null Beeld

The Big Live: Eline De Munck

Hoezo, de herfstvakantie een weekje druilerig somberen? Niet bij Jim: daar presenteren ze deze week voor het derde jaar op een rij 'The Big Live' - 168 uur live televisie aan één stuk.

Jeroen Maris

Voor het eerst gaan de vj's daarvoor op verplaatsing: alles speelt zich af in de gebouwen van de Howest (Hogeschool West-Vlaanderen) in Kortrijk. En alles, dat zijn optredens, interviews, dj-sets en nachtelijke feestjes. Eline De Munck is één van vj's die de boel aan elkaar lijmen.

Eline De Munck «Overdag tussen tien en zeven kunnen de kijkers langskomen, en passeren er artiesten voor interviews en optredens. En vanaf negen uur 's avonds wordt de hele locatie omgetoverd in een partytempel. 't Is helemaal gratis en iedereen is welkom - je moet je alleen inschrijven op de website van Jim.

»We hebben een mooie affiche, vind ik. The Black Box Revelation, Zornik, De Heideroosjes, Diablo Blvd, A Brand, Sherman, School is Cool, Geike, Arid: allemaal hebben ze toegezegd. En 's avonds is 't aan gasten als Murdock, Regi en DJ Fresh. En er is ook een 'We like to party'-namiddag met Laura Lynn, Luc Steeno en Willy Sommers

HUMO Het concept lijkt wat op 'Music for Life'.

De Munck «'Music for Life' is een show voor het goede doel, hè. Wij willen gewoon fijne, pretentieloze televisie maken die de band met ons publiek aanhaalt.»

HUMO Jij bent er al sinds de eerste editie bij.

De Munck «In het eerste jaar waren we maar met drie vj's die elkaar aflosten in de studio, en één man die op pad ging voor reportages. Dat was moordend! We moesten altijd met z'n tweeën presenteren - er was dus nauwelijks tijd om te slapen. Ik was óp. Ik herinner me dat Kenneth Vanbaeden (uit 'De helaasheid der dingen', red.) zijn favoriete clips kwam aankondigen. Hij zat tussen vj Sean en mij, en ik slaagde er toch wel in om tijdens één van die clipjes in slaap te donderen. En ik ben blijven doorslapen tijdens het hele interview!

»Het gaat er allemaal heel ontspannen aan toe. Het kan gebeuren dat ik in pyjama interview, terwijl ik mijn tanden nog moet poetsen. En de interviewee dus liefst niet te dicht komt (lacht)

HUMO Riskeren jullie 's nachts geen telefoontjes te krijgen van jongelui die ietwat in de olie zijn?

De Munck «Ik herinner me dat er tijdens het eerste jaar een gast belde die bezig was zich te bevredigen. In al mijn naïviteit had ik dat aanvankelijk niet eens door, tot Dimi vroeg of die gast vuile manieren aan het doen was. En toen begon die te hijgen, en te vragen of hij mijn benen mocht zien.

»Enfin, ik heb toen m'n benen maar laten zien. Alles om de Vlaamse jeugd gelukkig te maken! En zo'n hijgtelefoon is toch gewoon geestig? (Bedenkt zich) Maar euh... het is nu ook niet de bedoeling om er een sekslijn van te maken.»

HUMO Ik las ook iets over 'The Big Jacuzzi Show'.

De Munck «Yep: we hebben een jacuzzi staan, waar onze gasten in kunnen. En we nodigen wat missen uit om het water te testen. Vooral vj Gaëlle zal zich daar dit jaar mee bezighouden. Een goeie invulling van die jacuzzi, nee?»

HUMO Mee eens!

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234