null Beeld

The Middle • Two and a Half Men • Modern Family (nieuwe seizoenen)

Schiet ons zo-even een quote te binnen van de ouwe Amerikaanse komiek Ernie Kovacs: ‘Televisie: ze noemen het een medium omdat het neither rare nor well-done is.’ Afijn, goed nieuws voor wie graag omstreeks zessen al voor de buis zit: 2BE komt net aanschuifelen met een kruiwagen vol nagelnieuwe sitcomseizoenen.

vvp

Eerst in het schema: ‘The Middle’, dat volgens kwatongen nooit over de lat springt die in de titel wordt vastgelegd, maar in de loop der jaren (we zitten nu aan seizoen zes, en seizoen zeven gaat binnenkort van start in de States) wel een schare trouwe fans heeft verzameld. Bij USA Today spreken ze zelfs van ‘een uitstekende, onderschatte serie’ en ‘een sterk zesde seizoen’. Volgens de makers wordt dit ‘het jaar van Sue’, de dochter van de familie Heck, die haar laatste semester aan de high school aanvangt en zich doelen stelt voor haar afstuderen. Kleine Brick zit ondertussen in de middle school, en begint naar de meisjes te loeren, terwijl naar meisjes loeren voor uniefstudent Axl de bron van alle joie de vivre is. Hormonen alom dus. Ouders Frankie en Mike staan aan de zijlijn rustig bij te sturen. ‘The Middle’ is een sitcom uit de Amerikaanse Midwest, wat wil zeggen: alles op het gemak.

Dan ‘Two and a Half Men’, de snertreeks die u vroeg of laat zal opzadelen met het moeilijk uit uw kortetermijngeheugen te branden barbershopdeuntje ‘men, men, mèèèèèn’. Zeg van de serie wat u wilt – hebben wij ook net lekker gedaan – maar ze is er toch maar mooi in geslaagd om na de complete meltdown van Charlie Sheen (zijn personage werd wegens hallucinante ruzies achter de schermen afgemaakt na jaargang acht) nog vier seizoenen te blijven watertrappelen, én van Ashton Kutcher de bestbetaalde tv-ster van Amerika te maken. Twee discutabele verwezenlijkingen, maar alla, u kunt zich toch maar mooi troosten met de gedachte dat het bijna gedaan is: seizoen twaalf is echt het aller-, allerlaatste. En in de finale krijgt Sheen nog een last hurrah van de schrijvers, één laatste schop onder de gordel. Meer zeggen we niet, maar Sheens reactie aan het adres van de producent loog er niet om: ‘Zo laag, zo onvolwassen. Jij voelt je zeker veilig waar je woont, motherfucker?’

undefined

'Modern Family: lichtjes afwijkende familie­dynamiek, spitse oneliners en al knuffelend opgeloste misverstanden'

Liever ‘Modern Family’ dan: messcherp, gevaarlijk of baanbrekend is ook seizoen zes nog altijd niet, maar evenmin begint het niveau – wat zo rond seizoen zes weleens gebeurt – vervaarlijk naar beneden te hellen. Cameron en Mitchell zijn net getrouwd, Alex bereidt zich voor op de universiteit, en Haley en Andy dansen platonisch om elkaar heen. Verder geen tekort aan lichtjes afwijkende familiedynamiek, spitse oneliners en al knuffelend opgeloste misverstanden. Ons favoriete moment? Cam die Mitchell ervan verdenkt vreemd te gaan wanneer Mitchell een zekere ‘George’ is gaan oppikken. George blijkt echter een kaketoe, en wanneer Mitchell dat probeert duidelijk te maken (‘Calm down, it’s just a cockatoo’) reageert Cam nijdig: ‘Oh, just one or two, it doesn’t matter?’ Hey, wie zei het ook weer? If it ain’t broke, don’t fix it.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234