Tom Waes: 'Voor alles wat niet mag van mama en papa, kun je mij bellen'

Goed nieuws: heden brengt de immer behulpzame Tom Waes niet alleen zichzelf, maar ook uw kroost in levensgevaar! In ‘De blacklist’, dat na vijf jaar vanonder het stof wordt gehaald, laat hij door Ketnet onmogelijk geachte kinderdromen in vervulling gaan.

Tom Waes «Vroeger had je ‘De checklist’ op Ketnet: over alle dingen die kinderen wilden doen voor ze 12 waren. Wij zijn in de lijst van de geweigerde voorstellen beginnen te graven, om ze alsnog uit te voeren. Intussen is het concept geëvolueerd: alles wat je niet mag van je mama of papa, daar mag je mij voor bellen.»

HUMO Waarom heeft het vijf jaar geduurd voor er een nieuw seizoen kwam?

Waes «Voor Ketnet is het een duur programma. De uitdagingen zijn serieus, hè. Ik heb een looping gemaakt met een zweefvliegtuig, een zombiefilm ingeblikt, een peperkoekenhuis gebouwd... Dit seizoen heb ik met een meisje van 12 de kathedraal van Antwerpen beklommen. Fantastisch, toen dat kind onder de haan over de stad zat te kijken... Ik hing daar trouwens met een even klein hartje als zij (lacht).

»Of neem nu de jongen Vikas: hij had een simpele, maar mooie droom. Hij wilde een vliegtuig binnenleiden op Zaventem, zoals die mensen die met hun lichtgevende worsten op het tarmac staan. Op zich geen gróótse uitdaging, maar dat fragment moet je eens bekijken. Toen hij naast zijn Boeing stond, begon hij te huilen en zei hij: ‘Dit is de schoonste dag van mijn leven.’»

HUMO Als een uitdaging even níét lukt, vloek je dan evenveel als normaal?

Waes (lacht) «Ik probéér erop te letten.»

HUMO Iets anders: zitten de opnames van seizoen 2 van ‘Undercover’ er al op?

Waes «Nee, ik heb vannacht nog gedraaid: we zijn er nog een maand mee bezig.»

HUMO De reeks doet het goed. Op Netflix wordt ze goed bekeken, er komt een Franse remake en jij bent er zelfs mee tot in Cannes geraakt.

Waes «En het blijft maar duren. Gisteren nog ben ik gecontacteerd door een agent uit L.A.. Ik kan er niks over zeggen, maar ik heb wél een aanbieding gekregen.

»Een paar weken geleden deed ik een korte zeiltocht van Corsica naar Mallorca. Toen ik een haven binnenvoer, zat er een hoop jeugd op de steiger, en die kénden mij allemaal. En mijn Instagram staat vol met Portugese berichten.»

HUMO ‘Kamp Waes’ zit er ook nog aan te komen op tv dit najaar, over gewone Vlamingen die een loodzware Special Forces-opleiding doorlopen. Heb je die opleiding zélf gedaan?

Waes (hoorbaar teleurgesteld) «Ze hebben mij een miljoen keer gezegd dat ik niet mocht. Mijn functie was presenteren, het concept mocht niet ‘Waes vs. de Vlaming’ worden.

»Het was wel weer een gigantisch risico. Die training is loodzwaar hè: voor hetzelfde geld hadden alle vijftien kandidaten na een paar dagen opgegeven.»

HUMO Heb je nog iets van Dries Van Langenhove gehoord sinds hij zich inschreef en geweigerd werd door de VRT?

Waes «Nee, en ik weet ook niet of hij ver was geraakt.»

HUMO Laten we ervan uitgaan dat hij op zijn gezicht was gegaan?

Waes «Een aangename gedachte.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle verhalen van de Humo rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234