null Beeld

Telefacts Zomer: Cougars

Cougars, dat weet intussen zelfs uw grootmoeder

Nicolas Quaghebeur

De aandacht die ze tegenwoordig krijgen is misschien een tikje overdreven, maar wij zijn al lang blij dat de dames in kwestie eindelijk ook eens een geuzennaam opgespeld krijgen: mannelijke tegenpolen met een trophy wife aan de arm worden per slot van rekening al sinds mensenheugenis levensgenieters genoemd. 'Telefacts Zomer' wijdt vanavond een documentaire aan het fenomeen, dat een steile opmars maakte sinds Demi Moore het geluk vond in de armen van het veel jongere acteerwonder Ashton Kutcher. Moore staat tegenwoordig bekend als de opper-Cougar, maar ze was zeker niet de eerste, en het leeftijdsverschil - een schamele zestien jaar - brak hoegenaamd geen hoogterecords. James, een overzicht!

1. Afrodite
Het was de eerbiedwaardige Duitser Gustav Schwab die ons de Cougar leerde kennen. In zijn boek 'Griekse mythen en sagen', verplichte kost in het tweede Latijn-Grieks, lazen we op dertienjarige leeftijd hoe de Griekse godin Afrodite het aanlegde met Adonis, een jongen van een onwezenlijke schoonheid die ze zelf had opgevoed nadat hij te vondeling was gelegd. Rode oortjes!

2. Elizabeth I
The Virgin Queen? Nauwelijks: wie de biopic 'Elizabeth' gezien heeft, met Cate Blanchett in een memorabele hoofdrol, weet dat de Engelse koningin niet bepaald als een non leefde. Haar laatste minnaar - al prefereren de Engelsen de zedige term suitor - was François, hertog van Anjou, die zomaar eventjes 22 jaar jonger was. Waar wacht Fabiola eigenlijk op?

3. Mae West
'Is that a gun in your pocket, or are you happy to see me?' Misschien was humor het geheim achter de succesvolle relatie van Mae West en Chester Rybinski: toen het oude sekssymbool, onsterfelijk door haar sappige oneliners, in 1955 de voormalige Mister California leerde kennen, was zij 62, hij 32. Ze bleven samen tot aan haar dood in 1980. Rybinski zou nadien verklaren: 'Ik geloof dat ik op de aarde gezet ben om te zorgen voor Mae West.' Ware liefde!

4. Liz Taylor
Elizabeth Taylor, door God persoonlijk gesculpteerd op een stralende lentedag, kreeg het woord 'nee' niet over de lippen: de veelgeplaagde filmdiva trouwde maar liefst acht keer. De enige man die haar tot aan zijn dood terzijde bleef staan, was haar maatje Michael Jackson. Jacko zette in 1991 ook zijn ranch Neverland open voor haar huwelijk met Larry Fortensky, een bouwvakker die ze had leren kennen tijdens één van haar verblijven in de Betty Ford Clinic. Leeftijdsverschil: twintig jaar - op de kop af vier keer zoveel als het huwelijk zou duren.

5. Rocky Parker
Wie? Rocky Parker deelde van 1987 tot 1994 de echtelijke sponde met Patrick Dempsey, tegenwoordig zowat het meest begeerde (maar al lang opnieuw getrouwde) sekssymbool ter wereld. De acteur was nauwelijks eenentwintig jaar oud toen ze trouwden: hij leerde Rocky (bouwjaar: 1939) kennen omdat ze de moeder was van zijn beste vriend.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234