null Beeld

The Starr Club

Dat Ringo Starr een café uitbaat in het Antwerpse schipperskwartier mag dan een goedbewaard geheim lijken, muzikanten weten The Starr Club aardig te vinden. Kanye West is vaste klant sinds Paul McCartney hem meenam tijdens de opnames van hun gezamenlijke single ‘Only One’.

Redactie

Helmut Lotti verstopt zich er vaak voor zijn vrouw; sinds Roland hem een contactverbod heeft aangesmeerd, warmt hij zich graag aan de baard en de verhalen van de voormalige Beatles-drummer. En Taylor Swift hangt er rond omdat Taylor Swift nu eenmaal overal is.

null Beeld

De eerste keer dat wij, na een tip van Kloot Per W, The Starr Club betraden, stelde Kanye West de cafébaas net een heel interessante vraag.

Kanye West «Zeg eens Ringo: hoe zit dat met die legende dat Paul in 1966 verongelukt is en vervangen werd door een kapper die goed op ’m leek? Ik heb het ’m zelf niet durven vragen, omdat hij me altijd zo raar aankeek.»

null Beeld

Ringo Starr «Bollocks, mate. Het omgekeerde is waar: een kapper met wie Paul goed bevriend was, reed met z’n auto tegen een boom, en toen is Paul voor ’m gaan inspringen in het kapsalon. Je kunt dat goed zien aan onze hoesfoto’s: omdat Paul geen tijd meer had om ons haar te knippen, gingen we er hoe langer hoe meer als nozems uitzien. Het is trouwens ook de reden waarom we gestopt zijn met optreden: Paul kon zich alleen nog op zondag en maandag vrijmaken, maar op zondag ging ik altijd naar het voetbal.»

West «En op maandag?»

Starr «Ik weet niet, op maandag moest John met Yoko mee naar het theater of zo.»

Helmut Lotti «Klinkt vertrouwd.»

Taylor Swift «Voor welke ploeg ging je eigenlijk supporteren, Ringo?»

null Beeld

Starr «Domme vraag, mate. Voor wie zoals ik uit Liverpool komt, is er maar één ploeg: Beerschot, natuurlijk.»

West «Een coiffeur, zei je, hè? Doet me eraan denken: wie van jullie had eigenlijk dat ochtendritueel bij The Beatles uitgevonden?»

Starr «Ochtendritueel? Bedoel je het pokeren voor we begonnen op te nemen? George, geloof ik. Alleszins Paul niet, haha, want die zei altijd: ‘McC...’»

West (onderbreekt) «Neenee, dat andere, waarbij jullie je broek lieten zakken en keihard in elkaars piet knepen onder het zingen van ‘Norwegian Wood’?»

Starr «Sorry mate, ik vrees dat ik even niet volg. Wie heeft je dat wijsgemaakt?»

West «Motherfucker! (briesend af)»

Starr «Wat heeft die nu? Soit, we gaan er nog één drinken. Pintje, Taylor? Helmut, jij nog een Fristi, mate?»

Lotti «Nee, dank je. Ik moet er nu echt vandoor, of Jelle vermoordt me.»

Swift «Ik lust er nog wel eentje, Ringo. Van het zingen van al die kleffe countrynummers krijg je serieus veel dorst.»

Starr «Nu we alleen zijn, Taylor, meid: ik wilde je nog iets vragen. Hoe komt het toch dat al die stoere gasten tegenwoordig achter je gat lopen? Die Ryan Adams en zo?»

Swift «Al sla je me dood. Het ene moment verklaar ik in een interview dat ik eindelijk eens serieus genomen wil worden, het volgende ogenblik hangen al die kerels aan mijn bel: Ryan, Beck, Alanis Morissette... Maar Ringo, wie waren die Beatles eigenlijk over wie jij en Kanye de hele tijd bezig waren?»

Starr «Dat vertel ik je wel een andere keer, mate. Cheers!»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234