Tinne Ceuppens in webserie 'Dubbelspel': 'Mijn personage Laura neemt niet altijd de juiste beslissingen.'

Tv is dood, leve de webserie! Misschien is het nog net iets te vroeg voor zulke kreten, maar waar rook is, is op zijn minst vuur. In de VS is de webserie alvast flink aan haar opmars bezig – zo wist comedian Louis C.K. bijvoorbeeld niemand minder dan Steve Buscemi te strikken voor zijn ‘Horace and Andy’ – en dus konden ze aan de Medialaan, altijd een vinger aan de postmoderne pols, niet achterblijven.

Katrien Verschoren

Vanaf vandaag lossen ze dagelijks een nieuwe webisode van ‘Dubbelspel’. Niemand beter geschikt om uit te leggen waarover het gaat dan hoofdrolspeelster Tinne Ceuppens, die in de huid van de ambitieuze Laura kruipt. Toch?

Tinne Ceuppens «Inderdaad! Het gaat over een jong meisje van 20 dat het héél graag wil maken als model. Het is eigenlijk een vrij cliché verhaal, maar het heeft de nodige ups en downs. Ze komt een rijke fotograaf tegen die beweert haar in elk modeblad te kunnen krijgen. Maar hij heeft andere – niet echt koosjere – plannen met haar. Het gaat er vooral over dat Laura veel moeilijke beslissingen moet nemen en dat ze niet altijd de juiste kiest.»

HUMO Er zijn 30 afleveringen van telkens 3 minuten. Hoe creëer je daar elke keer een spanningsboog in?

Ceuppens «De scenaristen werken constant naar een climax toe. Het verhaal op zich is niet zo bijster origineel maar toch krijg je na elke aflevering het gevoel van ‘Oh, hoe komt dit plots?’ en ‘Ik wil NU verder kijken!’ Elke aflevering heeft dus wel een begin, midden en einde. Het voordeel van zo’n webserie is dat je zelf kiest wanneer je kijkt. Als je een paar dagen geen tijd hebt, kan je ze opsparen en meteen een paar afleveringen na elkaar bekijken zonder dat je dan meteen een marathon van enkele uren moet houden.»

HUMO Kan je je identificeren met Laura, je personage?

Ceuppens «Ja, maar ik denk dat redelijk veel mensen dat zouden kunnen. Zeker jonge mensen met nog niet al te veel ervaring. Gewoon omdat iedereen het wel wil maken in de sector die je nauw aan het hart ligt. Als je ambitie hebt, ga je daar volledig voor en dan gebeurt het weleens dat je niet de juiste beslissingen neemt, wat Laura dus ook doet. En ik misschien ook wel eens.»

HUMO Ah, vertel!

Ceuppens «O, maar dat gaat over kleine dingen bij mij, hè. Ik heb mijn moeder bijvoorbeeld al eens uitgekafferd terwijl ze net met goed advies kwam. Op dat moment denk je enkel ‘bol het af’ terwijl je goed advies beter gewoon aanvaardt.»

HUMO Heb je zelf dan nog geen schimmige aanbiedingen gekregen?

Ceuppens «Nee, en dan zou ik ook wel verstandig genoeg zijn om vriendelijk nee te zeggen. Ik snap het wel: als je aan het puberen bent en heel onzeker bent over jezelf, laat je je al iets makkelijker vangen.»

HUMO Laura krijgt ook haar eigen socialemediakanalen. Beheer je die zelf?

Ceuppens «Momenteel doet de productie dat, maar ik ga wel elke dag eens kijken wat erop verschijnt. Ik zou het zelf wel graag doen, gewoon om het gevoel te hebben dat je in contact staat met je kijkers en de mensen die je willen volgen.»

HUMO Marleen Merckx wordt in de Delhaize ook aangesproken met Simonneke. Ben je niet bang dat de mensen jou en je personage moeilijk uit elkaar gaan kunnen houden?

Ceuppens «Goh, je hebt altijd mensen die het niet doorhebben. Nu, ik heb het zelf nog niet meegemaakt, dus het is moeilijk te voorspellen hoe ik ermee zou omgaan. Waarschijnlijk met een simpel ‘Het is Tinne hier, hè’.»

HUMO Klinkt logisch.

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234