null Beeld

'The Simpsons Movie'

De Simpsons zijn in het land: Humo sprak met Matt Groening (woo-hoo!) en met de stemacteurs van de Vlaamse Simpsons-film (woe-hoe!)

Redactie

Een real life-film met John Goodman als Homer Simpson, William H. Macy als Ned Flanders en Sean Connery als Groundskeeper Willy is er helaas nooit van gekomen, maar wat die andere natte droom van Simpsons-fanaten betreft - een heuse tekenfilm! - hebben we uitstekend nieuws: twintig jaar nadat de gele familie uit Springfield voor het eerst haar opwachting maakte in 'The Tracey Ullman Show' (met de geestige Homer-quote: 'What is mind? No matter! What is matter? Nevermind!'), en twee maanden nadat in de Verenigde Staten de vierhonderdste aflevering on air is gegaan, is 'The Simpsons Movie' een feit.

undefined

Daarom, en ook omdat wij ter redactie bekendstaan als 's werelds grootste Simpsons-fan ten westen van Bart 'Martin Prince' De Wever, bevinden wij ons op een mooie dag op de plek waar de langst lopende, meest bejubelde en einfach beste cartoonserie aller tijden al sinds het prille begin wordt uitgedacht en ingeblikt: het legendarische filmstudiopark van Twentieth Century Fox in Los Angeles. We krijgen er voor de eerste keer in ons leven een donut voor de kiezen (niet te vreten), iemand vraagt ons of we vereeuwigd willen worden naast een stel levensgrote Simpson-personages (neen), we krijgen na het ondertekenen van een confidentiality agreement de eerste tien minuten van de film te zien (op het risico af dat de Fox-advocaten de onze persoonlijk komen afhakken: Barts weener is een nanoseconde lang te zien!) en we mogen, samen met een tiental hypernerveuze vakbroeders en -zusters van over de hele wereld, naar een besloten persconferentie waar vijf namen acte de présence komen geven die de ware Simpson-fan ondertussen achterstevoren kent: David Silverman, Mike Scully, James L. Brooks, Al Jean en Matt Groening.

En de vragen mogen er wezen vandaag. Zo is een rood aangelopen tuttebel met drie lagen make-up helemaal uit Spanje overgevlogen om te weten te komen wanneer het elftal van Real Madrid eens in de Simpsons' zal voorkomen (Groening: 'Wie?'), polst een Braziliaanse schone of de makers wel netjes hun afval recycleren (Scully: 'Wij recycleren alleen onze grappen'), mag een spichtige Koreaanse tot drie keer toe een onbegrijpelijke vraag over identity problems herhalen (Brooks: 'Sorry, maar ik snap echt niet waar je het over hebt'), en wil een bloedserieuze Duitser absoluut te weten komen of de heren niet vrezen dat het postmoderne, licht elliptische karakter van de serie verloren zou kunnen gaan in de film (Scully: 'Dat we daar zélf nog niet aan gedacht hadden!'). 'Yes I like to know is this room is had always in the same colour?', probeert de onfortuinlijke Koreaanse nog eens, maar dan vindt de persattachee van Fox het welletjes en worden de heren en dames sterreporters vriendelijk verzocht hun biezen te pakken: 'Veel succes met jullie artikel, jongens!'

Tot groene jaloezie van het afdruipende journaille krijgt uw dienaar vervolgens als enige een face à face met de geestelijke vader van de Simpsons, Matt Groening. Dat begint voorspoedig:


MATT GROENING « Ha, een Belg! Cool! Ik hou van België. De laatste keer dat ik er was, heb ik een fantastisch tijdschrift onder ogen gehad, met allerlei wacky cartoons en zo. (Peinzend) Hoe héétte dat toch ook alweer?»


HUMO (Haalt sluw een Humo boven) Zou het toevallig dit kunnen zijn?

GROENING « Humo: that's the one! En jij werkt daarvoor? Fantastisch! (Begint aandachtig door mijn exemplaar te bladeren, en blijft hangen bij Kamagurkistan - 'Dit lijkt op John Callahan!' - en een Jeroom-cartoon - 'I really like his style'). Leve Humo en zijn cartoonisten! Zoveel muziek ook! Wist je dat ik zelf nog ooit begonnen ben als rockjournalist, voor de LA Weekly?»

(nj)

U vindt het volledige artikel over 'The Simpsons Movie' in Humo 3489

undefined

'The Simpsons'
VT4, elke dag beh. zondag, 19.10 en 19.40 u.


'The Simpsons: A Culture Show Special'
BBC2, woensdag 25 juli, 20.30 u.

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234