null Beeld

Tussen Hemel & Hel: Ann Van Elsen

Ann Van Elsen (32) werkt met Véronique De Kock aan 'Grootse plannen', een nieuw programma voor Vijf waarin kamers worden verbouwd. Ze werkt ook aan haar huwelijk met Gunther Van Handenhoven, vanaf dit seizoen ploegmanager bij Anderlecht – na een relatiecrisis die ze zelf in de pers hebben geopenbaard – én aan haar dwangneurose.

Sander Van den Broecke

Alleen aan haar lijn werkt ze niet, blijkt na een rondje Hemel en Hel.

HUMO Wat is voor jou het hoogste fysieke genot?

Ann Van Elsen «In het voorjaar – het gras is pas voor het eerst gemaaid, het heeft nog maar net geregend en de eerste zon komt erdoor – joggen in de natuur: alsof je uit een winterslaap komt. Die geuren! Die zuurstof die dan in de lucht hangt! Je voelt die letterlijk je longblaasjes binnendringen, en dat maakt zó veel energie vrij, zowel fysiek als mentaal.

»Als je loopt en je vindt de goede cadans – een ritme waarvan je denkt: 'Dit hou ik uren vol.' – treedt er een soort rust in die je veel bewuster maakt: je kijkt niet meer gewoon om je heen, maar je zíét echt dingen. Bomen, vogels, een bloem: je neemt het echt in je op.

»Lopen is verslavend. Ik doe het in periodes: soms helemaal niks, en dan redelijk fervent. Tijdens zo'n loopfase is twee keer per week een half uurtje niet genoeg: dan voel ik me ambetant als ik een avond niet heb gelopen, en moet het ook altijd sneller en langer.»

HUMO Geen hoger fysiek genot?

Van Elsen (denkt na) «Toch wel. Als je zo hard moet plassen dat je niet meer weet waar kruipen of gaan, en dan plots mág je: het moment dat je alles kan laten lopen, dat is het summum.

»Vroeger had ik vaak erge hoofdpijn, en dan vroeg ik mijn vader om keihard op mijn voorhoofd te duwen – hoe harder hoe liever. Het moment dat hij dan losliet, vloeide die pijn precies weg. Dat was hetzelfde gevoel van bevrijding of verlossing.

»Eten vind ik ook een vorm van fysiek genot.»

HUMO Wat is op culinair vlak het summum voor jou?

Van Elsen «Penne arrabiata. Een broodje martino. Ribbekes op de barbecue met een goeie kwak andalousesaus erop en een paar sneetjes Frans brood met lookboter erbij. 's Vrijdags frieten met een viandel spécial. Peekesstoemp met gebakken spek en een flinke klets pickles... Gewone kost allemaal.

»Ik zoek het culinair genot niet in sterrenrestaurants. Ik heb daar al gegeten en het ís natuurlijk lekker, maar ik voel me beter op mijn gemak in een brasserie. De keuken, de mensen die er komen, dat past allemaal beter bij mij dan zo'n high end etablissement waar je de etiquette moet respecteren en het eten op bedjes wordt geserveerd.»

HUMO In dure restaurants krijg je bescheiden porties.

Van Elsen «En ik eet graag véél. Mensen geloven het vaak niet, maar ik eet Gunther los onder tafel. Als het mij smaakt, moet ik me inhouden of ik lik de hele castrol proper. Ik heb het geluk dat ik snel verbrand.»

undefined

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234