null Beeld

Tussen Hemel & Hel: Sarah 'Kenji Minogue' Vandeursen 'Mijn ultieme onenightstand moet iets beestachtigs, iets waanzinnigs hebben'

Some girls have all the luck: Sarah Vandeursen, 50 procent van het halfgare West-Vlaamse electropopduo Kenji Minogue, wist het vorig jaar één hele aflevering uit te houden in ‘De slimste mens ter wereld’, en kreeg achteraf prompt een contract bij Woestijnvis aangeboden.

nj

'Off the record kan ik onthullen dat ik degene ben voor wie Wim Willaert een boon heeft'

Sarah Vandeursen «Je hebt een uitstekende dag gekozen om een Tussen Hemel & Hel-interview met me te doen, want op dit moment gaat mijn leven continu van de hemel naar de hel en weer terug. Een tv-programma maken is blijkbaar een echte rollercoaster: de ene dag lijkt alles te lukken en ben je euforisch, de andere dag lukt niks en wordt alles in vraag gesteld. Uiteindelijk zal alles wel goed komen, maar we zullen wel alle zeilen moeten bijzetten de komende maanden. ’t Wordt hoe dan ook een hectische periode, zeker in de weken dat mijn dochter (Marilou, 6, red.) bij mij is.

»Maar goed, de werkdag zit erop, dus santé (klinkt met haar glas witte wijn). En laat die vragen maar komen.»

HUMO Om te beginnen: wat is jouw culinaire top?

Vandeursen «Oesters! Om precies te zijn: overdreven veel oesters. Ooit heb ik op een trouwfeest van een koppel dat ik niet eens zo goed kende 70 oesters verorberd, die ik dan heb weggespoeld met de nodige glazen champagne. Dat was een leuke avond.»

HUMO Hoe voelt een mens zich wanneer hij 70 oesters heeft weggeslokt?

Vandeursen «Goed! Zeker in combinatie met die champagne. Het zette mijn chakra’s volledig open, wat de conversatie aanzienlijk ten goede kwam. En het strafste was nog dat mijn zin in oesters achteraf niet verdwenen was: ik had gerust nog een tijdje kunnen doorgaan. Benieuwd of ik mijn record ooit nog zal breken.

»Enfin, ’t zal wel niet voor deze zomer zijn. En veel champagne drinken, dat zal ik me de komende maanden al helemáál niet kunnen permitteren. Ik wil het beste uit mezelf halen, zowel mentaal als fysiek, en volgens mij is een ascetische levenshouding de enige weg. Om die reden ben ik drie weken geleden ook gestopt met roken. Om eerlijk te zijn heb ik nu keiveel zin in een sigaret, maar ik geef er niet aan toe: daarvoor ben ik te trots op mezelf dat ik gestopt ben.

»Weet je, ik voel me een beetje belachelijk dat ik in die gezondheidsgolf aan het meegaan ben. Ik eet zelfs glutenvrij, doe aan cardiotraining – kapót schaam ik me om dat toe te geven.»

HUMO Waarom schaam je je daarvoor?

Vandeursen «Omdat ik het eigenlijk megabelachelijk vind, dat hippe gedoe. Nog een geluk dat ik niet aan cohousing doe en van plan ben om een pop-upwinkel te openen: dan zou ik me echt niet meer op straat durven te vertonen.»

HUMO Merk je de effecten van je gezonde levensstijl al?

Vandeursen «Ik voel me wel sterk, ja. Ofwel maak ik mezelf wijs dat ik me sterk voel – ook goed. Wat ik wel jammer vind, is dat ik niet zweet tijdens de cardiotraining: dat zou voor mij nog een extra beloning zijn. Er is maar één plaats op mijn lichaam waar ik zweet: (wijst aan) dit stukje hier, hoe heet het, de kippenborst. Voor de rest zweet ik nergens, en dat vind ik precies niet eerlijk. Ik zou zó graag eens een okselvijvertje hebben tijdens het sporten, zoals iedereen.

»Tijdens een optreden met Kenji Minogue, vorige zomer, heb ik eens één zweetdruppel op mijn voorhoofd gevoeld: ik weet nog dat ik toen bijna uit mijn rol viel van blijdschap.»

HUMO Kwam dat in de buurt van het hoogste lichamelijke genot?

Vandeursen « Dat kwam zeker in de buurt, ja. Maar over lichamelijk genot gesproken: ik ben ook een grote fan van liggen.»

HUMO Liggen?

Vandeursen «Ja! Als ik bijvoorbeeld uitga, dan is de avond pas echt geslaagd wanneer ik op een bepaald moment op de grond ben gaan liggen. Gewoon, even contact zoeken met de vloer. Een rare gewoonte, ik weet het, maar ik heb wel meer rare gewoontes. Op feestjes bij mensen thuis heb ik bijvoorbeeld weleens de neiging om de badkamer op te zoeken en een bad te nemen. De deur doe ik niet op slot, omdat je zo met de spanning blijft zitten van: zal er iemand binnenkomen?»


We zitten met een match

HUMO Lees je graag?

null Beeld

Vandeursen «Op zich wel, maar het is een luxe voor mij: ik doe het enkel op momenten dat ik echt veel tijd heb. Om niemand voor het hoofd te stoten zal ik geen namen noemen, maar toevallig heb ik vrij recentelijk nog een boek gelezen. Het was me aangeprezen als zijnde Grote Literatuur, maar ik heb er me echt aan zitten ergeren. Het hoofdpersonage had geen enkel slecht kantje; ’t was alleen maar een kneusje. Zo ongeloofwaardig!»

HUMO Waar kun je je nog zoal aan ergeren in het leven?

Vandeursen «Aan mensen die lucht verkopen; die extreem gewichtig doen over niets. Zeker in de muziekwereld heb je veel van die types: ze hebben een charismatisch uiterlijk en kunnen het goed uitleggen, met de nodige intonatie en gebaren. Zo komen ze met alles weg.»

HUMO Noem eens een naam?

Vandeursen «Zou ik de naam Tom Barman durven noemen? Schrijf anders maar T.B., dat is minder duidelijk.»

HUMO Doe ik. Wat is voor jou het summum van kunst?

Vandeursen (lacht) «Ja, sorry dat ik begin te lachen. Maar kunst, ik vind dat zoiets...»

HUMO Zeg het maar.

Vandeursen «Het woord alleen al: kunst. Het klinkt alsof je ’t meteen op een voetstuk zet.»

HUMO Maar hou je van muziek, schilderkunst, theater?

Vandeursen «Ja. Hoewel... ’t Is erg om te zeggen, maar ik kom meestal teleurgesteld van een theatervoorstelling terug. Ik vind dat er vaak te moeilijk gedaan wordt, te dramatisch ook. En er worden altijd van die misplaatste metaforen gebruikt waarin je jezelf niet kunt herkennen.»

HUMO Ga je weleens naar een stand-upcomedian kijken?

Vandeursen «Nee, daar ben ik ook al niet zo’n fan van. Je weet op voorhand al dat er om de minuut een mop zal volgen; het verrassingseffect is weg. Ik vind stand-upcomedians doorgaans grappiger náást het podium.»

HUMO Laat me raden: je houdt meer van comedy à la Hans Teeuwen.

Vandeursen «O, Hans Teeuwen vind ik heerlijk – die man heeft mijn leven veranderd. Wel toevallig dat je hem vermeldt: ik had hem voorzien als één van mijn favoriete onenightstands.»

HUMO Wacht, vertel me eerst nog even wat voor jou de hemel op aarde is.

Vandeursen «Een tijdje geleden had ik zo’n moment waarop alles samenkwam. Ik had het heel druk, maar desondanks was ik erin geslaagd om mijn dochter net op tijd bij mijn ouders af te zetten. En toen ik vervolgens de snelweg opreed, brak de zon juist door op het moment dat er drie auto’s voor me uitweken – precies de Rode Zee die splitste. Dat was één van de mooiste momenten die ik de laatste tijd heb ervaren, ook omdat het juiste muziekje opstond: de soundtrack van ‘The Cook, the Thief, His Wife and Her Lover’, van Michael Nyman

HUMO Nu dan, Sarah: je favoriete onenightstand.

Vandeursen «Welja, Hans Teeuwen dus. Mijn ultieme onenightstand moet iets beestachtigs, iets waanzinnigs hebben. Hij mag zeker niet standaard-knap zijn. Hans heeft dat allemaal. Een onenightstand met hem zou ik dus wel zien zitten, in een hotelletje of zo. Al zou ik niet naast hem wakker willen worden: ’t zou voor mij te intimiderend zijn om ook nog eens een gesprek met hem te moeten aanknopen – ik vrees dat dat zeer ongemakkelijk zou worden. Ik stel dus voor dat ik Hans rond een uur of vier vriendelijk verzoek om de kamer te verlaten, waarna Wim Willaert en Pedro Elias mogen binnenkomen. Pedro mag erbij zijn omdat ik samen met hem dat nieuwe programma aan het maken ben, en omdat ik hem al langer eens wil sarren. Zijn rol bestaat erin dat hij gekneveld mag toekijken hoe ik het met een echte West-Vlaming doe. Ik zou ook willen dat er een pleister op z’n mond wordt geplakt, want een Antwerps accent is voor mij een enorme afknapper. Enfin, na de actie gaan Wim en ik een uur of drie slapen in lepeltjeshouding – Pedro mag op een tuinstoel liggen – en om elf uur wil ik worden gewekt door Mauro, die mij komt schaken.»

HUMO Grappig dat je Wim Willaert vermeldt: vorig jaar liet die zich in deze rubriek ontvallen dat hij een boon heeft voor ‘één van die twee wijven van Kenji Minogue’. Hij wilde alleen niet zeggen wie van de twee.

Vandeursen «Ik weet dat Wim Willaert gelukkig getrouwd is, en ik zou zijn partner op het hart willen drukken dat wat ik hier zeg allemaal pure fantasie is. Maar off the rukkert – oei, dat was een Freudiaanse verspreking. Ik bedoelde: off the record kan ik onthullen dat ik degene ben voor wie hij een boon heeft – ik weet dat van Wim zelf. En bij dezen zitten we dus met een match. Wat gebeurt er in het geval van een match, is er daar al eens over nagedacht bij Humo?»

HUMO Wij laten dat aan de betrokkenen over.

Vandeursen «Zeg, kun jij anders niet zo’n nacht met Hans, Wim, Mauro en Pedro regelen voor mij, met al je contacten? September zou ideaal zijn: als een beloning voor al die drukke maanden.»


Bekijk de trailer van 'De idioten'

undefined

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234