null Beeld

The Silly Walk Clock: haal de crea-clubber in u naar boven

Morgen keren suikernonkels Caspar, Melchior en Balthasar weer met lege handen huiswaarts na hun bezoek aan de heiland in Bethlehem. En ze zijn zinnens dat silly te doen. Iedereen weet immers dat 7 januari Monty Python's International Silly Walks Day is. Een hele mond vol, terwijl het gewoon een vrijbriefje is om de godganse dag als een halve gare rond te hossen.

lah/kve

Prefereert u de geur van lijm boven frisse buitenlucht? Dan kan u deze heugelijke dag ook in de beslotenheid van uw eigen woonst doorbrengen. Ene Susanne is ooit op het wonderlijke idee gekomen om een Silly Walks Clock te ontwerpen (klik hier om de volledige tutorial te raadplegen). Meer nog, zelfs mensen die nogal late at the party waren toen de fijne motoriek werd uitgedeeld, zijn in staat om het ding te fabriceren. Boude uitspraak, zegt u? Wel, wíj konden het - mits een weinig valsspelen door van een bestaande klok te vertrekken - en hebben er alvast een handig how to-filmpje van gemaakt.


Bekijk de Humo-tutorial:

Stel dat u die klereklok uit pure incompetentie na drie minuten toch al tegen de muur flikkert, kan u zich nog altijd verliezen in de Silly Walk zelf. In Hongarije wordt al sinds 2012 een Silly Walks International March georganiseerd. Mét de zegen van de nog levende Pythons. Iedereen die wil, kan in zijn gemeente zo een mars op poten zetten, het enige dat u moet doen is het even laten weten op de facebookpagina. En een paar vrienden zoeken, als u niet in uw uppie op uiterst krankzinnige wijze toertjes rond de kerktoren wil gaan maken.


Hoe hebben we dàt voor mekaar gekregen?

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234