The Voice-coach Alex Callier: 'Tijd om het koren van het koren te scheiden. Kaf zit er deze keer niet bij'

Alle lof en achting voor de deelnemers, maar ook in haar vijfde seizoen blijft ‘The Voice van Vlaanderen’ vooral een wedstrijdje ‘wie heeft de grootste?’ tussen de vier coaches. En volgens onze informant in de internationale gokmaffia zou het dit keer de vermaarde songschrijver en theedrinker Alex Callier zijn die, aan de vooravond van de allesbeslissende battles, over de beste papieren beschikt.

Alex Callier «Is dat zo? (lacht) Ik ben alleszins heel tevreden met mijn team. En inderdaad: er zou zomaar eens een winnaar kunnen tussen zitten.»

HUMO Louis De Roo, om hem niet bij naam te noemen. Of Drew Louis, zoals hij zelf zegt.

Callier «Een heel talentvolle singer-songwriter, die muziek ademt: die jongen zit niet voor niks op de songwriting-school van Paul McCartney in Liverpool. Ik heb me laten vertellen dat er zich daar drieduizend mensen per jaar aanmelden, van wie er maar vijftig worden toegelaten – een prestatie op zich als je daarbij bent. Maar ik heb nog meer getalenteerde mensen in mijn team dan alleen Louis, hè: Luka, Jan, Cherine, Joséphine (somt vervolgens het voltallige Team Alex op). Allemaal heel verschillende artiesten, zowel qua genre, ervaring als leeftijd. Voor mij zal het vreselijk moeilijk worden om het kaf van het koren te scheiden – of liever: het koren van het koren te scheiden, want kaf zit er echt niet bij.

»In ieder geval is het zaak om met beide voeten op de grond te blijven, ook al omdat we ons in Vlaanderen bevinden: de Vlaming heeft het meer voor underdogs dan voor mensen die al te zelfverzekerd of te cocky overkomen. Dat druk ik mijn teamleden dus terdege op het hart, en ook dat ze vooral van deze ervaring moeten geníéten. Het is goed om er tijdens de battles voor de volle 100 procent voor te gaan, maar ’t is pas daarna dat we weer verder zullen zien.»

HUMO Je wilt je pupillen duidelijk maken dat de kans bijzonder klein is dat ze ooit echt iets gaan bereiken in de muziek?

Callier «Of die kans bijzonder klein is, weet ik niet. Maar inderdaad hoor en lees je weleens dat er uit ‘The Voice’ nog nooit echt iets is voortgekomen. Eerlijk: ik ben ervan overtuigd dat dat vroeg of laat wel zal gebeuren, met iemand die én talent heeft én een duidelijke visie over welke richting het uit moet. En dan kan het evengoed gaan om een middle of the road-artiest die op alle radiozenders gedraaid wordt, als om iemand die avontuurlijkere muziek maakt. Tegenwoordig wordt er nog zelden neergekeken op iemand die uit een ‘commercieel’ programma als ‘The Voice’ komt, hè? De zanger van Bazart bijvoorbeeld, die heeft vroeger nog aan ‘Eurosong for Kids’ meegedaan. Heel anders dan in mijn jeugd: toen was alles vrij strikt gescheiden, en moest je als muziekliefhebber kleur bekennen: je was óf newwaver óf rocker óf discokikker. Maar tegenwoordig hoeft dat allemaal niet meer: jonge mensen vinden iets goed of niet goed, ongeacht het genre. Dat lijkt me geen slechte evolutie. Om niet te zeggen: een goeie.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle verhalen van de Humo rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234