null Beeld

The Hickey Underworld

The Hickey Underworld: groepje om van te houden. Wonnen in 2006 Humo's Rock Rally met balorige, het scrotum afspannende, noisy rock, en brachten drie jaar later een donker debuut uit dat even opwindend als verslavend was, en even vuil als doorleefd.

Jeroen Maris

Nu is er 'I'm Under the House. I'm Dying', de tweede, en 't is weer een verdomd goeie – hier wordt een demon uitgekotst, daar wordt aan een molotov geknutseld, ginds krijgt de wereld een gestileerde middelvinger. Younes Faltakh (zang) en Jonas Govaerts (gitaar) – er zijn ook nog een bassist en een drummer – zijn trots. En dat mag.


Enkele quotes

Jonas Govaerts «Serieus nu: ik zag onlangs Wolf Gang in de AB. Nog voor de show zat de hele AB-club vol met superknappe grieten – échte cuties. Ik dacht: 'What the fuck doen wij verkeerd?' Want bij ons staan op de eerste rij nog altijd onze ouders. En op de tweede rij onze grootouders (lacht). Op onze concerten zie je toch vooral de kalende dertigers – mensen die nog platen kopen, en Shellac en Fugazi nog kennen.»

Jonas Govaerts «De mixing is deze keer wél gedaan door zo'n fancy ass: Dave Sardy – via Das Pop zijn we bij hem geraakt. Maar je mag je dat niet te rock-'n-roll voorstellen: alles gebeurde per mail, en met een ambtelijke stiptheid. Dan stuurden we de ruwe mix van een nummer door, maakte hij er wat van, en kregen we vervolgens een tijdsbestek waarbinnen we moesten reageren – meestal niet meer dan vierentwintig uur. Soms was het meteen heel goed, soms zat hij er helemaal naast en moest er intensief over en weer gemaild worden. Een beetje frustrerend om dat allemaal via het internet te moeten doen, maar we zijn blij met het resultaat.»

Younes Faltakh «Ik vind het ethisch niet correct om roofbouw te plegen op je lichaam. Terrasbouw daarentegen (lacht). Hoe kneuterig het ook klinkt: zuipen en snuiven en spuiten zijn dingen die niet goed zijn voor een mens. Vraag maar aan Amy

Younes Faltakh «We zijn ook zot op festivals. Pearl Jam speelt dit jaar op Rock Werchter – ik hoop dat we daar ook mogen spelen, op dezelfde dag. Kan ik Eddie Vedder eens aanspreken. 'Yo Vedder, what's up?' En hem eens innig vastpakken: 'Dankuwel voor de schone jaren. En hier, je krijgt onze plaat. Pak ons mee op tournee!'»

The Hickey Underworld: 'Blonde Fire'

The Hickey Underworld: 'Future Words'

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234