null Beeld

Tussen Hemel & Hel: Tatyana Beloy 'Mocht mijn favoriete onenightstand dichter bij huis wonen, dan was ik er al lang voor gegaan'

‘1000 zonnen’-reporter Tatyana Beloy (30) is zoals geweten een wandelend reclamebord voor het gemengde huwelijk.

Noud Jansen

HUMO Bén jij helemaal naakt onder dat truitje?

Tatyana Beloy «Nee, ik heb er een topje onder aan. (Trekt haar truitje op) Zie je? ’t Is dus eigenlijk liegen wat ik met deze outfit doe, haha. Maar in het interview zal ik enkel de waarheid vertellen, oké?»

HUMO Oké. Wat is voor jou de hemel op aarde?

Beloy «Onlangs heb ik nog eens een gevoel ervaren dat me deed denken aan toen ik op mijn 24ste in mijn eentje naar Los Angeles was gereisd en in een gehuurde cabrio langs de Pacific Highway aan het rijden was. Dat juichende gevoel van totale vrijheid, dat had ik ook toen ik een paar maanden geleden met mijn vriend Ben (De Sadeleer, Antwerpse horeca-uitbater, red.) op een eiland in Thailand zat. Het rare is: eigenlijk ben ik helemaal niet het type mens om op vakantie twee weken lang op een strand te gaan liggen luieren. Ik wil steden bezoeken, cultuur opsnuiven, dingen ontdekken. Maar daar op dat Thaise eiland, waar je enkel wat kon zwemmen, snorkelen en rondrijden op een brommertje, kwam er een ongelooflijke rust over mij. Alsof ik de hele wereld aankon: zo voelde ik me.»

HUMO Je houdt ook van de Thaise keuken, hè?

Beloy (knikt) «Twee weken aan een stuk heb ik daar ’s morgens, ’s middags en ’s avonds enkel Thais gegeten. Mijn absolute lievelingsgerecht is ook Thais: een rode groentecurry, goed pikant. Enfin, relatief pikant: tien keer pikanter dan wat mijn vriendinnen aankunnen, maar nog lang niet zo verschroeiend heet als hoe de locals hun curry’s eten – dat krijg ik echt niet binnen.»

HUMO Wat is voor jou de hel op aarde?

null Beeld

Beloy «Ik word kregelig van negatieve energie, en van mensen die andermans energievoorraad leegzuigen. Ik snap dat je frustraties hebt of met iets kunt zitten, maar je hebt van die mensen die altíjd iets negatiefs en verzuurds uitstralen. Dat soort mensen, daar wandel ik met een grote boog omheen.

»Een tijdje terug was ik door de stad aan het fietsen, en omdat er een auto op het fietspad stond, reed ik een stukje over het trottoir. Begínt een man me daar uit te kafferen: ’t ging van ‘godverdomme’ hier en ‘stom kutwijf’ daar, en ‘Ja ja, ’t is natuurlijk weer een bruine!’ Ik voelde me echt triest toen ik terug thuiskwam, en ik vroeg me af waarom sommige mensen zo onvriendelijk kunnen zijn. Zelf ben ik in ieder geval heel anders ingesteld: ik sta fundamenteel positief in het leven, en ik probeer me uitsluitend te omringen met mensen die ook zo zijn. Ik ben ook actief met dat onderwerp bezig: ik bekijk documentaires over de kracht van positiviteit, en ik lees er boeken over.»

HUMO Welke boeken?

Beloy «Oef, ’t zijn er zo veel: mijn hele boekenkast staat er vol mee. ‘Bevrijd door de liefde’ van Jan Geurtz, of ‘Je kunt je leven helen’ van Louise L. Hay, of ‘The Attractor Factor’ van Joe Vitale (ondertitel: ‘5 Easy Steps for Creating Wealth’, red.). Boeken om je leven beter, gemakkelijk of positiever te maken, die lees ik graag. En als ik in een vrouwenblad een rubriek ‘Tien tips om gelukkiger te worden’ tegenkom, dan zal ik die evenmin overslaan.»

HUMO Noem eens één zo’n tip?

Beloy (denkt na) «Hm, ik kan er precies toch zo een-twee-drie niet opkomen. Maar een tijdje geleden las ik dat boek van Dirk De Wachter, ‘Liefde, een onmogelijk verlangen?’, en daar stond in dat je je in een relatie ook samen moet kunnen vervelen; dat alles niet altijd toptop hoeft te zijn. Ik vond dat wel iets om even over na te denken. Ik ben nogal een druk iemand, en ik heb de neiging om alle stiltes vol te praten. Misschien moet ik leren om wat dat betreft af en toe wat relaxter te zijn? Dirk De Wachter zei dat ook ergens in een interview: hij was met zijn vrouw naar Zuid-Frankrijk gereden, en ook al werd er onderweg weinig tegen elkaar gezegd, toch hing er een liefdevolle sfeer in de auto. Dat niveau van stilzwijgende, evidente liefde wil ik met Ben ook zien te bereiken.»


Huilen als een kind

HUMO Wat is voor jou het artistieke summum?

Beloy «Ik hou van veel soorten kunst, maar er is maar één kunstvorm waar ik echt niet zonder kan: muziek. Ik ben zo iemand die constant muziek moet hebben opstaan, of ik voel me niet goed: thuis, in de auto, op de fiets, everywhere...

»Voor mijn 30ste verjaardag, in maart, heb ik van mijn lief het meest geweldige cadeau gekregen dat ik ooit gekregen heb: een iPod vol muziek die hij door de jaren heen verzameld had. Duizenden nummers staan erop, van funk tot pop en van chill-outmuziek tot Franse chansons. Elke dag ontdek ik iets nieuws: echt fantastisch is dat.»

HUMO Wat is je meest recente ontdekking?

Beloy «J.J. Cale, daar luister ik de laatste tijd heel veel naar. En niet dat het een recente ontdekking is, maar de laatste weken sta ik iedere morgen op met ‘People Get Ready’ van Curtis Mayfield: ik word daar altijd meteen vrolijk van. Maar vraag me voor de rest niet naar titels, want ik kan ze niet onthouden.

»Weet je, voor mij is muziek heel vaak verbonden met bepaalde situaties, of met reizen die ik ooit gemaakt heb. Er zijn van die nummers die ik niet eens zó goed vind, maar die toch heel veel voor me betekenen. Dat ene nummer bijvoorbeeld, van ‘Whenever I’m down / I call on you my friend’ (‘My Friend’ van Groove Armada, red.). Echt een wereldsong is dat nu ook weer niet, maar mijn beste vriendin Rilke Eyckermans (actrice in o.a. ‘In Vlaamse velden’, red.) en ik beschouwen het al sinds de kunsthumaniora als ‘ons’ nummer: als we het horen, gaan we echt helemaal uit de bol. Hetzelfde heb ik met ‘Hold on I’m Coming’ van Sam & Dave: da’s een nummer dat al heel lang meegaat in mijn leven. Ik zet het vaak op wanneer ik me slecht voel, en ik herinner me ook dat het gespeeld werd op mijn afscheidsfeestje, voordat ik naar LA trok.»

HUMO Wat bezorgt je geestelijk genot?

Beloy «Er gaat niks boven een goed optreden, zo eentje waar je vleugels van krijgt. Het beste dat ik dit jaar gezien heb, was dat van D’Angelo in Vorst Nationaal. Vooral van het laatste nummer dat hij speelde kreeg ik een natural high: ik heb staan huilen als een klein kind, zo graaf was het. Compléét flabbergasted en blown away was ik; niet normaal.»

HUMO Van welke lichamelijke geneugten kun jij zoal compleet flabbergasted en blown away raken?

Beloy «Van seks natuurlijk; dat is toch bij iedereen zo? Al ben ik ook behoorlijk zot van voetmassages. Om de twee weken ga ik samen met Rilke een uurtje naar de voetmasseur: heerlijk is dat. Maar het kan toch echt niet tippen aan samen met Ben in bed liggen. Ik vind het al compleet fantastisch als hij me alleen maar vastneemt; je moet niet vragen hoe ik me voel wanneer we seks hebben. Onze lichamen matchen gewoon, en dat is echt magisch.

»(Abrupt) Zeg, weet jij aan wie je me doet denken? Aan Thomas Vanderveken

HUMO ?

Beloy «Jaja, ik was dat daarjuist ook al aan het denken. Wel vreemd dat ik het je nu pas zeg, nu we over seks aan het praten zijn. Maar goed, jij wilde me zeker nog vragen wie mijn favoriete onenightstand is?»

HUMO Klopt.

Beloy « Mark Ruffalo, de acteur (vooral bekend van ‘The Avengers’, red.). Ik heb hem één keer in LA gezien, en die avond heb ik tegen mijn toenmalige lief gezegd: ‘Stel dat we allebei een joker zouden hebben, en één keer zouden mogen vreemdgaan. Dan zou ik Mark Ruffalo kiezen.’ Hij was niet kwaad, hoor: hij wist dat het maar om te lachen was.»

HUMO En wie koos hij?

Beloy «Zoe Saldana, dat mulatje van ‘Avatar’.»

HUMO Mark Ruffalo is niet zo bekend bij ons. Noem eens iemand dichter bij huis?

Beloy (schudt neen) «Als mijn favoriete onenightstand dichter bij huis zou wonen, dan was ik er al lang voor gegaan. Dan had ik sowieso al mijn troeven proberen in te zetten om hem te veroveren.»

HUMO Een kort leren broekje en een spannend grijs truitje met het opschrift: ‘J’suis toute nue sous mon pull’?

Beloy (lacht) «Voilà.»

Reageren op een artikel, uw mening ventileren of een verhelderend inzicht delen met de wereld

Ga naar Open Venster

Op alle artikelen, foto's en video's op humo.be rust auteursrecht. Deeplinken kan, maar dan zonder dat onze content in een nieuw frame op uw website verschijnt. Graag enkel de titel van onze website en de titel van het artikel vermelden in de link. Indien u teksten, foto's of video's op een andere manier wenst over te nemen, mail dan naar redactie@humo.be.
DPG Media nv – Mediaplein 1, 2018 Antwerpen – RPR Antwerpen nr. 0432.306.234