null Beeld

Tussen Hemel & Hel: Alex Agnew

Stand-upcomedian Alex Agnew (37) slaagde er dit voorjaar in vijf keer na elkaar het Sportpaleis te vullen met zijn show 'Larger than Life', en deze zomer tourt hij langs festivals met zijn heavymetalband Diablo Blvd.

Diederik Van den Abeele

Enkele quotes van Alex Agnew:HUMO Wat is voor jou het hoogste lichamelijke genot?

Alex Agnew «Seks, uiteraard. Maar een goede massage is ook niet te versmaden. Een boeddhistische monnik zei ooit dat er de helft minder gezondheidsproblemen zouden zijn, en helemaal géén stress, als iedereen elke dag een massage zou krijgen.
»Daar kan ik me wel iets bij voorstellen: ik laat me geregeld masseren, en ik voel me daarna altijd als herboren. Ik vind het bovendien heel bevrijdend om mijn lijf onder handen te laten nemen. Je moet de controle loslaten en daar ben ik niet zo goed in, want ik ben een grote controlefreak.

HUMO Wat betekent geestelijk genot voor jou?

Agnew «Lezen. Ik vind het een groot genot om nieuwe inzichten te krijgen of ideeën op een andere, verrassende manier verwoord te zien. Lezen maakt mij slimmer en houdt mijn geest scherp. Je stopt met slimmer te worden als je denkt dat je het allemaal weet.

HUMO Aan wie of wat heb jij een bloedhekel?

Agnew «Ik erger mij mateloos aan het toenemende egoïsme in onze samenleving. De rechten van het individu zijn belangrijker geworden dan de rechten van de gemeenschap. In Antwerpen kunnen de Mechelsepleinfeesten niet meer doorgaan omdat twee yuppies vonden dat hun nachtrust werd verstoord. Het kan die egoïsten niet schelen dat honderden anderen zich nu niet meer kunnen amuseren.

»Ook het rookverbod vind ik schandalig. Dat wordt ons in de maag gesplitst, zonder dat iemand ons daar iets over heeft gevraagd. Ik snap niet dat mensen daar niet massaal tegen protesteren. Voor die onnozele Lange Wapper werden petities en referenda georganiseerd, en tienduizenden kwamen met hun bakfietsen op straat - maar over dat rookverbod maken al die politiek correcte moraalridders zich niet druk.
»(Spuwt de woorden uit) Politieke correctheid, bah! Ik word niet goed als ik in Antwerpen affiches tegen de ramen zie hangen met: 'Nee tegen het BAM-tracé!' Of: 'Graag 30 km/u in onze straat.' Of: 'Opgepast: vallende fietsers.' Of: 'Seppe, Luna en Jorn danken u om trager te rijden.'
»Niemand komt vandaag nog op straat, en als dat uitzonderlijk wel gebeurt, is het altijd om de verkeerde reden. Iedereen bekijkt alles vanuit zijn eigen perspectief, zonder door te denken: 'Als er op café wordt gerookt, stinken mijn kleren.' Maar ze beseffen niet dat roken een vrijheid is die ze nu kwijt zijn. Dat is veel erger dan je kleren eens moeten wassen.
»Het wordt tijd dat politici durven in te gaan tegen de wil van hun kiezers. Politici zijn doorgaans slimmer dan de meeste andere mensen, daarom wil ik ze vertrouwen, hoe hopeloos sommige ook zijn. In Jan met de pet, met zijn mening over alles en nog wat, heb ik géén vertrouwen. Maar toch is het Jan met de pet die het hoe langer hoe meer voor het zeggen heeft. Dat vind ik bijzonder verontrustend.
»Ook Facebook is heel angstaanjagend. Het internet is begonnen als een platform om informatie en kennis uit te wisselen, maar de laatste jaren is het een bastion van domheid en zelfverheerlijking geworden. Steeds meer mensen gebruiken het alleen maar als forum om zichzelf belangrijk te doen lijken en om er hun nietsbetekenende meninkjes te kunnen verkondigen. Het ergste is dat daar nog rekening mee wordt gehouden óók.»

Agnew «Ik vraag me van veel vrouwen af of ze wel goed zijn in bed. An Lemmens vind ik wel aantrekkelijk - heel ruig en cool, met al die tattoos en piercings - maar ik betwijfel of ze in bed even wild is. Vrouwen van wie je echt bang moet zijn, zijn types als Tia Hellebaut: 'Nee! Nog niet met een riek!'

»Ik vind Roxane wel een sexy vrouw, met haar huge hooters. Ik denk niet dat ze echt slim is, maar voor een onenightstand maakt dat niet veel uit, hè (lacht). Ook heel aantrekkelijk en níét dom is Elodie Ouedraogo. Ze weet bovendien hoe ze haar lijf moet gebruiken, en ze ziet er heel lief uit. Niet onbelangrijk, want ondanks mijn ruige imago val ik op lieve meisjes. Met een hoek af, welteverstaan.»

U leest het volledige interview op dinsdag 19 juli in Humo 3698/29.

Klik hier voor nog meer interviews en filmpjes met Alex Agnew

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234