null Beeld

Trinny & Susannah Undress

Antwerpen, woensdag 6 mei. Honderden opgewonden vrouwen (en een handvol verveelde mannen) zijn in de chique Stadsfeestzaal bijeengetroept voor een podiumshow van de wereldberoemde Britse make-overconsulentes Trinny Woodall (45) en Susannah Constantine (46). Die podiumshow is in werkelijkheid slechts een alibi om promotie te maken voor hun tv-programma's: Vitaya zendt dezer dagen 'Trinny & Susannah Meet Their Match' uit.

Noud Jansen

Promotie ook voor hun boekjes met stijltips (in augustus verschijnt 'Who Do You Want to Be Today?') en voor hun vetverhullende slips, de Magic Knickers ('de Rolls-Royce onder de onderbroeken,' wist Susannah op ATV te melden), maar dat kan de pret niet drukken. De twee hooggehakte sterren schrijden als ware filmdiva's van de statige trappen af, Trinny waagt een grapje om het ijs te breken ('Ik wist niet dat er zoveel mensen woonden in België, zeg!'), Susannah onthult dat ze haar maagdelijkheid in het Brusselse is kwijtgeraakt 'aan een dj die Patrice heette', Trinny steekt haar hoofd onder de bh van een dame die ze net tevoren het podium op heeft gesommeerd, en het publiek smúlt.

Een halfuur eerder zat uw dienaar nog in versleten jeans tegenover de twee posh pratende stijlprinsessen, en hoorde hij zichzelf de volgende vraag stellen:

HUMO Wat vinden jullie van mijn outfit?

TRINNY «Ga eens rechtstaan.»

HUMO (doet wat van hem gevraagd wordt)

TRINNY (monsterende blik) «Hmm, hmm. Cool. Relaxed.»

SUSANNAH (niet onder de indruk) «Je ziet eruit als de gemiddelde journalist. Zag ik jou van op een kilometer afstand, dan zou ik gelijk zeggen: 'Journalist.'»

TRINNY «Je hebt duidelijk wel nagedacht over je kleuren: ze passen bij elkaar. Eén opmerking: steek niet zoveel in je broekzakken.»

HUMO Wat hadden jullie me verteld als ik witte sokken en sandalen aanhad?

SUSANNAH «Je zou er niet mee weggekomen zijn, vriend.»

HUMO Zijn er zo nog vestimentaire flaters waar ik niet mee zou zijn weggekomen?

TRINNY «Voetbalshirts die niet bij een voetbalwedstrijd worden gedragen, zijn een absolute schande. Het probleem is dat de schuldigen doorgaans heel erg veel van bier houden, en dikke, uitpuilende buiken hebben, en man boobs. Met een voetbalshirt worden die kwalen nog eens extra in de verf gezet. En kom me nu niet vertellen dat mannen niet geven om hoe ze eruitzien, want ze geven er wél om.»

HUMO Laten we het even hebben over de wonderslips die jullie hier komen promoten. Dragen jullie ze zelf?

SUSANNAH «Absoluut. Op dit eigenste moment, zelfs.»

TRINNY «Mijn figuur vraagt er niet om. Alleen onder een strakke jurk draag ik er eentje. Mijn arse zakt namelijk nogal door, en dat staat niet in een strakke jurk.»

HUMO Zou ik ook een geschikte Magic Knickers-kandidaat zijn? Of zit het met mijn arse nog wel snor?

TRINNY «Neenee, de Magic Knickers zijn alleen voor vrouwen. Anders zouden we om te beginnen een uitsparing moeten maken voor de willy. Want je wil toch niet dat die zo plat als een pannenkoek wordt gedrukt?»

HUMO Me dunkt. Ik ben eigenlijk verbaasd dat jullie niet even aan mijn derrière komen voelen. 't Is bekend dat jullie in je programma's nogal tactiel durven te zijn.

TRINNY «We raken vrouwen graag aan, ja, omdat je op die manier heel snel een band schept. Ik vind het niet onbeleefd om aan de borsten of de bum van een vrouw te voelen wanneer je haar stijltips geeft. In mijn ogen is het juist onbeleefd om dat níét te doen.»

HUMO Jullie rechtstreekse concurrent Gok Wan is dus verkeerd bezig?

TRINNY «Dat zeg ik niet. Iedereen pakt het op zijn manier aan.»

HUMO Gok Wan haalt met zijn zachtere aanpak wel hogere kijkcijfers dan jullie de laatste tijd: 'Trinny & Susannah Meet Their Match' werd door ITV al na drie afleveringen geschrapt.

TRINNY «Dat klopt niet, het was onze bedoeling om maar drie afleveringen te maken.»

HUMO Hebben jullie dan nog een contract met ITV?

TRINNY «Neen. Maar voor een tweede seizoen van 'Meet Their Match' hebben we toch geen tijd, want we zijn nu in Amerika aan een programma bezig. Het heet 'Making Over America', en 't is de bedoeling dat we vrouwen thuis bezoeken en met hen naar plaatselijke kledingwinkels trekken.»

SUSANNAH «'t Zijn vrouwen met typisch Amerikaanse jobs, zoals rodeomeisjes, of showgirls in Las Vegas. Trinny en ik nemen hun werk tijdelijk over: in Las Vegas zullen we dus met ons gat mogen schudden met van die flossige kwastjes op onze tieten, haha.»

HUMO Speaking of which: Trinny, in 'Undress the Nation' heb jij je een stel grotere borsten laten aanmeten. Waarom eigenlijk?

TRINNY «Omdat ik weleens wilde weten hoe dat voelde. Ik heb een paar siliconenborsten laten maken waarmee ik naar een galabal ben getrokken. Heel interessant: ik merkte dat mannen eerst een snelle blik in mijn decolleté wierpen voor ze naar mijn gezicht keken - dat had ik nog nooit in mijn leven meegemaakt.

»Ik was wel blij om die dingen weer af te kunnen doen, moet ik zeggen. En Susannah nog veel meer.»

SUSANNAH «Ik verwachtte mijn vriendin Trinny te zien wanneer ik omkeek, geen mokkel met gigantische tieten. Ze waren zo groot als die van mij - absolutely massive. En Trinny is veel dunner dan ik, dus bij haar viel het extra op.»

HUMO Trinny, waarom noem jij jezelf eigenlijk Trinny? Je echte naam, Sarah-Jane, vind ik veel mooier.

TRINNY «Op mijn zesde ben ik eens van school gestuurd omdat ik de vlecht van het meisje naast me had afgeknipt. Toen ik thuiskwam, hadden we juist de schrijver van 'St. Trinian's', een stripverhaal over een school vol stoute meisjes, op bezoek - hij is een vriend van mijn vader. 'Je bent net als de St. Trinian-meisjes,' zei hij me. 'Van nu af aan noem ik je Trinny.' Die naam is blijven hangen.»

HUMO Was jij vroeger ook zo ondeugend, Susannah?

SUSANNAH «Ik? Ik was zo braaf als een engeltje. De duivel is pas veel later in mij gevaren.»

HUMO Onlangs nog iets duivels gedaan?

SUSANNAH «Euhmm...»

TRINNY «Volgens mij vorige week in Berlijn nog, darling

HUMO Wat is daar dan gebeurd?

SUSANNAH (vernietigende blik) «Thank you very much. Goodbye

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234