null Beeld

Tom Hughes in 'Victoria': 'Zes peuters en drie hondjes op de set... Anarchie aan het hof!'

Alle Vlaamse onderdanen worden vanaf vrijdag weer uitgenodigd om naar het hof van de negentiende-eeuwse Britse koningin Victoria (1819-1901) af te reizen, voor het tweede seizoen van het kostuumdrama ‘Victoria’.

Patrick Bremmers

Humo mocht in Londen al op audiëntie bij Tom Hughes, gemaal van Queen Victoria en ook in het echt samen met Victoria, of tenminste met Jenna Coleman, de actrice die haar gestalte geeft.

undefined

HUMO Hoe is het om opnieuw prins Albert te spelen?

TOM HUGHES «Het is voor het eerst dat ik een personage opnieuw speel. Ik heb dat altijd proberen te vermijden, maar het grote verschil is dat deze man echt heeft geleefd. Omdat Alberts levensloop gedetailleerd is beschreven, weet je welke kant het zal uitgaan. Zo kom je met je personage niet voor onverwachte en fatale plotwendingen te staan, wat in andere series wel kan gebeuren.»

HUMO Hoe is het met hem aan het begin van dit nieuwe seizoen?

HUGHES «Zoals je je vast nog herinnert, is hij in de laatste aflevering vader geworden van een dochtertje, Vicky, en het kersverse vaderschap maakt hem onzeker. Enfin, dat is onze interpretatie: hoe hij zich écht heeft gevoeld, weten we niet. Ik denk dat de geboorte van zijn eerste kind hem er min of meer toe aanzet om wat vaste grond onder zijn voeten te zoeken. Op dit moment heeft hij die nog niet, maar hij is ook nog zo jong, pas 20.»

HUMO Tegen de tijd dat dit tweede seizoen eindigt, hebben Victoria en Albert drie kinderen. Gaf dat problemen op de set? Het credo in de film-en televisiewereld luidt immers: ‘Never work with kids and animals.’

HUGHES «Eerlijk? Ik vond het héérlijk. Al die energie, al die anarchie. (Lacht) Op een gegeven moment waren er maar liefst zes peuters op de set, drie hondjes en nog eens ik-weet-niet-hoeveel andere dieren. Maar dat was net ontzettend leuk! Normaal gesproken heb je als acteur in een kostuumdrama de neiging om je gereserveerd te gedragen. Maar kleine kinderen trekken zich daar niets van aan, die roepen alsof het een lieve lust is. Daardoor ontstaat er heel veel energie, en die kan onze serie – of élke serie – wel gebruiken.»

HUMO Wat vind je ervan dat sommige mensen nu jouw gezicht zien als ze aan Albert denken?

HUGHES «Daar heb ik nog niet bij stilgestaan. Misschien omdat ik in Londen woon en nog nergens een standbeeld van mezelf ben tegengekomen (lacht). Nu, vroeger dacht ik bij koningin Victoria aan die strenge oude dame die alleen maar in het zwart gekleed ging, diep in de rouw. Stuurs kijkend en vrij afstandelijk. Terwijl ik nu denk aan een sprankelende en levenslustige jonge Victoria.»

HUMO Hoe zou je de band tussen Victoria en Albert omschrijven? Bij het begin van dit nieuwe seizoen lopen de gemoederen tussen de twee hoog op, niet?

HUGHES «De relatie tussen Victoria en Albert is te vergelijken met die tussen Heathcliff en Catherine in ‘Wuthering Heights’ van Emily Brontë. Zó veelomvattend en zó hartstochtelijk. Onze schrijfster Daisy Goodwin omschrijft het als een bijna elektrisch geladen verhouding. Die intense band tussen Victoria en Albert is ook waar kijkers zo door geraakt worden. Want hoe je het ook draait of keert: de liefde, daar doen we het allemaal voor, nietwaar?»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234