null Beeld

Temptation Island

Net zo beroemd te zijn als Björn van 'Temptation Island': wie daar níét van droomt, steke nu de hand op. En zie: ik steek de hand op.

Redactie

Björn is één van die doorgevoerde malloten die, met infraroodcamera's erbij, graag in hun ongeluk lopen in de tropen. In de zogeheten 'Finale' kregen we zoals gewoonlijk de emotionele schade te zien die 'Temptation Island' had aangericht, puur om ons te vermaken - we kunnen maar beter dankbaar zijn. Tussendoor werden we ook aan de hoogtepunten van Björn herinnerd, uitentreuren zelfs: hoe hij in het donker van de tropennacht balkte van jaloezie omdat zijn toenmalige vriendin Bianca meermaals met een verleider had genaaid: 'Waarom? Wáárom??' Exotische kruipdieren schoten angstig weg. Niet dat ik daardoor meteen de protagonist van een noodlotsdrama in Björn zag, hij bleef een goeddeels geëpileerde bonobo in een dierenfilm met een menselijke cast. Hans Otten, latent relatietherapeut en voorzanger van het algehele leedvermaak, heeft het liever over 'de ultieme relatietest', want dat moet zo van de patser die zijn baasje is.

'200'

We vernamen dat Björn en Bianca uit elkaar waren, hoewel ze voorlopig nog een flatje deelden. Björn had in een café met Liesbeth afgesproken, een door de layouters van het weekblad Flair ontworpen blondje bij wie hij troost had gezocht nadat hij onder de onverschillige sterrenhemel zijn meezinger 'Waarom? Wáárom?' had gebalkt. Bianca, al met al een ervaringskundige, zei over dat meisje dat ze te kleine tieten had om genetisch met Björn te harmoniëren. Nu ja, ze drukte het heel anders uit, maar uit esthetische overwegingen schrijf ik haar lingo liever niet op. De programmamakers hadden nog een verrassinkje voor Björn: de verleider Tim kwam opdagen, een oudgediende van 'Temptation Island'. Als je een oudgediende van 'Temptation Island' bent, is het volgens mij raadzaam je te laten nakijken. Tim bleek het met Liesbeth aangelegd te hebben, zodat Björn het wel kon schudden. De camera had iets te veel belangstelling voor de reactie van Björn. In een terzijde zei Tim met een triomfantelijke glimlach op z'n fysionomie: 'Nu is Björn twéé vrouwen kwijt.' Waarom, wáárom zegt iemand zoiets? Omdat hij een hufter is, denk ik, al zou ik dat woord nooit in de mond nemen.

null Beeld

De makers van 'Temptation Island' vonden dat er nog meer uit Björn te persen viel. Ze organiseerden een onderonsje tussen hem en Bianca, zijn ex: een meisje met veel verborgen talenten, die na 'Temptation Island' wellicht voor altijd verborgen zullen blijven. Björn zat friet te eten, met nog wat geboetseerd slachtafval erbij. Behalve dat ze een nieuwe vriend had - Bram van 'Temptation Island', te zijnent legendarisch - en dat ze spoedig zou verkassen, zei Bianca ook dat Björn moest ophouden met smakken. Het duurde niet lang of hij noemde haar een klotewijf, en terwijl ze driftig opstapte voegde ze hem nog de titulatuur 'paljaske' toe. Niet dat ik mededogen had met Björn, maar ineens werd het mij toch duidelijk dat de programmamakers van 'Temptation Island' ijverig het laatste restje van zijn waardigheid probeerden te slopen. Hufters onder elkaar.

Iemand zin in een regeltje Slauerhoff? Neen? Vooruit dan maar: 'En nooit, neen nooit gebeurt een mooie passiemoord.'


Het Gat van de Wereld: De ultieme fantasie van Björn
VT4: Temptation Island - Darkest Secrets

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234