’: op maandag hebben wij sowieso Koen Wauters en Tom Waes (lacht).»

HUMO Die wáren al bij ‘Reyers laat’.

De Soete «Ja, bij ons ook, maar we willen hen meteen na de uitzending bij ons voor een nabespreking. Guy Verhofstadt komt ook al. Net als Bart Cannaerts, de komiek Ali B., Annemie Struyf en nog veel meer mensen. Maar ik kan nog niet alles ver­klappen.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234