null Beeld

Troy

Terwijl in de cinema goden, bliksemblasters en zevenkoppige demonen het tegen elkaar opnemen in 'Clash Of The Titans', offreert VT4 ons wat verfijnder geweld uit het klassieke Griekenland: doodgewone mensen die op al even doodgewone mensen inhakken.

Redactie

In 'Troy' ziet prinses Helena (Diane Kruger) zichzelf een hoekpunt worden in een gevaarlijke love triangle met babyface Paris van Troje (Orlando Bloom) en de gevreesde Spartaan Menelaus (Brendan Gleason). Helena wordt geschaakt en Sparta heeft eindelijk een excuus om tegen de Trojaanse bourgeoistrutten ten strijde te trekken. Aanvalleuh!- Homerus beschrijft Helena als de mooiste vrouw op aarde. Dat moet wat intimiderend zijn om te spelen?

Diane Kruger «Ik voelde wel een zekere druk. Misschien is voor jou de mooiste vrouw ter wereld een modervette brunette, in plaats van een slanke, blauwogige blondine, zoals ik (lachje)?

»Nu, ik had mij wel voorgenomen verder dan haar fysieke schoonheid te kijken: ik wilde haar jeugdig en kwetsbaar portretteren, de mensen laten zien wat voor een tragisch personage zij eigenlijk wel is. En hoe ze dapper genoeg is om te kiezen voor liefde en vrijheid, al weet ze dat dat haar weleens het leven zou kunnen kosten.»


- Je was geen voor de hand liggende keuze om in zo'n grote film toch een van de hoofdrollen te vertolken.

Kruger «Nee, absoluut niet! Van de Europese film naar Hollywood is een gigantische stap, en het verliep ook lang niet zo probleemloos als de mensen schijnen te denken.

»Ik woonde toen nog in Parijs, en ik heb verschillende keren de plas moeten overvliegen om auditie te gaan afleggen. En toen ik dan uiteindelijk op de set stond, wist ik met mezelf geen blijf meer - plots sta je naast Orlando Bloom en Brad Pitt (die Achilles speelt, red.)!»


- Over Brad Pitt gesproken: in Tarantino's meesterwerk 'Inglorious Basterds' mocht je nogmaals naast hem aantreden.

Kruger «Ja, maar toen was mijn ontzag al weg, hoor (lacht).

»Jammer dat ik geen seksscènes met hem had, hoewel hij mij wél foltert, toch the next best thing (lacht). Smaken verschillen maar ik ben er zeker van dat heel wat vrouwen daar geen nee tegen zouden zeggen!»


- Je kreeg ook te maken met Tarantino's voetenfetisj.

Kruger «Maar daar wist ik helemaal niets van! Toen een journalist mij vroeg of ik ook een 'voetscène' had, kwam ik helemaal uit de lucht vallen: ik had geen idee dat Quentin zo op voeten kickt! Ik heb hem er over aangesproken, maar hij zei dat dat maar een verhaaltje was dat de pers verzonnen had. Eerst geloofde ik hem, maar na zes close-ups van mijn voeten...»


- Dus het waren wel degelijk jouw voeten?

Kruger «Jazeker, en ze hebben er nooit beter uitgezien. De beste pedicure van mijn leven, vriend (lacht)

Bekijk de trailer:

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234