The Wacky World of Japanese Icecream

In onze kindertijd - niet eens zo lang geleden, mind you - was het meest exuberante wat de ijskar te bieden had een blokje roomijs met drie strepen (aardbei, vanille en chocolade) tussen twee wafeltjes (zie ook de documentaire 'IJskoude passie, de geschiedenis van het consumptie-ijs', op zondag 24 april om 18.

Redactie

In onze kindertijd - niet eens zo lang geleden, mind you - was het meest exuberante wat de ijskar te bieden had een blokje roomijs met drie strepen (aardbei, vanille en chocolade) tussen twee wafeltjes (zie ook de documentaire 'IJskoude passie, de geschiedenis van het consumptie-ijs', op zondag 24 april om 18.20 u. op Nederland 1), maar tegenwoordig heten zelfs in Ichtegem en Bekkevoort de ijsjes Vanilla Fudge Brownie, Caramel Chew Chew of Chocolate Chip Cookie Dough. In Japan doet men niet mee aan de veramerikanisering en ligt er octopus-, rijst- of aubergine-ijs in de winkelrekken. Een verdienstelijke poging om de culturele eigenheid te bewaren, maar als u het ons vraagt verkiest zelfs de meest extreme antiglobalist twee bollen New York Super Fudge Chunk boven The Wacky World of Japanese Icecream.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234