null Beeld

'Tegen de sterren op': nieuwjaarsspecial met Guga Baúl

Wie niet bang is om zich te verslikken in de kalkoen of om de chablis over zijn tafelgasten uit te sproeien, kan op 31 december afstemmen op VTM. Zo’n uurtje voor middernacht begint daar de nieuwjaarsspecial van ‘Tegen de sterren op’, binnenkort alweer aan z’n zevende seizoen toe. Grootste verantwoordelijke voor al dat geschater: de kameleon die zich voor dit gesprek de huid aanmat van ene Guga Baúl.

vvp

'Geert Hoste is mijn beste imitatie'

HUMO Al een idee wat het precies wordt, die nieuwjaarsspecial?

Guga Baúl «In mei hebben we een paar keer opgetreden in het Sportpaleis; de special zal een compilatie worden van onze optredens daar. Maar wat ze precies zullen kiezen, dat weet ik niet.»

HUMO Ho, wil dat zeggen dat jullie daar in mei al hebben staan aftellen naar nieuwjaar?

Baúl (lacht) «Ja! Ik weet wel al niet meer welke typetjes dat voor hun rekening hebben genomen. ’t Is ook al dik zes maanden geleden, hè. Vorig jaar waren het onze Romeo’s en ik denk dat het dit jaar K3 was. Nu, ’t is niet dat we letterlijk aftellen naar nieuwjaar. We verwerken gewoon iets in de show waarbij we ‘3-2-1’ kunnen doen, gevolgd door een luid applaus. Zo valt dat niet op (lacht).»

HUMO Binnenkort begint seizoen zeven. Welke nieuwe typetjes heb je in de kast zitten?

Baúl «Goh, daar ben ik eigenlijk nog niet mee bezig, omdat het zo druk is geweest met mijn theatertournee ‘Radio Guga’. Al noteer ik het wel altijd als ik iemand in de media zie passeren van wie ik denk dat het een leuke zou zijn om te imiteren. Zo was er vorig jaar in ‘De slimste mens’ die zanger van The Black Box Revelation. Hoe heet hij weer? Jan Paternoster!

»Ik zal eens door m’n notities bladeren en zien of ik geen scoop kan meegeven. (Bladert) Kijk, onlangs was er het personage van Josse De Pauw uit ‘Chaussée d’amour’, de Telenet-reeks die binnenkort zal worden uitgezonden op VIER. Dat vind ik interessant, want fysiek lijkt Josse De Pauw totaal niet op mij, en dan moet je altijd wat creatiever worden. We moeten nog zien of we die kunnen gebruiken. Stel dat er geen kat naar ‘Chaussée d’amour’ kijkt, dan is het misschien weinig relevant.»

HUMO Wat vind je zelf, na al die jaren, je beste imitatie?

Baúl «Geert Hoste, vermoed ik: daar heb ik in elk geval de meeste positieve commentaren op gekregen. Ik ben ook trots op mijn Bruno Wyndaele en mijn Otto-Jan Ham, omdat die minder voor de hand liggen. Of Gert Verhulst, die ik in twee verschillende gedaantes heb gespeeld: als Gertje bij ‘Samson & Gert’ en als reguliere presentator.»

HUMO Stel dat je voor alle volgende seizoenen nog maar één nieuw typetje mag kiezen, wie wordt het dan?

Baúl (meteen) «Zlatan Ibrahimovic! Een multi-inzetbare etter: ik zie hem al als enfant terrible opduiken in de Wetstraat. ‘Zlatan knows what to do, no worries!’»

HUMO Op nieuwjaar ben je dan wéér van de partij op VTM, want dan zenden ze daar ’s avonds ‘Radio Guga INTEAM!’ uit. Ik laat je bij wijze van afsluiter graag nog even pitchen.

Baúl «Oei, ’t is moeilijk om je eigen show te pitchen… Hoe moet ik dat nu wervend laten klinken? ’t Is een muzikale show waarin ik ondersteund wordt door een héél goeie band en waarin we een mooie dwarsdoorsnede brengen van nationale en internationale muziek. Ik switch natuurlijk voortdurend van personage naar personage – van Bob Marley over Bart Peeters tot Elvis – en euh… Goh. (Tot Tine Embrechts) Tineke, hoe zou jij ‘Radio Guga’ omschrijven? Ha, voilà: als een keigoed concert.»

HUMO Eigenlijk wel goed bekeken, hè: je domineert oud en nieuw op VTM, en je hoeft er je bed niet voor uit.

Baúl «Ik hoef er zelfs niet voor in het land te zijn: ik ben dan op vakantie (lacht). Ik zal het zelf dus niet eens bewust meemaken, maar ik prijs me wel zéér gelukkig.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234