null Beeld

Tussen Hemel & Hel: Sarah Bettens

Sarah Bettens zit geregeld tien uur in het vliegtuig om haar geboorteland te bezoeken - binnenkort staat ze onder andere op Crammerock en Suikerrock, en in september komt ze haar nieuwe plaat voorstellen - maar thuis is voor haar al ruim tien jaar lang de US of A. Eerst woonde ze in Santa Cruz, nu in Tennessee. En vorige week zat ze met haar Amerikaanse familie op Hawaï.

Redactie


HUMO Hawaï, lijkt dat een beetje op de hemel?

SARAH BETTENS « Zeker weten. De clichés over Hawaï zijn waar: die lucht, dat licht, zacht windje, perfecte temperatuur... We zaten op het eiland Kauai, waar de natuur nog ongerept is. Je kunt je zo voorstellen hoe de wereld er moet hebben uitgezien voordat er straten en huizen waren. Er zijn niet veel plaatsen op de wereld waar dat kan.

» Op Hawaï voel je je altijd goed. Je wordt wakker en denkt: aááhhh! Alleen al de geur van de planten en bloemen, zalig. Het verbaast mij telkens weer hoeveel planten en bomen er op één vierkante meter kunnen staan.

» De ouders van mijn vriendin gaan een paar keer per jaar naar Hawaï. Voor mij was het de vierde keer.»


HUMO Surf je daar ook?

BETTENS « Toen ik nog in Santa Cruz woonde, heb ik het een paar keer gedaan: keiplezant. Morgen ga ik naar Los Angeles om de nieuwe plaat helemaal af te werken; daarna zou ik normaal zijn gaan surfen, maar ik heb gisteren een spier verrekt.»


HUMO Je culinaire top, serveert men die op Hawaï? Of toch liever mosselen met friet?

BETTENS « Mijn favoriete maaltijd is een heel goed ontbijt. Eitjes, croissants, lekkere zelfgemaakte confituur - liefst door iemand anders gemaakt (lacht) - een goeie kop thee met melk en suiker... Meestal heb ik er de tijd niet voor en speel ik vlug-vlug wat muesli naar binnen.»


HUMO Ik heb zelf al vastgesteld dat het in Amerika nagenoeg onmogelijk is om lekker brood te vinden.

BETTENS « Verschrikkelijk. De mensen kopen hier brood dat wekenlang goed blijft, in plastic zakken. 's Morgens brood gaan halen bij de bakker, zoals in België, dat doet hier niemand. Maar sinds kort hebben we een broodmachine en maken we het zelf.»


HUMO Ben je bijgekomen sinds je in Amerika woont?

BETTENS « Nee, ik eet heel gezond, ik ben zelfs vermagerd. Als tiener was ik op mijn dikst, toen at ik dubbel zoveel als nu. De goede keuken van mijn moeder, en veel snoepen. 's Morgens zoveel Honeypops als ik eten kon, dan tijdens de eerste speeltijd op school een Snickers en een halve meter smos; om twaalf uur boterhammen, en dan had ik al binnen wat ik nu op een hele dag eet.

» Weet je waar ik nu wel heel hard kan van genieten en vroeger absoluut niet? Een pintje.»


HUMO Dan hebben we het niet over Budweiser, mag ik hopen?

BETTENS « Neenee, je kunt hier heel goed geïmporteerd bier krijgen. En lokaal bier van kleine brouwerijen. Een pintje per dag is iets wat ik niet meer zou kunnen missen. Letterlijk: één. Ik ben verslaafd aan één pintje per dag (lacht). Ik heb nooit de behoefte gevoeld om door te drinken. Na twee vind ik het gewoon niet lekker meer.»


HUMO Wat is voor jou het hoogste fysieke genot?

BETTENS (zucht en denkt lang na)HUMO Seks?

BETTENS « Dat is natuurlijk het eerste waar ik aan dacht, maar, euh... Gewoon dicht bij mijn vriendin zijn, zonder seks, vind ik al fijn genoeg. 's Avonds gaan slapen en tegen elkaar liggen, niet meer weten waar de één stopt en de ander begint, dat is het allertofste. Behalve op bloedhete dagen. Hoewel, dan zetten we gewoon de airco aan (lacht)


HUMO Sport?

BETTENS « O, jawel, tuurlijk! Vooral gesport hébben: dat gevoel is met niets anders te vergelijken. Als tiener heb ik enorm veel getennist, maar ik sukkel met een slechte knie. Daardoor heb ik al vijf, zes jaar niet meer gespeeld, maar gemiddeld denk ik er drie à vier keer per week aan. Denken aan ik-die-tennis-speel, zo hard mis ik het.»


HUMO Juich je dan in gedachten als je een punt maakt?

BETTENS « Ik verlies altijd! Nee, ik zie mezelf het liefst een messcherpe forehand slaan. En een paar volleys aan het net.»


HUMO Die slechte knie van jou, zal die vroeg of laat moeten worden vervangen?

BETTENS « Waarschijnlijk wel, maar ik ben nog te jong - zo'n nieuwe knie gaat hooguit vijftien jaar mee. Maar ik begin er toch stilaan serieus last van te krijgen. Met een beetje pijn kan ik me verplaatsen van A naar B, en snowboarden met wat pijnstillers vooraf lukt ook nog, maar elke dag joggen gaat niet.»

Meer over

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234