null Beeld

The Starr Club (3)

Dat Ringo Starr een café uitbaat in het Antwerpse Schipperskwartier mag dan een goedbewaard geheim lijken, muzikanten weten The Starr Club aardig te vinden. Kanye West is er vaste klant sinds Paul McCartney hem meenam tijdens de opnames van hun gezamenlijke single ‘Only One’. Helmut Lotti verstopt zich er vaak voor zijn vrouw. En Taylor Swift hangt er rond omdat Taylor Swift nu eenmaal overal is.

Redactie

Ringo Starr «...en toen zei die Chinees dus: ‘Maar ik ben helemaal geen drummer, dit is mijn bestek!’ (bulderlacht)»

Kanye West «Goeie bak, Ringo. Mocht ik dat kunnen, ik zou lachen.»

Taylor Swift «Hihi, een Chinees! Wat een leuke happy ending. Zeg, waar is Helmut eigenlijk?»

Starr «Aan de andere kant van het land, vermoed ik. Het is de laatste dinsdag van de maand, en dan komt zijn vrouw altijd met haar vriendinnen naar hier. Een vent of drie fileren, rondje kickeren, een paar drankspelletjes, beetje breien... Altijd een leuke boel, hoor.»

West «Zo leuk ziet het er aan hun tafeltje anders niet uit. Wat een zure gezichten, ik ben stikjaloers. Is dat trouwens niet Patti Smith die naast Jelle zit?»

Starr «Klopt, mate. En die blonde tegenover haar is Kim Gordon van Sonic Youth. Normaal staat die op dit uur al Patti’s bh te verbranden, maar de sfeer is er een beetje uit sinds ze Chrissie Hynde hebben uitgesloten.»

Swift «O, dat is niet lief. Waarom, had ze ‘gedaan alsof’? Hihi!»

Starr «Nee, door haar domme uitspraken natuurlijk. Lees jij dan de Gazet van Antwerpen niet, mate? In elk geval: sindsdien houden de dames audities voor een nieuw vierde lid van hun clubje, maar het wil niet echt lukken.»

West (gromt) «Misschien moet ik míjn lid eens laten solliciteren.»

Swift «Zo Kanye wel weer, West. Hihi, ik ben in vorm, vandaag!»

Starr «Als jij zo nodig wil kennismaken met Kims aansteker, dan moet je dat maar doen, mate. Vorige week was Madonna hier nog, maar dat werd ook niks. Haar vel staat tegenwoordig zo strak dat haar mond opengaat als ze zich vooroverbuigt. Helemaal niet leuk om tegen te kickeren.»

Swift (staat op) «Ik ga mij er eens mee bemoeien. Als er iets is waar ik goed in ben, naast kleffe countryhits zingen, dan is het wel dames van middelbare leeftijd entertainen. Breng je me nog een Westmalle, Ringo?»

Starr «Sure thing, mate. Succes! Zet ik het op je rekening?»

Swift «Doe maar. Mijn vent komt morgen alles vereffenen, hij moest toch in het Schipperskwartier zijn, zei hij.»

Starr «Nu we alleen zijn, Kanye: hoe staat het met je politieke carrière?»

West «Shit, Ringo man, begin jij nu ook al? Ik ga net op café om er even niet aan te moeten denken! 2020, heb ik gezegd, en Kim zit nu al elke avond te zeuren dat ze niks heeft om aan te trekken bij mijn eedaflegging. Om maar te zwijgen van brother Obama, die me maar blijft bestoken met zogezegde goeie raad. Ik zweer je: doodsbang dat hij binnenkort de op één na zwartste president uit de Amerikaanse geschiedenis is.»

Starr «Sorry, ik zwijg al. Moet je trouwens kijken, Taylor heeft die vrouwen aardig in de ban. Het lijkt daar wel een bingoavond.»

West «Zet eens ‘Stand by Your Man’ op, Ringo.»

Starr (grinnikt) «Ja, doen we. Dat wordt lachen!»

West «Hoezo?»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234