null Beeld

TeringTyfusTelex: Onze Man op Pinkpop 2015

Zal Onze Man zijn Pinkpopbandje nog maanden om de pols laten rafelen, verguld als hij is met de herinneringen aan de liefde, de warmte en de kroketten die hij getrakteerd kreeg op het Nederlandse festival? U komt het hier te weten!

Jeroen Maris


Vrijdag

Pinkpop! Zijn overzichtelijk programma, zijn roze hoedjes, zijn Jan Smeets. En zijn rusthuisservice voor vergane gloriën: op de openingsdag zijn Body Count en Slash op de affiche geslopen. ✪✪✪ Body Count mag meteen kennismaken met de klimatologische depressies waar Landgraaf weleens in verzeilt: plots zet iemand nogal onbarmhartig de hemelsluizen open. ✪✪✪ Ondertussen roept Ice-T iets over de pussyfication of men. ✪✪✪ Hij doet maar, maar als ik macho's met een midlife wil horen, ga ik wel naar een redactievergadering van P-Magazine. ✪✪✪ En als ik zin heb in iets te pedant kirrende kippetjes, onderneem ik wel een bedrijfsbezoek bij Flair. Niet bij Paloma Faith, van wie de liedjes toch iets te glutenvrij blijken. ✪✪✪ Hebben nooit te lijden gehad onder dieetkundige trendgevoeligheid: de songs van Faith No More. Hoe het Mike Patton en co vergaat, leest u hier. ✪✪✪ Na Faith toch eens omstandig rondgekeken, op zoek naar garderobetrends. De melkwitte kuit blijkt stevig in te zijn, net als de robuuste stapschoen en de net iets te hoog opgetrokken sok. ✪✪✪ Het zou best kunnen dat die trends ingezet zijn in een pub in Manchester: Guy Garvey van Elbow lijkt me niet de man die modebladen uitspelt. ✪✪✪ Hij doet het trouwens voortreffelijk op het hoofdpodium (lees hier de review), maar de set is irriterend kort - Elbow krijgt slechts acht liedjes in een uur gepropt. ✪✪✪ Korte sets zijn trouwens traditie op Pinkpop, en dat heeft allicht te maken met het vroege sluitingsuur: terwijl Werchter en andere festivals vrolijk tot een gat in de nacht aan het dansen blijven, mag er in Landgraaf na middernacht géén herrie meer. ✪✪✪ Dat trokken Sjaak en Loes, mijn sympathieke buren op de camping, zich niet aan: in hun tentje wordt er gekamasutraad dat het een aard heeft. ✪✪✪ Sjaak zal me de volgende ochtend niet zonder trots in vertrouwen nemen: voor het eerst in 26 jaar huwelijk heeft hij Loes naar het zoete imbroglio van het orgasme geleid. ✪✪✪ Loes neemt me even later in vertrouwen: ze heeft de hele tijd aan Matt Bellamy liggen denken. ✪✪✪ Die heeft dag 1 afgesloten zoals 'm gevraagd was: met toeters en bellen en vuurspuwende gitaren. De recensie leest u hier.

null Beeld
null Beeld

undefined

null Beeld


Zaterdag

Sjaak en Loes delen naast enkele intieme details ook een onrustwekkend nieuwtje: Dave Grohl heeft z'n been gebroken. ✪✪✪ 'En het is niet zijn derde been,' roept Sjaak, om vervolgens verloren te lopen in een records brekende lachbui. ✪✪✪ Mijn dag twee wordt officieel geopend door The Wombats. Aardige, prettige zondagspop met warme gitaren, zeker, maar de soep mag iets pittiger. ✪✪✪ Dat geldt ook voor Dotan, die in Nederland de populariteit van een vlot scorende Ajaxspits geniet. Zijn intimistische idealeschoonzoonpop is mooi en integer, maar ook: braaf en van opwinding verstoken. ✪✪✪ Sjaak en Loes vinden het wél briljant: 'Zéven sterren! Geef die jongen een eigen festival!' ✪✪✪ Beenbreuk van het jaar: Dave Grohl. Jan Smeets maakt bekend dat Foo Fighters morgen Pinkpop níét zullen headlinen. Pharrell Williams promoveert, Triggerfinger wordt er ergens tussengeschoven. ✪✪✪ Over Belgen gesproken: Selah Sue geeft een energiek concert. ✪✪✪ Ondertussen speelt ook John Coffey, gigantisch populair in Nederland. Muzikaal is het allemaal niet veel soeps, maar check het YouTubefilmpje dat meteen viral ging: Coffey staat op de schouders van iemand in het publiek, ziet een pilsje gelanceerd worden in zijn richting en plukt het achteloos uit de lucht.

✪✪✪ Tien minuutjes bij Anouk blijven haken, en dat volstaat wel. 'Nobody's Wife', en zeker het mijne niet. ✪✪✪ Maar Anouk blijkt een héérlijkheid in vergelijking met wat nadien volgt. Lees hier de niet zo héél lovende bespreking van The Script. ✪✪✪ Opwindend, opruiend, sexy: Eagles of Death Metal komt met wilde accolades voor de rock-'n-roll. Splendid! Jesse Hughes is eigenlijk gewoon de Clement Peerens van South Carolina. ✪✪✪ Hij heeft op drums trouwens een schelmachtig grijnzende rosse bij. ✪✪✪ Yup: Josh Homme! ✪✪✪ Let me entertaaaain you! Daar is Robbie Williams al. Ik heb eigenlijk geen zin in zijn opgelegde vrolijkheid, maar al na vijf minuten ben ik om: Williams brengt een gruwelijk geweldige show. Hier kan u de review lezen. ✪✪✪ 'Tópdag,' juichen Sjaak en Loes terwijl we een afzakkertje drinken en zij zich mentaal voorbereiden op een nieuw rondje luidruchtige seksualiteitsbeleving. ✪✪✪ Maar ach, ik heb vandaag The Script gezien: dat leert je om ellende te relativeren.

null Beeld

undefined

null Beeld


Zondag

Dat het een vriendendienst van Jan Smeets is, zijn manager. En dat het 45 bloedeloze minuten zouden worden van een oudere komiek die niet begrijpt dat zijn tijd voorbij is. ✪✪✪ Dat waren de onbeleefdste statements over Urbanus die de afgelopen weken de ronde deden. Maar kijk: al om 13 uur staat de tent afgeladen vol, en wordt Urb, muzikaal bijgestaan door De Fanfaar, als een witte ridder verwelkomd. ✪✪✪ Hij fietst met veel joie de vivre door zijn set en scóórt. ✪✪✪ Alleen jammer dat hij 'Zetpilcar', dat aandoenlijk ontroerende duet met Isolde Lasoen, vergeet. ✪✪✪ Triggerfinger speelt vanavond in De Oosterpoort in Groningen, en is dus een beetje gehaast: ze vliegen straks met een privéjet. ✪✪✪ Ook op het podium scheuren ze: de Triggers trakteren Nederland op een rauwe, compromisloze set met 'Camaro' als lekker hoogtepunt. ✪✪✪ Loes vindt 'die drummer wel een hunk'. ✪✪✪ Sjaak vindt dan weer dat het De Jeugd van Tegenwoordig aan manieren ontbreekt. Could be, maar wat blijft de nerveuze ongein van de gekke boys een cool contrapunt tegenover het almaar oprukkende Loden Sérieux. ✪✪✪ Kovacs is een Nederlandse deerne met een voorliefde voor het grote gebaar en de theatrale sfeer. In een broeiend hete tent komt ze Moulin Rouge spelen, en dat doet ze góéd. ✪✪✪ Check 'When The Lady's Hurt' en 'Wolf in Cheap Clothes' op YouTube! ✪✪✪ En dan is er dus Pharrell. Dat het nog niet zo eenvoudig is om in de schoenen van Dave Grohl te lopen, krijgt u hier uitgelegd. ✪✪✪ Clap along if you feel like happiness is the truth ✪✪✪ En ze klápten mee, Sjaak en Loes. Tot volgend jaar, vrienden!

null Beeld
null Beeld

undefined

null Beeld

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234